reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

możesz ode mnie zabrać wymioty i nudności 🤣 od 7tyg mnie trzymają (a dziś 17+1), na dodatek wieczna zadyszka, dosłownie kilka metrów po schodach i zdycham 😎
daj znać po wizycie
Wow, to ładnie cię wzięło 😱. I nic nie pomaga?
Ja dziś wreszcie w miarę szczęśliwa, bo i bejbik ma się dobrze i Pappa jest dosc dobre ❤️. Jutro wreszcie powiem w pracy i reszcie najbliższej rodziny ❤️. U mnie to wszyscy będą w szoku, bo ja od gówniarza się zapieralam że nigdy nie będę miała dzieci😜. I przez tyle lat starań nikomu się nie przyznaliśmy że próbujemy. Wolałam żeby myśleli, że nie chcemy dziecka niż żeby wiedzieli, że nie możemy. Współczucia bym nie zniosła 🙄

reklama
Wow, to ładnie cię wzięło 😱. I nic nie pomaga?
Ja dziś wreszcie w miarę szczęśliwa, bo i bejbik ma się dobrze i Pappa jest dosc dobre ❤️. Jutro wreszcie powiem w pracy i reszcie najbliższej rodziny ❤️. U mnie to wszyscy będą w szoku, bo ja od gówniarza się zapieralam że nigdy nie będę miała dzieci😜. I przez tyle lat starań nikomu się nie przyznaliśmy że próbujemy. Wolałam żeby myśleli, że nie chcemy dziecka niż żeby wiedzieli, że nie możemy. Współczucia bym nie zniosła 🙄

na szczęście pomagają mi tabletki przeciw wymiotom, ale nie zawsze, bo np jak jestem zbyt głodna z rana to od razu mnie bierze odruch wymiotny 🤪

wspaniałe wieści 🥰 ja nie miałam prenatalnych i trochę się zastanawiam czy na pewno wszystko okej, ale zaraz połówkowe to się dowiem

na szczęście pomagają mi tabletki przeciw wymiotom, ale nie zawsze, bo np jak jestem zbyt głodna z rana to od razu mnie bierze odruch wymiotny 🤪

wspaniałe wieści 🥰 ja nie miałam prenatalnych i trochę się zastanawiam czy na pewno wszystko okej, ale zaraz połówkowe to się dowiem
Bądźmy dobrej myśli 💪. Zobacz sama, jakieś nieprawidłowości jednak na forum rzadko się zdarzają❤️
Moja znajoma z invitrowego forum miała takie wymioty przez dłuższy czas że była kilka razy w szpitalu. Biedna. Ale potem przeszło i dzieciątku nic się nie stało

Bardzo mi ulżyło bo USG super i wyniki krwi też nie były złe, tylko wiek mi dołożył i bardzo chciałam córeczkę ☺☺☺
Czytałam że te Pappa to tylko stresu dokłada i duże dziewczyn pisało, że państwo zamiast refundować jakieś Nifty czy sanco, to refunduje nie dające pewności Pappa 🤦
Ja też chciałam córunię ale na prenatalnych jakiś sisiorek się na chwilę pokazał 😜. Ale to ciągle nic pewnego więc wszystko się może zdarzyć

Czytałam że te Pappa to tylko stresu dokłada i duże dziewczyn pisało, że państwo zamiast refundować jakieś Nifty czy sanco, to refunduje nie dające pewności Pappa 🤦
Ja też chciałam córunię ale na prenatalnych jakiś sisiorek się na chwilę pokazał 😜. Ale to ciągle nic pewnego więc wszystko się może zdarzyć
U mnie też widzieli, byłam gotowa ma chłopaka i ostatnie usg 100% dziewczyna🥳🥳 Jeszcze musisz poczekać 😉

Ja o Pappie też tak generalnie czytam, ale mało kto wspomina o tym, że Pappa daje też informację o możliwych przyszłych problemach z łożyskiem / wzrastaniem płodu / ryzykiem preeklampsji. U mnie wyszło niskie białko Pappa - mam nadzieję, że profilaktyka aspiryną będzie w stanie temu zapobiec. Więc w sumie cieszę się, że znam ryzyko i mogę jakoś na to zareagować a nie być zdziwiona w 3 trymestrze

reklama
Ja o Pappie też tak generalnie czytam, ale mało kto wspomina o tym, że Pappa daje też informację o możliwych przyszłych problemach z łożyskiem / wzrastaniem płodu / ryzykiem preeklampsji. U mnie wyszło niskie białko Pappa - mam nadzieję, że profilaktyka aspiryną będzie w stanie temu zapobiec. Więc w sumie cieszę się, że znam ryzyko i mogę jakoś na to zareagować a nie być zdziwiona w 3 trymestrze
No z tym masz oczywiście rację. Ale chodzi mi o to, jak dziewczynom wychodzi większe ryzyko chorób a potem w większości przypadkach po amniopunkcji lub po Nifty/ sanco, dziecko okazuje się zdrowe. A przyszła mama ma już zszargane nerwy

Do góry