reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

możesz ode mnie zabrać wymioty i nudności 🤣 od 7tyg mnie trzymają (a dziś 17+1), na dodatek wieczna zadyszka, dosłownie kilka metrów po schodach i zdycham 😎
daj znać po wizycie
Wow, to ładnie cię wzięło 😱. I nic nie pomaga?
Ja dziś wreszcie w miarę szczęśliwa, bo i bejbik ma się dobrze i Pappa jest dosc dobre ❤️. Jutro wreszcie powiem w pracy i reszcie najbliższej rodziny ❤️. U mnie to wszyscy będą w szoku, bo ja od gówniarza się zapieralam że nigdy nie będę miała dzieci😜. I przez tyle lat starań nikomu się nie przyznaliśmy że próbujemy. Wolałam żeby myśleli, że nie chcemy dziecka niż żeby wiedzieli, że nie możemy. Współczucia bym nie zniosła 🙄

reklama
Wow, to ładnie cię wzięło 😱. I nic nie pomaga?
Ja dziś wreszcie w miarę szczęśliwa, bo i bejbik ma się dobrze i Pappa jest dosc dobre ❤️. Jutro wreszcie powiem w pracy i reszcie najbliższej rodziny ❤️. U mnie to wszyscy będą w szoku, bo ja od gówniarza się zapieralam że nigdy nie będę miała dzieci😜. I przez tyle lat starań nikomu się nie przyznaliśmy że próbujemy. Wolałam żeby myśleli, że nie chcemy dziecka niż żeby wiedzieli, że nie możemy. Współczucia bym nie zniosła 🙄

na szczęście pomagają mi tabletki przeciw wymiotom, ale nie zawsze, bo np jak jestem zbyt głodna z rana to od razu mnie bierze odruch wymiotny 🤪

wspaniałe wieści 🥰 ja nie miałam prenatalnych i trochę się zastanawiam czy na pewno wszystko okej, ale zaraz połówkowe to się dowiem

na szczęście pomagają mi tabletki przeciw wymiotom, ale nie zawsze, bo np jak jestem zbyt głodna z rana to od razu mnie bierze odruch wymiotny 🤪

wspaniałe wieści 🥰 ja nie miałam prenatalnych i trochę się zastanawiam czy na pewno wszystko okej, ale zaraz połówkowe to się dowiem
Bądźmy dobrej myśli 💪. Zobacz sama, jakieś nieprawidłowości jednak na forum rzadko się zdarzają❤️
Moja znajoma z invitrowego forum miała takie wymioty przez dłuższy czas że była kilka razy w szpitalu. Biedna. Ale potem przeszło i dzieciątku nic się nie stało

Bardzo mi ulżyło bo USG super i wyniki krwi też nie były złe, tylko wiek mi dołożył i bardzo chciałam córeczkę ☺☺☺
Czytałam że te Pappa to tylko stresu dokłada i duże dziewczyn pisało, że państwo zamiast refundować jakieś Nifty czy sanco, to refunduje nie dające pewności Pappa 🤦
Ja też chciałam córunię ale na prenatalnych jakiś sisiorek się na chwilę pokazał 😜. Ale to ciągle nic pewnego więc wszystko się może zdarzyć

Czytałam że te Pappa to tylko stresu dokłada i duże dziewczyn pisało, że państwo zamiast refundować jakieś Nifty czy sanco, to refunduje nie dające pewności Pappa 🤦
Ja też chciałam córunię ale na prenatalnych jakiś sisiorek się na chwilę pokazał 😜. Ale to ciągle nic pewnego więc wszystko się może zdarzyć
U mnie też widzieli, byłam gotowa ma chłopaka i ostatnie usg 100% dziewczyna🥳🥳 Jeszcze musisz poczekać 😉

Ja o Pappie też tak generalnie czytam, ale mało kto wspomina o tym, że Pappa daje też informację o możliwych przyszłych problemach z łożyskiem / wzrastaniem płodu / ryzykiem preeklampsji. U mnie wyszło niskie białko Pappa - mam nadzieję, że profilaktyka aspiryną będzie w stanie temu zapobiec. Więc w sumie cieszę się, że znam ryzyko i mogę jakoś na to zareagować a nie być zdziwiona w 3 trymestrze

reklama
Ja o Pappie też tak generalnie czytam, ale mało kto wspomina o tym, że Pappa daje też informację o możliwych przyszłych problemach z łożyskiem / wzrastaniem płodu / ryzykiem preeklampsji. U mnie wyszło niskie białko Pappa - mam nadzieję, że profilaktyka aspiryną będzie w stanie temu zapobiec. Więc w sumie cieszę się, że znam ryzyko i mogę jakoś na to zareagować a nie być zdziwiona w 3 trymestrze
No z tym masz oczywiście rację. Ale chodzi mi o to, jak dziewczynom wychodzi większe ryzyko chorób a potem w większości przypadkach po amniopunkcji lub po Nifty/ sanco, dziecko okazuje się zdrowe. A przyszła mama ma już zszargane nerwy

Do góry