reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Tak, 2x duphaston, 1x luteine na noc + jeszcze od kilkunastu dni eutyrox na ciut podwyższone tsh. Duphaston I luteina od samego początku.
Ja również od początku 2x duphaston I 1x acard, chodź do tego ostatniego mam pewne wątpliwości... Ale z racji że zaczęłam to muszę przyjmować go prawie do samego końca...

@elgerezi najprawdziwsze, kupione bezpośrednio od sprawdzonego gospodarza. Takie świeżutkie że trzeszczały w zębach. Ale grillowane z żurawina też były.
A z ciekawostek. Wiecie że Ci co podrabiają oscypki często dodaja do nich kawę rozpuszczalna na kolor.

Żarłabym, tylko by nie był za słony :-) No pewnie jak nie oszukane to mleko nieprasteryzowane, prosto od owcy. Ja bym się tam nie przejmowała. Chodzi o to by zmniejszyć ryzyko na przykład listeriozy a nie, że na pewno jest coś zakażone. No ale lepiej ograniczyć na przyszłość :-)
Przerażające jest to co się czasem je - karmel w chlebie bo niby razowy, kawa w oscypkach.

@marluk210 nie martw sie acardem ja tez jestem po poronieniach i tez go biore od poczatku i bede dluugo brala bo on wspomaga cialko zolte zeby odzywialo malucha a pozniej lozysko zeby wytworzylo sie wydolne wiec warto :) dodatkowo ja biore tylko luteine 2x1 , takze lekarz wie co robi napewno :)

Dziewczyny możliwe żebym już czuła ruchy??? Tak mi się wydaje, czuję takie bąblowanie w brzuchu, chwilowe i za każdym razem w innym miejscu, aż mi się wierzyć nie chce.... ale przy dwójce może szybciej?

Jeśli na fecie jest napisane że z mleka paseryzowanego to mozna:)

tak, sery pleśniowe z mleka pasteryzowanego też można jeść. Wydaje mi się, że sery na przykład Turka są z mleka pasteryzowanego. Chodzi tylko o to by nie jest jedzenia, które nie jest poddane obróbce termicznej. Nie powinno się jeść też ryb surowych i wędzonych na zimno, szynek surowych i wędzonych na zimno. Chodzi o możliwość zakażenia się listeriozą. Jak sery są z pasteryzowanego mleka i smakują w ciąży to czemu nie :-)

reklama
Do góry