reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

USG miałam mieć 1 sierpnia, ale gdy pokazałam lekarzowi wyniki przełożył mi badanie na 25 lipca więc muszę jeszcze poczekać...

reklama
Czesc dziewczyny.
Wczoraj odebrałam wyniki badań krwi.
PAPP-A ja mam 1,870 a powinno byc 1,647
Wolne beta hcg ja mam 116,50 a powinno być 42,3.... Nie spałam całą noc tak bardzo się martwię tym wynikiem :(

Nie wiem jak to w PL przeprowadzaja takie badanie ale u nas to jest konbinacja USG + badanie krwi,przezierność karkowa,rozmiar bobasa w danym tygodniu i w tym samym dniu pobranie krwi do testu papa bo wszystko jest ważne.W którym ty jesteś tygodniu teraz,miałaś robione USG prenatalne do tego badania?

85993e3k3hsrqret.png

Ostatnia edycja:
Nie wiem jak to w PL przeprowadzaja takie badanie ale u nas to jest konbinacja USG + badanie krwi,przezierność karkowa,rozmiar bobasa w danym tygodniu i w tym samym dniu pobranie krwi do testu papa bo wszystko jest ważne.W którym ty jesteś tygodniu teraz,miałaś robione USG prenatalne do tego badania?

Ja będę miała usg i test z krwi 26.07- a wyniki po tygodniu do odbioru...po usg już będę coś wiedziała, później czekać tylko na wyniki z testu pappa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Najważniejsze jest USG które będziesz miała robione 25 lipca,a test z krwi bardzo cię często się myli, jeśli chodzi o wiek kobiety to wraz z wiekiem Matki rośnie to stężenie we krwi a nie ale nie ma to nic wspólnego z zespołem Downa.

Najważniejsze jest USG które będziesz miała robione 25 lipca,a test z krwi bardzo cię często się myli, jeśli chodzi o wiek kobiety to wraz z wiekiem Matki rośnie to stężenie we krwi a nie ale nie ma to nic wspólnego z zespołem Downa.
Mam dopiero 27 lat więc raczej nie jest to spowodowane wiekiem. Biorę luteine a 2 tyg temu odstawiłam estrofem, myślałam że może to przez leki ale moja bratowa brała ich trzy razy tyle i betę miała dużo niższą...

Nie ma to zadnego znaczenia kiedy jest robione usg a kiedy pobranie krwi. Dobrze jest miec ze soba wynik badania juz pkdczas robienia usg ale nie jest to wymagane. Oblicza sie prawdopodobienstwo na zasadzie wieku plodu w okreslonym czasie i nie ma to znaczenia czy bedzie to ten sam dzoen czy kilka dni roznicy.

Przede wszystkim dziwne jest to, że masz taki duzy odstep czasowy miedzy pappa a usg genetycznym. W pierwszej ciąży na pobranie krwi jechalam zaraz po usg.
Ja to w ogóle usg miałam mieć 1 sierpnia... Też się zdziwiłam jak zapytałam lekarza czy krew mam zrobić dzień przed a on mi powiedział ze mam zrobić ok 19-20 lipca

Ja będę miała usg i test z krwi 26.07- a wyniki po tygodniu do odbioru...po usg już będę coś wiedziała, później czekać tylko na wyniki z testu pappa

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam wczoraj robione te badanie razed z USG,teraz czekam na wyniki.

Nie ma to zadnego znaczenia kiedy jest robione usg a kiedy pobranie krwi. Dobrze jest miec ze soba wynik badania juz pkdczas robienia usg ale nie jest to wymagane. Oblicza sie prawdopodobienstwo na zasadzie wieku plodu w okreslonym czasie i nie ma to znaczenia czy bedzie to ten sam dzoen czy kilka dni roznicy.

Raczej jest ważne,tutaj chodzi o wykluczenie wad dziecka a badanie krwi po tygodniu będzie inne,bo hormony się zmieniaja itd więc prawdopodobieństwo pomyłki może być większe a wiek i rozmiar płodu i przezierność karkowa też się zmienia i takie badania powinno się robić razem żeby prawdopodobieństwo pomyłki było jak najmniejsze!I takie badania wykonuje się też w określonym czasie w ciaży między 11-14tc nie wcześniej i nie później!!!

85993e3k3hsrqret.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry