reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

reklama
Mam to samo, a brzuch już bardzo duży, wczoraj byłam u stomatolaga i na powitanie: "Dzień dobry, a kto tu z takim brzuszkiem do mnie zawitał" 😁
Jeżeli chodzi o uspokojenie nerwów to wymyśliłam sobie, że jak codziennie będę czuć ruchy dziecka to się trochę przestanę bać. Najchętniej to bym codziennie na usg chodziła 🤦‍♀🙈🤪
polecam detektor tętna, bardzo uspokaja, a nawet czasem słychać jak maluch się rusza, zatrzeszczy w słuchawkach aż miło 💓

Ja się cały czas waham czy kupić detektor, stresuje się, że przez tłuszcz na brzuchu nie będę w stanie znaleźć tętna okruszka i będę tylko panikować dodatkowo 🤦🏻‍♀️
ja też mam tłuszczyk na brzuchu i na spokojnie się udaje, faktycznie czasem się schowa, odwróci że trzeba się skupić ale wtedy bez paniki, chwilę się poruszać i spróbować kolejny raz

w zależności od modelu, ja używałam od 13 tygodnia :)
Jak w końcu uwierzę w moja ciążę to na stówę sobie kupię. Czekam na wyniki Pappa i jak wyjdą dobrze, to moze wtedy się trochę uspokoję. U mnie dziś 13+3 a u ciebie?
Wiesz, że ja od początku nie mam żadnych objawów ciążowych? Dziwne to dla mnie 🤔. Ktoś tu na wątku tak ma?

reklama
Jak w końcu uwierzę w moja ciążę to na stówę sobie kupię. Czekam na wyniki Pappa i jak wyjdą dobrze, to moze wtedy się trochę uspokoję. U mnie dziś 13+3 a u ciebie?
Wiesz, że ja od początku nie mam żadnych objawów ciążowych? Dziwne to dla mnie 🤔. Ktoś tu na wątku tak ma?
Ja teraz tak nie mam, ale dwie pierwsze ciąże w pierwszym trymestrze praktycznie bezobjawowe. Odrobinę większa senność i tyle. Sama sobie zazdroszczę tamtego czasu 😂

Do góry