reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Hej Dziewczyny :)
Ech, jaką ja miałam dzisiaj kiepska noc:realmad: O 4 przyszła do mnie psia córeczka Mia i już wiedziałam że coś jest nie tak bo nigdy do nas do sypialni nie wchodzi. A więc schodzę z nią na dół a tam pół chaty w wymiotach. Biednej skórka z papryki stanęła którą w końcu udało się wydalic :szok:
Teraz nie mogę się zebrać do życia :-p
Dzisiaj w planach dzień u mojej Mamuni. Uwielbiam te chwile kiedy jesteśmy razem.
A i jeszcze dzisiaj odwiedzę kosmetyczkę więc relaks na całego :tak:
U mnie 3kg na plusie i nic na to nie poradzę bo co 2-3 godziny muszę zjeść :-p
Miłego dnia :biggrin2:

reklama
Cześć Dziewczyny. Ja mam dziś wisielczy humor :( śniło mi się że mąż mnie zdradza, później że mam plamienia... teraz siedzę sama jak kołek i nie wiem co ze sobą zrobić. Przegapiłam wczorajsza wizytę u endo, byłam pewna że mam dzisiaj.. a ona przyjmuje tylko w poniedziałki i środy [emoji57] na szczęście zadzwoniła do mnie i przełożyła wizytę na jutro, może mi zrobi usg brzucha to zobaczę moje Krasnale [emoji7]

Hej Dziewczyny :)
Ech, jaką ja miałam dzisiaj kiepska noc:realmad: O 4 przyszła do mnie psia córeczka Mia i już wiedziałam że coś jest nie tak bo nigdy do nas do sypialni nie wchodzi. A więc schodzę z nią na dół a tam pół chaty w wymiotach. Biednej skórka z papryki stanęła którą w końcu udało się wydalic :szok:
Teraz nie mogę się zebrać do życia :-p
Dzisiaj w planach dzień u mojej Mamuni. Uwielbiam te chwile kiedy jesteśmy razem.
A i jeszcze dzisiaj odwiedzę kosmetyczkę więc relaks na całego :tak:
U mnie 3kg na plusie i nic na to nie poradzę bo co 2-3 godziny muszę zjeść :-p
Miłego dnia :biggrin2:

"Uwielbiam" takie akcje :/ przy dwóch chorych psach to już Armagedon.

Mimo to dobrego dnia Ci życzę :) :)

@martula1985 u Ciebie dwojeczka prawda? Bo ostatnio Cię z Pyzunia pomyliłam :) upss

W sumie to 3 kg ;) waga na wizytach wahała sie zawsze o jakies 0,5kg a tu teraz taki gwaltowny wzrost;)

uwo9s65gu1738u3h.png

To jest Ok. Ja tez tyle przytyłam od początku...czym Wy się tak martwicie? Przecież to ciąża, coś przytyć trzeba, w końcu nie jesteśmy już same

85993e3koj7clzdz.png

Tu na babyboom jest fajny kalkulator pokazujący ile Mama mniej więcej powinna przybrać. :)

Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży

85993e3koj7clzdz.png

Wszystko i tak zależy od wzrostu i wagi wyjściowej, a nawet wieku...dobrze, gdy lekarz razem z Tobą kontroluje Twoja wagę [emoji2]...ja mam apke "moja ciąża" tu Ci mówi czy jest Ok, czy masz niedowagę lub nadwagę, bo przy danych które się podaje wylicza ile powinno się przybrać w danym etapie ciąży

85993e3koj7clzdz.png

Tam właśnie (chyba nie mylę się i to kalkulator stąd) bierze pod uwagę wzrost, wagę wyjściową, bmi... I wylicza z przedzialem minimum maksimum.

@martula1985 pisałaś o kopniakach, gratulowalam Ci potrojnego szczęścia :)

reklama
Cześć dziewczyny. Podobno dzisiaj wszędzie ma być ładnie i to niby ostatni tydzień lata, nad czym ubolewam i mam nadzieję, że to się nie sprawdzi.

@Dotkass, @kruszynka gratuluję udanych wizyt :-)

@Mamazbb trzymam kciuki za Twoją ;-)

@AlexF ja podobnie jak Ty mam wszystkie badania u jednego lekarza, tylko że niestety za usg prenatalne czy polowkowe muszę dużo więcej płacić.

Kurcze, coś mi chyba stanęło na żołądku, od wczoraj co jakiś czas mam dziwne skurcze jelit i dyskomfort :-( oby przeszło jak najszybciej.

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry