reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć dziewczyny :) dostałam od mamy pieniążki i chce je przeznaczyć na fotelik 0-13 póki ich jeszcze nie Wydałam na głupoty :p
Jaki polecacie? Zastanawiałam się nad cybex ale teraz znalazłam w fajnej cenie chicco z bazą i nie mam pojęcia który wybrać :p

Ja jestem wierna od lat Maxi Cosi Cabrio fix jeśli chodzi o foteliki 0-13 kg...nie ma problemu z adapterami, maja wszystkie testy i sprawdzony przeze mnie już dwukrotnie. Ja osobiście Chicco nawet bym nie rozważała

16ud3e3kpztre1wh.png

reklama
Weselnie ach. Dobrej zabawy. Ja byłam tydzień temu na weselu. W dwa dni napuchłam 2kg choć wcale dużo nie jadłam.

Teraz wróciłam w miarę do normy.

Ja bym tak chciała maks 8kg :( i tak do szczupłych nie należę. Dziś waga pokazała 1,8 na plus. Ale dwa tyg poza weselem nigdzie nie wychodziłam z racji choroby/poza lekarzem. Długo trzymałam raptem pół kilo na plus.

Co do rozpędu z chrzciny itp. To tak... Nie ja :p on tak. Hah. O chrzcinach mówił już nim po testach do lekarza doszłam. Za to imię? Czarna pustke ma. Sam 1 dziewczynce zaproponował. Reszta na zasadzie...ja mówię imię, a on nie. To na pewno nie.

Co do fotelika oglądałam już pi razy oko tak dla orientacji co jak i ile. Cybex i Maksi Cosi. Chyba jedyne z pomyślnymi crash testami.

Wózek zaś 2w1. Raczej Anex.

Poza tym... edytuj i...

Dzień dobry. Nie wychowana jestem.

Dzień dobry :)
Ja nie mam wagi w domu :D na ostatniej wizycie miałam 2 kg na minusie, ważyłam 52. Kolejną wizytę mam 28.08 więc wtedy się dowiem :)
Co do wesel to wybrałabym się z chęcią na jakieś, ale niestety nie zapowiada się u mnie w rodzinie na razie. W każdym razie udanej zabawy życzę!
Co do fotelików to raczej też maxi cosi u nas, dla starszego mamy i jest ok. Ale nie orientowałam się jeszcze w nowościach :)
Ok, wracam do pakowania wszystkiego... :/ tylko jak tu się pakować jak mój synek z kartonów robi sobie domki :D

My jako drugi fotelik mamy Recaro Young Sport i dla jednej i dla drugiej, na pierwszy fotelik jednak jak dla mnie bezkonkurencyjny Maxi Cosi Cabrio Fix

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Hej!
Co do imion to my mamy juz Danusie i Czesia i w tym stylu będzie i teraz. Lubię stare imiona z pokolenia naszych rodziców i dziadków . Nie zwracam uwagi na opis imienia. Dla dziewczynki juz przy drugiej ciąży miało być Wanda, ale teraz starsza córka wymyslila Walentyna i chyba to drugie by zostało. Jednak gin obstawia chlopaka, czyli Waldek lub Witek od Witold i chociaż ja wolałabym Waldek to jestem przegłosowane bo maż i córka są za Witkiem :).

Moja waga jeszcze stoi w miejscu. W pierwszej ciazy przytyłam 17kg, w drugiej 13. Teraz chciałabym max 10, bo przez ostatnie pół roku jak odstawiłam syna od piersi to trochę sobie pofolgowalam i na skraju nadwagi jestem...

Miłego weekendu wszystkim Wam życzę! :)

Do góry