reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Czesc dziewczynki :)

Mnie perspektywa 2 chlopcow troche przeraza bo jakos tak czuje, ze lepiej bym sie sprawdzila w roli mamy dziewczynek. Nawet moj K, marzacy o chlopcach, jakos mi bardziej pasuje na tate dziewczynek. No ale okaze sie za jakis czas, najwyzej zapisze sie na jakis intensywny kurs dla mam chlopcow czy cos w tym stylu [emoji23]

Juz sie nie moge doczekac czwartku [emoji7][emoji7] aaa i chcialabym aby mi ten brzuch w koncu wygladal ciazowo [emoji23] bo poki co wygladam jakbym miala duuuze wzdecie i glupio sie tym troche czuje, ze wygladam jakbym trzymala wielkiego baka na jakas specjalna okazje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Moje złapie się na Wodnika po tatusiu[emoji4]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jeśli przyjdzie na świat w terminie to będzie Wodnik po mamusi [emoji12] (choć nie wiadomo jak to będzie, bo Emma wyszła wcześniej, Amelia terminowo- jedna wielka zagadka)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Paraplu- nie wiem jak by bylo z corka,poki co mam synka 6 letniego i jestem bardzo z tego powodu szczesliwa. :-) strasznie kochany ulozony i pomocny z niego chlopak. Takze naprawde w razie czego nie ma sie czego bac. Chlopaki tez sa fajni :-)

Dziadkowie są super [emoji1] dla wnuczek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ja niestety nie mam ojca a dziadek ze strony męża raczej nie jest zainteresowany, także się nie przekonam :]

Jej jak dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja mam problem z pamięcią...masakra- w tej ciąży niedługo zapomnę jak się nazywam

Co do płci...ja mam dwie dziewczynki, bardzo chcieliśmy dziewczynki. Przy pierwszej byłam daleka od strojenia itp, i rzeczywiście nie lubi się stroić, ale jest dużo spokojniejsza od Młodszej, która od urodzenia stroniłam, efekt taki, ze dziecko rano staje przed szafa i sama się stroi...i to jak...ja sama z tych, które bardziej cenią wygodę [emoji12]

Tak wiec Kochane, dzień urodzenia, miesiąc i godzina ma mega znaczenie jaki człowiek będzie...my akurat załapiemy się na Wodniki albo Rybki- swoje zdanie na pewno będą miały, ale to dobrze, poradzą sobie w życiu [emoji6]

\

Ja to trochę pękam tego Wodnika, ale jak małego Byka okiełznałam to i z Wodnikiem chyba dam radę (tym bardziej że się podobno dogaduje z Bliźniętami, czyli ze mną :))

Czesc dziewczynki :)

Mnie perspektywa 2 chlopcow troche przeraza bo jakos tak czuje, ze lepiej bym sie sprawdzila w roli mamy dziewczynek. Nawet moj K, marzacy o chlopcach, jakos mi bardziej pasuje na tate dziewczynek. No ale okaze sie za jakis czas, najwyzej zapisze sie na jakis intensywny kurs dla mam chlopcow czy cos w tym stylu [emoji23]

Juz sie nie moge doczekac czwartku [emoji7][emoji7] aaa i chcialabym aby mi ten brzuch w koncu wygladal ciazowo [emoji23] bo poki co wygladam jakbym miala duuuze wzdecie i glupio sie tym troche czuje, ze wygladam jakbym trzymala wielkiego baka na jakas specjalna okazje [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Dla mnie obsługa chłopaka jest dużo łatwiejsza. Wyjście nie trwa godzinę, bo trzeba założyć, rajstopki, sukieneczkę, bluzeczkę, spineczkę i opaseczkę, uczesać, potem poprawiać 3429850250 razy dziennie. Pójdzie siku to się podcierać nie musi, jak mu się chce to potrafi dłużej trzymać niż dziewczyny, jak upadnie to się nie marze, tylko wstaje i idzie dalej. Nie ma ciągle jakichś infekcji i odparzeń. No prościej :)

Co do brzucha mam to samo odczucie :D

Brzuch mnie dziś boli tak jak na okres :/ też tak macie?

Mnie raczej coś zakłuje czasem. Ale i taki lekki ból jak na okres się zdarzał. Weź sobie no spę i się połóż.

Cześć Dziewczyny,

Ja już po prenatalnych I czekam za opisem z wynikami krwi, będą koło środy. Nie stresuje się już jednak, bo po USG jest wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie badane parametry w normie. Z tym, że też mam tyłozgięcie... Badanie miałam przez brzuch, a dniu badania to byl 12t2d ☺️

Hmm coś jeszcze chciałam napisać, ale mi też mózg odbiera...

reklama
Do góry