reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Hej dziewczyny to znowu ja:)
Mialam bete 28 dc robiona wyszla 869.6 dzisiaj jest 30 dc i wyszla mi 1812.1. Dziewczyny powiedzcie mi, czy to mozliwe ze @ktora mialam 30.05 i trwala6 dni nie byla @? Zamotalam wiem alejestem w szoku.

Te widełki są tak szerokie, że się w nie spokojnie łapiesz. Przyrost jest prawidłowy. Moim zdaniem ostatnią miesiączkę powinnaś traktować jako miesiączkę, gdyby było inaczej musiałabyś dodać do wieku ciąży ok. 4 tygodnie. Wtedy beta by była za niska.

Hej dziewczyny to znowu ja:)
Mialam bete 28 dc robiona wyszla 869.6 dzisiaj jest 30 dc i wyszla mi 1812.1. Dziewczyny powiedzcie mi, czy to mozliwe ze @ktora mialam 30.05 i trwala6 dni nie byla @? Zamotalam wiem alejestem w szoku.

@andzelika87 mi też się wydaje, że wynik bety jest super. Jest w górnych granicach, ale to tylko należy się cieszyć :) Pasuje na 2-3 tydzień od owulacji, czyli 4-5 tydzień od ostatniej miesiączki.

Dziekuje wam dziewczyny, jesteście kochane:) uspokoilyscie mnie.. To moja druga ciąża a pierwsza przygoda z betą. Sams juz nie wiedzialam na copatrzec, jakpatrzec. Wizyta 10 lipca dopiero. Jeszcze raz wam dziekuje.

Pomożecie? Chcę jak najwięcej badań zrobić na NFZ, bo później i tak wyprujemy się z kasy na inne badania. Problem jest taki, że jestem z rodziny lekarskiej i zawsze tato się mną zajmował (choć nie ginekologicznie :D) teraz kiedy muszę coś sama to nie umiem, ten system mnie przerasta. Oczywiście tatko mówi, żebym dała sobie spokój, on mi da kasę i tyle. Ale ja nie chcę, w końcu płacę te składki, a nigdy w życiu z tego nie korzystałam, zawsze płacę za każdą najmniejszą pierdołę. Mam rodzinnego, który jest pediatrą :D w tej przychodni jest też ginekolog, zarejestrowałam się do niego. Wizyta jutro. I co, mam mu powiedzieć, żeby dał skierowanie i tyle? Luuudu, jestem jak dziecko we mgle.

Pomożecie? Chcę jak najwięcej badań zrobić na NFZ, bo później i tak wyprujemy się z kasy na inne badania. Problem jest taki, że jestem z rodziny lekarskiej i zawsze tato się mną zajmował (choć nie ginekologicznie :D) teraz kiedy muszę coś sama to nie umiem, ten system mnie przerasta. Oczywiście tatko mówi, żebym dała sobie spokój, on mi da kasę i tyle. Ale ja nie chcę, w końcu płacę te składki, a nigdy w życiu z tego nie korzystałam, zawsze płacę za każdą najmniejszą pierdołę. Mam rodzinnego, który jest pediatrą :D w tej przychodni jest też ginekolog, zarejestrowałam się do niego. Wizyta jutro. I co, mam mu powiedzieć, żeby dał skierowanie i tyle? Luuudu, jestem jak dziecko we mgle.

Wydaje mi się, że musisz normalnie przyjść i powiedzieć ze jesteś w ciąży i będziesz miała w dwóch miejscach prowadzoną ciążę. Postawienie sprawy jasno tzn ze prowadzisz ciążę prywatnie a od niego chcesz tylko skierowania, może się nie spotkać ze zrozumieniem;)

Ja się umówiłam prywatnie na USG na jutro bo bardzo się zestresowałam tą ostatnią wizytą. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze!

Ja bym sie lekarzowi z nfz nie przyznala ze chodze prywatnie bo nie bedzie chcial dawac skierowan pozatym po co ma wiedziec ze masz kase i ze mozesz badania porobic prywatnie.
Ja bym poszla na wizyte i powiedziala ze jestem w ciazy. Po potwierdzeniu ciazy przez lekarza gdyby nie dal skierowan to bym delikatnie zasugerowala ze moze jakies badania by sie przydaly

reklama
Popieram jak wyżej! Idź i powiedz, że jesteś w ciąży i już. Ja nie wdawałabym się w szczegóły o prywatnych wizytach, a tym bardziej, że chcesz tylko badania z doświadczenia wiem, że lekarze źle reagują na takie gadanie 8-)Możesz prowadzić ciążę na NFZ, a oprócz tego chodzić prywatnie, sama zastanawiałam się nad tym, ale mi dużo badań odopadło w tej ciąży i na start zapłacę 80 zł a nie 300 więc zastaję tylko na prywatnych wizytach:)

Do góry