reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Hej Dziewczyny :)
Ech, jaką ja miałam dzisiaj kiepska noc:realmad: O 4 przyszła do mnie psia córeczka Mia i już wiedziałam że coś jest nie tak bo nigdy do nas do sypialni nie wchodzi. A więc schodzę z nią na dół a tam pół chaty w wymiotach. Biednej skórka z papryki stanęła którą w końcu udało się wydalic :szok:
Teraz nie mogę się zebrać do życia :-p
Dzisiaj w planach dzień u mojej Mamuni. Uwielbiam te chwile kiedy jesteśmy razem.
A i jeszcze dzisiaj odwiedzę kosmetyczkę więc relaks na całego :tak:
U mnie 3kg na plusie i nic na to nie poradzę bo co 2-3 godziny muszę zjeść :-p
Miłego dnia :biggrin2:

reklama
Cześć Dziewczyny. Ja mam dziś wisielczy humor :( śniło mi się że mąż mnie zdradza, później że mam plamienia... teraz siedzę sama jak kołek i nie wiem co ze sobą zrobić. Przegapiłam wczorajsza wizytę u endo, byłam pewna że mam dzisiaj.. a ona przyjmuje tylko w poniedziałki i środy [emoji57] na szczęście zadzwoniła do mnie i przełożyła wizytę na jutro, może mi zrobi usg brzucha to zobaczę moje Krasnale [emoji7]

Hej Dziewczyny :)
Ech, jaką ja miałam dzisiaj kiepska noc:realmad: O 4 przyszła do mnie psia córeczka Mia i już wiedziałam że coś jest nie tak bo nigdy do nas do sypialni nie wchodzi. A więc schodzę z nią na dół a tam pół chaty w wymiotach. Biednej skórka z papryki stanęła którą w końcu udało się wydalic :szok:
Teraz nie mogę się zebrać do życia :-p
Dzisiaj w planach dzień u mojej Mamuni. Uwielbiam te chwile kiedy jesteśmy razem.
A i jeszcze dzisiaj odwiedzę kosmetyczkę więc relaks na całego :tak:
U mnie 3kg na plusie i nic na to nie poradzę bo co 2-3 godziny muszę zjeść :-p
Miłego dnia :biggrin2:

"Uwielbiam" takie akcje :/ przy dwóch chorych psach to już Armagedon.

Mimo to dobrego dnia Ci życzę :) :)

@martula1985 u Ciebie dwojeczka prawda? Bo ostatnio Cię z Pyzunia pomyliłam :) upss

W sumie to 3 kg ;) waga na wizytach wahała sie zawsze o jakies 0,5kg a tu teraz taki gwaltowny wzrost;)

uwo9s65gu1738u3h.png

To jest Ok. Ja tez tyle przytyłam od początku...czym Wy się tak martwicie? Przecież to ciąża, coś przytyć trzeba, w końcu nie jesteśmy już same

85993e3koj7clzdz.png

Tu na babyboom jest fajny kalkulator pokazujący ile Mama mniej więcej powinna przybrać. :)

Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży

85993e3koj7clzdz.png

Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży

85993e3koj7clzdz.png

Tam właśnie (chyba nie mylę się i to kalkulator stąd) bierze pod uwagę wzrost, wagę wyjściową, bmi... I wylicza z przedzialem minimum maksimum.

@martula1985 pisałaś o kopniakach, gratulowalam Ci potrojnego szczęścia :)

reklama
Cześć dziewczyny. Podobno dzisiaj wszędzie ma być ładnie i to niby ostatni tydzień lata, nad czym ubolewam i mam nadzieję, że to się nie sprawdzi.

@Dotkass, @kruszynka gratuluję udanych wizyt :-)

@Mamazbb trzymam kciuki za Twoją ;-)

@AlexF ja podobnie jak Ty mam wszystkie badania u jednego lekarza, tylko że niestety za usg prenatalne czy polowkowe muszę dużo więcej płacić.

Kurcze, coś mi chyba stanęło na żołądku, od wczoraj co jakiś czas mam dziwne skurcze jelit i dyskomfort :-( oby przeszło jak najszybciej.

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry