reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Oj ja już was dzisiaj nie ogarnę ;) @martula1985 - ja jak bym miała w domu detektor i nie mogłabym go używać to bym chyba zwariowała :D

@mavika - ja też mam ten, tylko tą nową wersje z aplikacją, dzięki której widzę też tętno i mam jego wykres.

@Paraplu - możemy razem zazdrościć, bo ja też blada jak ściana i też mnie nieraz pytają czy nie jestem chora :D cudnego masz tego psa, przesłodki.

@AlexF - mi się zazwyczaj łatwiej otworzyć przed obcymi ludźmi, bo bliscy to mnie uważają za twardzielke, co nie do końca jest prawdą :) my tu się możemy głaskać nawzajem, bo po to też jest to forum, więc nie krępuj się :) przesyłam ci wirtualnie trochę dobrej energii, ja mam jej od jakiegoś roku dużo więc się dzielę ;) [emoji173]

reklama
Współczuje. Ja zawsze dziewczyny uprzedzam o szczepieniu kilka dni wcześniej, później przypominam w dany dzień. Nigdy nie mówię, ze nie będzie bolało, bo nie kłamie dzieciom. Kończy się tak, ze dzielnie wchodzą, ewentualnie kilka łez poleci

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BB
Tak nalezy postepowac. Zgadzam sie z Toba. U nas w ten sposob by nie przeszło. Kilka dni wcześniej taka informacja to samobójstwo dla mnie samej. Marudzenie 24h× kilka dni, histeria z samego rana w sądny dzien. Nigdy nie mowie, ze będzie bolało, bo absolutnie pod żadnym pozorem nie wolno takich słów używać w takim momencie. Wprowadzaja tylko nie potrzebne zamieszanie. Dzieciak juz będzie czujnie wyczekiwal na ten ból co to ma go niby nie czuc[emoji23]uważam, że personel medyczny powinienem byc przeszkolony w kwestii podejścia do dziecka od strony psychiki malego pacjenta. Zupełnie panie piguły nie potrafią reagować. Czasami wole żeby robiły swoje i nic nie mówiły do moich dzieci i ta działkę do załagodzenia sytuacji pozostawiły mnie.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak nalezy postepowac. Zgadzam sie z Toba. U nas w ten sposob by nie przeszło. Kilka dni wcześniej taka informacja to samobójstwo dla mnie samej. Marudzenie 24h× kilka dni, histeria z samego rana w sądny dzien. Nigdy nie mowie, ze będzie bolało, bo absolutnie pod żadnym pozorem nie wolno takich słów używać w takim momencie. Wprowadzaja tylko nie potrzebne zamieszanie. Dzieciak juz będzie czujnie wyczekiwal na ten ból co to ma go niby nie czuc[emoji23]uważam, że personel medyczny powinienem byc przeszkolony w kwestii podejścia do dziecka od strony psychiki malego pacjenta. Zupełnie panie piguły nie potrafią reagować. Czasami wole żeby robiły swoje i nic nie mówiły do moich dzieci i ta działkę do załagodzenia sytuacji pozostawiły mnie.

Współczują raz jeszcze...my mamy świetne Panie pielęgniarki...co do bólu- nauczy tylko tego, ze jak dziecko pyta czy będzie bolało- mama powie, ze nie a będzie- nauczy dziecko tego, ze mama mnie oszukała, co w konsekwencji uczy tego, ze nie do końca można ufać własnej matce. To tylko moje zdanie. Każda Matka zna swoje dziecko najlepiej i robi to co dla Niego najlepsze, wiec proszę nie obraź się na moje podejście- tak jak ja nie mam zamiaru negować Twojego [emoji182]

Współczują raz jeszcze...my mamy świetne Panie pielęgniarki...co do bólu- nauczy tylko tego, ze jak dziecko pyta czy będzie bolało- mama powie, ze nie a będzie- nauczy dziecko tego, ze mama mnie oszukała, co w konsekwencji uczy tego, ze nie do końca można ufać własnej matce. To tylko moje zdanie. Każda Matka zna swoje dziecko najlepiej i robi to co dla Niego najlepsze, wiec proszę nie obraź się na moje podejście- tak jak ja nie mam zamiaru negować Twojego [emoji182]

Boszzzz czytam teraz co napisałam i tyle razy napisałam uczy ze wyszło z tęgi masło maślane, ale mam nadzieje, ze zrozumiałe [emoji12][emoji23][emoji23][emoji23]

Nie zrozumiałas mnie. Nie chodzi mi o to żeby mówić, że nie będzie bolało. Lecz o to, że podczas przygotowań przed nakluciem powinno się odwracać uwagę dziecka, a nie rozpoczynać nieszczesna iniekcję od slow: nie będzie bolało. Te słowa włączą u dziecka pewien mechanizm ale to już wykład w zasadzie z psychologii wiec nie będę tematu rozwijała.

Ja mojemu obiecuję że dostanie nagrodę jak będzie dzielny i w sumie to zawsze ewentualnie jakaś jedna bezglosna łza popłynie :)

Nie zrozumiałas mnie. Nie chodzi mi o to żeby mówić, że nie będzie bolało. Lecz o to, że podczas przygotowań przed nakluciem powinno się odwracać uwagę dziecka, a nie rozpoczynać nieszczesna iniekcję od slow: nie będzie bolało. Te słowa włączą u dziecka pewien mechanizm ale to już wykład w zasadzie z psychologii wiec nie będę tematu rozwijała.

To fakt zle zrozumiałam...słowo pisanie gorzej przekazać [emoji6] zgadzam się z Tobą w 100%

reklama
@Chrząszczyk nazywa sie Poppi oraz Popuś, Popencjusz, Księżniczka Jęczybuła, Gnom, Cholera, Sęp, Smród, Szczerbol i wiele wiele innych :) na wszystkie reaguje [emoji85][emoji23]

A nie przepraszam, na te wyzej reaguje jak ma ochote. Jedyne slowo na jakie reaguje ZAWSZE to "masz" [emoji85][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry