reklama
mavika
Fanka BB :)
U mnie poszło w boczki...Jaka laska z Ciebie. Gdzie tu brzucha szukać. U mnie też ciążowego brak ale za to częstsze jedzenie na brzuchu się odłożyło.
Ja chyba tak już mam że brzuch mi jakiś wielki nie rośnie. W pierwszej ciąży przytyłam 9kg i tez nie był jakiś wielki, nie utrudnial mi w ogóle poruszania się, pamiętam jak koleżanki w szpitalu się kulaly, nie mogły wstać z łóżka a ja sobie śniadanie po turecku siedząc jadłam
Miś-owa raczej kilka lat wylewania potow na treningach dobra dieta nie łaska. przed pierwszą ciąża wygladalam dużo gorzej mimo iż waga była zbliżona. A najlepsze jest to, że ez ciąży muszę się mega pilnować bo tyje od powietrza a w ciąży brak treningów, łamanie diety i w sumie nie jest najgorzej Korzystam ;P
Dott30
Zaciekawiona BB
[quote uid=175764 name="Miś-owa" post=15584722]Tu na babyboom jest fajny kalkulator pokazujący ile Mama mniej więcej powinna przybrać. [/QUOTE]<br /><br />Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży <br /><br /><br />
Mój gin kontroluje wagę i jak w poprzedniej ciąży po podaniu wagi przeze mnie syknal i pokrecił głową tak postanowiłam nigdy więcej tego nie usłyszeć i zaczęłam się bardziej pilnować ( wcześniej sobie folgowalam). Przed wizytami miałam przez to trochę stresa i wkurzałam się na niego ale później byłam mu wdzięczna bo po 3 tygodniach od porodu mialam już swoją wagę. Pomogło w tym też karmienie piersią.
Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
Mój gin kontroluje wagę i jak w poprzedniej ciąży po podaniu wagi przeze mnie syknal i pokrecił głową tak postanowiłam nigdy więcej tego nie usłyszeć i zaczęłam się bardziej pilnować ( wcześniej sobie folgowalam). Przed wizytami miałam przez to trochę stresa i wkurzałam się na niego ale później byłam mu wdzięczna bo po 3 tygodniach od porodu mialam już swoją wagę. Pomogło w tym też karmienie piersią.
Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom
Ogien121212
A tą "łaskę " juz poprawilam na Laskę. Tak to jest jak się napisze w tel i nie przeczyta potem [emoji53]
Poza tym jestem wściekła na swojego i juz od niedzieli zero kontaktu. I jakoś nie mam ochoty się odezwać. Jedyny plus to jak mam nerwa ma niego to mam też chęć do działania i robię rzeczy które odkładam na później.
Wczoraj skosiłam trawę. Zrobiłam prasowanie, poskładalam wszystko. Włożyłam do pudełek stare ubrania syna.
Oj tez tak miałam ale moja kochana psina w maju zdechla. Często miała takie dolegliwości w związku z chora wątroba. Na razie nie mam żadnego psiaka ale młody ciągle dopytuje kiedy będzie. Choć wolałabym psiaka jak juz dziecko będzie miało kilka miesięcy. Zobaczymy bo siostra ma suczkę i chyba młode będzie miała wiec zobaczymy."Uwielbiam" takie akcje :/ przy dwóch chorych psach to już Armagedon.
Mimo to dobrego dnia Ci życzę
@martula1985 u Ciebie dwojeczka prawda? Bo ostatnio Cię z Pyzunia pomyliłam upss
Moja od początku tylko lekka nadwaga skonsultuj z lekarzem. Ojj juz nie czytam bo dola łapie.Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży
Poza tym jestem wściekła na swojego i juz od niedzieli zero kontaktu. I jakoś nie mam ochoty się odezwać. Jedyny plus to jak mam nerwa ma niego to mam też chęć do działania i robię rzeczy które odkładam na później.
Wczoraj skosiłam trawę. Zrobiłam prasowanie, poskładalam wszystko. Włożyłam do pudełek stare ubrania syna.
Antimatter
Dzień dobry!
Przez ten weekend się tak rozleniwiłam, że nawet wczoraj jakoś nie mogłam się zabrać do niczego. Godzinami rozwieszałam pranie i zupę gotowałam... no masakra jakaś. A Wyście się naprodukowały, próbowałam to czytać ale nie dam rady takich zaległości
W każdym razie dzisiaj się ogarniam, od rana sprzątam, ciasto upiekę, poduszkę zaceruję... koniec lenistwa.
Fajnie macie z tymi zwierzakami, ja psów się boję, a mąż kotów nie chce. Ale z psem jestem w stanie się oswoić jakby był u nas od szczeniaka, tyle, że nie umiem się nim dobrze opiekować, odpowiednio wychować, itp (przerabiałam już to, niestety). Do tego mamy bardzo mały metraż, a wychowani oboje na wsi i nie chcemy zwierzaka skazywać na siedzenie godzinami zamknięte w małej przestrzeni. A bardzo bym chciała, żeby dziecko wychowywało się z jakimś zwierzakiem.
Przez ten weekend się tak rozleniwiłam, że nawet wczoraj jakoś nie mogłam się zabrać do niczego. Godzinami rozwieszałam pranie i zupę gotowałam... no masakra jakaś. A Wyście się naprodukowały, próbowałam to czytać ale nie dam rady takich zaległości
W każdym razie dzisiaj się ogarniam, od rana sprzątam, ciasto upiekę, poduszkę zaceruję... koniec lenistwa.
Fajnie macie z tymi zwierzakami, ja psów się boję, a mąż kotów nie chce. Ale z psem jestem w stanie się oswoić jakby był u nas od szczeniaka, tyle, że nie umiem się nim dobrze opiekować, odpowiednio wychować, itp (przerabiałam już to, niestety). Do tego mamy bardzo mały metraż, a wychowani oboje na wsi i nie chcemy zwierzaka skazywać na siedzenie godzinami zamknięte w małej przestrzeni. A bardzo bym chciała, żeby dziecko wychowywało się z jakimś zwierzakiem.
I ja mam ważenie / mierzenie co wizytę. Chyba każdy lekarz tak robi? Hmm?
U mnie teraz nie całe 2kg. Czasem równe 2. Zaraz wchodzimy w 16 tydzień. Tragedii chyba nie ma ni w jedną ni w drugą stronę. @Dotkass dobrze gada. Nie jesteśmy same... wszystko musi coś ważyć. Macica, łożysko, krew itd.
Choć prawdę pisząc nie chciałabym by było tego więcej niż Małe zajmuje.
U mnie teraz nie całe 2kg. Czasem równe 2. Zaraz wchodzimy w 16 tydzień. Tragedii chyba nie ma ni w jedną ni w drugą stronę. @Dotkass dobrze gada. Nie jesteśmy same... wszystko musi coś ważyć. Macica, łożysko, krew itd.
Choć prawdę pisząc nie chciałabym by było tego więcej niż Małe zajmuje.
reklama
Przykro mi :/ Ja bym się zapłakała bez moich funfli. Nawet na 1 noc nie lubię ich opuszczać i dzwonię co chwila jak się mają / co robią.A tą "łaskę " juz poprawilam na Laskę. Tak to jest jak się napisze w tel i nie przeczyta potem [emoji53]
Oj tez tak miałam ale moja kochana psina w maju zdechla. Często miała takie dolegliwości w związku z chora wątroba. Na razie nie mam żadnego psiaka ale młody ciągle dopytuje kiedy będzie. Choć wolałabym psiaka jak juz dziecko będzie miało kilka miesięcy. Zobaczymy bo siostra ma suczkę i chyba młode będzie miała wiec zobaczymy.
Moja od początku tylko lekka nadwaga skonsultuj z lekarzem. Ojj juz nie czytam bo dola łapie.