reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2022

Moi teściowie są generalnie w wieku moich dziadków, późno mieli mojego męża więc generalnie na wielu płaszczyznach mamy inne zdanie 😃 pamietam jak przed ślubem moja teściowa nie mogła przeżyć, że dekoratorka nam będzie ubierać salę, chyba z 4 razy mnie pytała „Asiu a czy nie możemy ubrać sami sali, jak na weselu Doroty i Tomka balonami i bibułą?” 🤣🤣🤣 tylko, że wesele jej córki było 18 lat temu. Albo tak samo ich wnuki- są w przedziale 5-22 lat i generalnie wszystkie ubrania po nich są na strychu u moich teściów, bo siostry mojego męża/bratowe się tymi ubraniami wymieniały po prostu i teściowa mówi już, że będziemy mieli pełno ubrań dla dziecka niezależnie od płci 😂 siostra męża z kolei mówi, że ona ma po swoich dziewczynach 14-17 lat łóżeczka, wanienki, nocniki, koniki do bujania- no wszystko jednym słowem, ale jeśli ja tego nie będę chcieć to ona to zostawi dla swoich wnuków 🤣
Nic tylko korzystać z tych wszystkich rzeczy 😊

reklama
dziewczyny, jakie piękne zdjęcia [emoji7] cudownie się patrzy na te nasze maluszki, nie mogę mogę doczekać kolejnej wizyty (juz w przyszłym tygodniu, będę wtedy wtedy 13 [emoji50])

.

oj jak ja bym chciała, żeby u moich rodziców były jakieś moje stare ubranka, a niestety nie ma nic oprócz mojej pierwsze pościeli (którą na pewno zabiorę dla mojego malucha)

lubię takie stare rzeczy z duszą, teściowa pokazywała mi ostatnio rzeczy po siostrze mojego męża, po mężu pewnie też mają gdzieś schowane, bardzo chętnie je wszystkie przyjmę [emoji2960] a potem przekażę dalej siostrze męża, jak przyjdzie jej czas [emoji4]
a najchętniej to bym wszystkie ubranka kupowała w sklepach vintage

Nie wiem czy to było pisane naprawdę czy z sarkazmem 🤣 (bez obrazy) - ale nie zamierzam ubierać dziecka w ciuszki, które mają około 20 lat, to samo się tyczy korzystania z nocnika czy wanienki, o podobnym wieku 😃
Żarty, żartami ale może 😅 lepiej przejrzyj co tam jest z tych ubranek, może akurat trafi się coś aktualnie modnego ( takiego w starym stylu) np, do sesji zdjęciowej 😀 i jeszcze teściowej zrobisz przyjemność 😀

Nie wiem czy to było pisane naprawdę czy z sarkazmem 🤣 (bez obrazy) - ale nie zamierzam ubierać dziecka w ciuszki, które mają około 20 lat, to samo się tyczy korzystania z nocnika czy wanienki, o podobnym wieku 😃
Z sarkazmem 😂 też miałam propozycje wanienki i łóżeczka od męża i ubranek. Nawet nie pomagało tłumaczenie że to ubranka chłopięce.

Śliczne zdjata, jakby się specjalnie ustawiły 😊

Jej, a ja myślałam że moja teściowa jest wyjątkiem i nie ma drugiej takiej... A tu się okazuje że jest ich więcej. Też mają na strychu wanienkę i inne rzeczy po mężu ale oprócz zabawek to nie chcieli mi nic na szczęście wciskać, łóżeczko sama chciałam bo po co kupować jak tamto przeżyło tylko mojego męża i było dobre, tylko je odmalowalam. Ale za to jak ona się wtrąca w wychowanie córki ro masakra. Często są przez to kłótnie, zwłaszcza o jedzenie. Moja córka lubi zjeść, i dobrze sobie wygląda, próbujemy z tym walczyć i ja pilnować by jak już je to coś zdrowego i żeby się ruszała jak najwięcej ale jak córka pojedzie do teściowej to ta jej za naszymi plecami wciska czekoladki statki itp i od razu sądzą przed bajkami. Jak tylko dluzej na dworze przebywa to ja wola do domu żeby się nie zmęczyła, już nie wiem jak jej przetłumaczyć. A najlepsze w tym wszystkim jest to że ona jest pielęgniarka i skończyła studia z psychologii, a wdomu taką kasze wprowadza. Nieznosze do niej jeździć.

zaczynam się zastanawiać kiedy szczepić się na covida [emoji848] za miesiąc myślę było już okej (około 17tyg) ale trochę się waham

reklama
Do góry