reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

@Kaśka 1983 jeszcze raz dużo zdrowia dla syna! Dobrze, że macie zaufanego pediatrę. My mamy przychodnię, do której jesteśmy zapisani. Ale pediatrów jest sześcioro i nigdy nie wiadomo, do kogo się trafi. Choćbym chciała nie wiem jak bardzo, nie jesteśmy w stanie zawsze dostać się do ulubionej Pani doktor. Osobiście mi się to nie podoba, bo czasami podczas długiej choroby mamy ze 4 wizyty i każda u kogoś innego :( Ale nie mogę narzekać, bo przychodnia jest super. A lekarze faktycznie z dala od antybiotyków, a jak już przepisują, to po badaniach albo gdy mają pewność, że potrzeba.

Co do wagi maluszków, to słyszałam, że chłopcy są ciężsi od dziewczynek. I z tego co obserwuje po znajomych czy rodzinie, to faktycznie tak jest :)

reklama
@Kaska zdrówka dla syna!!! Mam nadzieje, ze urodziny syna się udały?

U nas w 34 tc mała ważyła 2.5 kg, wiec ciekawe jak teraz. Mam nadzieje, ze nie będzie większa niż 3.2-3.4 kg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Agnik 3 urodziny spoko. Mimo tego, że już syna męczył kaszel. W nocy spałam może 4 godziny a dziś też szans na sen nie ma. Gonię Syna jak mogę żeby siedział w łóżku, jak wygrzeje się szybciej mu przejdzie. Dziś nie miał gorączki.

I generalnie ja czuje się OK. ale ta sytuacja nie pomaga, trzeba to przetrwać szkoda, że czasu za wiele nie zostało ...

@Kaska no tak kiepsko z tym kaszlem teraz Wam się złożyło. O dobrze, ze daje się zagonić do łóżka trochę. Jeszcze trochę i obie będziemy miały już z głowy

dziś w nocy też zaczęłam kaszleć... nie jest jakoś źle. Czuje, że to tchawica i krtań, choroba zawodowa mi się odzywa, zawsze po chrypie przychodzi łaskotanie w gardle. Noc lepsza mąż spał z synem pierwszą część nocy ja od 3.00 więc kilka godzin spokojnego snu. Teraz już chce dotrwać do terminu zostało 8 dni więc powinniśmy się wykurować do tego czasu.

Życzę Wam dużo zdrowia! Kaśka, kuruj się :) Życzę, żeby jak najszybciej przeszło! Agnik a Tobie, żeby nic się nie przypałętało :) My lekko przeziębione i mi od tego kichania i kaszlu przepuklina się odzywa. Ale poza tym mamy z córką świetny humor ostatnio :) Tylko trochę nam smutno, bo nas nikt nie odwiedza. Jednej koleżanki córka chora, drugiej nie chce się od nas zarazić. A mąż w delegacji od poniedziałku, ale dziś wraca :)

Ja już lepiej, jeszcze czasem kaszle ale sporadycznie za 2 dni powinno być spoko. Skończyło się na suchym kaszlu stoal i mleko z masłem pomoglo. Mąż i syn na antybiotyku od wczoraj. Zobaczymy jak to się rozwinie u nich.
Ja dziś idę do sądu w roli świadka.
Z miłych wieści skończyłam 40 tydzień wczoraj do porodu 5 dni. W nocy miałam lekkie pobolewanie jak na miesiączkę i pachwiny mnie ciągnęły. Czekamy

reklama
@Kaska dobrze, ze Ty lepiej :) trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej mogła już tulić synka

@Moniorek zleci Ci tez pewnie nie wiadomo kiedy ;)

Do góry