reklama
Cześć dziewczyny!
Czytam Was z ukrycia, ale postanowiłam w końcu napisać, fredka84 - czekałam aż się pojawisz
U mnie niestety mega stres, USG 1 trymestru nie wyszło za ciekawie, więc zrobiłam Nifty... czekam na wyniki w panice...najgorsze jest to, że zrobiłam prenatalne w 2 różnych klinikach i mam dwa różne wyniki lekarz prowadzący sam zgłupiał w każdym razie po wylaniu morza łez, trochę się uspokoiłam i czytając Wasze pozytywne historie trochę mi lepiej.
Czytam Was z ukrycia, ale postanowiłam w końcu napisać, fredka84 - czekałam aż się pojawisz
U mnie niestety mega stres, USG 1 trymestru nie wyszło za ciekawie, więc zrobiłam Nifty... czekam na wyniki w panice...najgorsze jest to, że zrobiłam prenatalne w 2 różnych klinikach i mam dwa różne wyniki lekarz prowadzący sam zgłupiał w każdym razie po wylaniu morza łez, trochę się uspokoiłam i czytając Wasze pozytywne historie trochę mi lepiej.
Oooo, cześć . U mnie trochę to trwało zanim się ujawniłam .Cześć dziewczyny!
Kurczę, a co było nie tak z USG? Lekarz zalecił Nifty? W dwóch klinikach na USG były nieprawidłowości?
Ja czekam na Pappa i sram po gaciach. I podobno może nie wyjść dobrze bo jestem starawa
Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...Oooo, cześć . U mnie trochę to trwało zanim się ujawniłam .
Kurczę, a co było nie tak z USG? Lekarz zalecił Nifty? W dwóch klinikach na USG były nieprawidłowości?
Ja czekam na Pappa i sram po gaciach. I podobno może nie wyjść dobrze bo jestem starawa
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał
Dobrze, że zrobiłaś te Nifty. Masz duże szanse że wszystko będzie dobrze . Zobacz jaki artykuł znalazłam. Ku pokrzepieniuWyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Nie martw się, aż tak starawa nie jesteś, żeby Pappa źle wyszła, będzie dobrze zobaczysz! Mi się jakiś pech przyplątał
Usłyszała, że płód nie ma kości nosowej. Urodziła zdrową dziewczynkę
"Martwi mnie kość nosowa… Niech pani spojrzy. Nie ma jej" - usłyszała w trakcie badania prenatalnego. Kolejne USG, w II i III trymestrze ciąży, potwierdziły spostrzeżenie...
parenting.pl
Będzie dobrze zobaczysz ja też słyszałam, że ta kość nie ma takiego znaczenia !! Napewno dzidzus będzie zdrowy !! A kiedy masz mieć wynik ??Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Kaacha1987
Fanka BB :)
Koniecznie rób Nifty, daje dużo spokoju! U mnie USG było dobre, ale białko Pappa wyszło niskie, wynik Nifty mnie bardzo uspokoił.Wyszła hypoplastyczna kość nosowa, reszta wszystko super, pappa super. I tak... jeden lekarz nie brał pod uwagę markeru jakim jest ta kość nosowa ( twierdzi że ten marker nie świadczy o ZD, bo za dużo dzieci rodzi się zdrowych pomimo jej braku) I wynik wyszedł super. Natomiast drugi lekarz wziął pod uwagę brak tej kości i wynik wyszedł słaby z zaleceniem do amnio I tak mam 2 zalecenia, jedno że wszystko okej, drugie że nie jest ok. Dlatego lekarz prowadzący zaproponował żeby zrobić najpierw Nifty i zobaczymy... nawet nie chce myśleć o tym że coś może być nie tak...
Artykuł daje nadzieję ❤ dziękujęDobrze, że zrobiłaś te Nifty. Masz duże szanse że wszystko będzie dobrze . Zobacz jaki artykuł znalazłam. Ku pokrzepieniu
Usłyszała, że płód nie ma kości nosowej. Urodziła zdrową dziewczynkę
"Martwi mnie kość nosowa… Niech pani spojrzy. Nie ma jej" - usłyszała w trakcie badania prenatalnego. Kolejne USG, w II i III trymestrze ciąży, potwierdziły spostrzeżenie...parenting.pl
reklama
_white_wall
Fanka BB :)
Powiem Wam, że czasem chciałabym sobie rzygnąć. Może poczułabym się wtedy bardziej w ciunży
Dziś po pracy mam USG i jak o tym myślę to się pocę
możesz ode mnie zabrać wymioty i nudności od 7tyg mnie trzymają (a dziś 17+1), na dodatek wieczna zadyszka, dosłownie kilka metrów po schodach i zdycham
daj znać po wizycie