reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2022

Powiem Wam, że czasem chciałabym sobie rzygnąć😜. Może poczułabym się wtedy bardziej w ciunży 😜
Dziś po pracy mam USG i jak o tym myślę to się pocę 🙄

reklama
Cześć dziewczyny!
Czytam Was z ukrycia, ale postanowiłam w końcu napisać, fredka84 - czekałam aż się pojawisz 😊
U mnie niestety mega stres, USG 1 trymestru nie wyszło za ciekawie, więc zrobiłam Nifty... czekam na wyniki w panice...najgorsze jest to, że zrobiłam prenatalne w 2 różnych klinikach i mam dwa różne wyniki😔 lekarz prowadzący sam zgłupiał 🤷‍♀️ w każdym razie po wylaniu morza łez, trochę się uspokoiłam i czytając Wasze pozytywne historie trochę mi lepiej.

Cześć dziewczyny!
Czytam Was z ukrycia, ale postanowiłam w końcu napisać, fredka84 - czekałam aż się pojawisz 😊
U mnie niestety mega stres, USG 1 trymestru nie wyszło za ciekawie, więc zrobiłam Nifty... czekam na wyniki w panice...najgorsze jest to, że zrobiłam prenatalne w 2 różnych klinikach i mam dwa różne wyniki😔 lekarz prowadzący sam zgłupiał 🤷‍♀️ w każdym razie po wylaniu morza łez, trochę się uspokoiłam i czytając Wasze pozytywne historie trochę mi lepiej.
Oooo, cześć 😊. U mnie trochę to trwało zanim się ujawniłam 😜.
Kurczę, a co było nie tak z USG? Lekarz zalecił Nifty? W dwóch klinikach na USG były nieprawidłowości?
Ja czekam na Pappa i sram po gaciach. I podobno może nie wyjść dobrze bo jestem starawa 🥴

Oooo, cześć 😊. U mnie trochę to trwało zanim się ujawniłam 😜.
Kurczę, a co było nie tak z USG? Lekarz zalecił Nifty? W dwóch klinikach na USG były nieprawidłowości?
Ja czekam na Pappa i sram po gaciach. I podobno może nie wyjść dobrze bo jestem starawa 🥴
Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio😔 I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał🙄

Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio😔 I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał🙄
Dobrze, że zrobiłaś te Nifty. Masz duże szanse że wszystko będzie dobrze ❤️. Zobacz jaki artykuł znalazłam. Ku pokrzepieniu ❤️

Będzie dobrze zobaczysz 👌♥️ ja też słyszałam, że ta kość nie ma takiego znaczenia !! Napewno dzidzus będzie zdrowy !! A kiedy masz mieć wynik ??

Koniecznie rób Nifty, daje dużo spokoju! U mnie USG było dobre, ale białko Pappa wyszło niskie, wynik Nifty mnie bardzo uspokoił.

Wyniki Nifty mam mieć w przyszłym tygodniu wtorek-środa, więc jeszcze trochę stresu mnie czeka. Modlę się o pozytywne wieści 🙏

reklama
Powiem Wam, że czasem chciałabym sobie rzygnąć😜. Może poczułabym się wtedy bardziej w ciunży 😜
Dziś po pracy mam USG i jak o tym myślę to się pocę 🙄

możesz ode mnie zabrać wymioty i nudności 🤣 od 7tyg mnie trzymają (a dziś 17+1), na dodatek wieczna zadyszka, dosłownie kilka metrów po schodach i zdycham 😎
daj znać po wizycie

Do góry