reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Witam nowe lutoweczki :)
Umówiłam sobie wizytę u gin na.Czwartek Hurra !!! Ale się cieszę ze zobaczę maluszka
Dziewczyny pomożecie ?? Zrobiłam listę badań które chce zrobić coś jeszcze powinnam ??
1503656521-aaaaaa.jpeg

2nn343r88ara42op.png

Witam nowe lutoweczki :)
Umówiłam sobie wizytę u gin na.Czwartek Hurra !!! Ale się cieszę ze zobaczę maluszka
Dziewczyny pomożecie ?? Zrobiłam listę badań które chce zrobić coś jeszcze powinnam ??
1503656521-aaaaaa.jpeg

2nn343r88ara42op.png
Mocz? Glukoza? Mi kazali też zrobić na HIV i na zapalenia wątroby. A tsh ft3 i ft4 to chyba zesraw badań na tarczyce, powtórzyło się ;)

Cześć dziewczyny, przeżyłam noc i dziś mogę się ruszać, byle do przodu... Z każdym dniem bliżej do kresu tej nierównej walki z naturą!

Moja myśl: "jest, więcej nie" nic innego mój pękający od ciśnienia mózg nie wymyślił, pamiętam tylko, że płakałam....

Podobnie jak Ty mam całą wyprawkę po synku i cichą nadzieję, że będzie dziewczynka, żeby poszaleć z zakupami, choć mój gin w 12tc twierdził, że będzie chłopiec. A więc czekam na ostateczny werdykt ;)

Gotować to jeszcze mogę, ale wydumać co ugotować to już masakra. Gotuję, ale ogólnie denerwuje mnie, że żeby coś upichcić trzeba zrobić rozgardiasz na pół kuchni. Ja lubię szybkie roboty z ekspresowym efektem, a to 3 godz gotowania, godzinę sprzątania, 5 minut jedzenia...

Mój synek urodził się w 37tc, 55 cm i 3310 g jak na wczesniaczka to kawał chłopa, większy był od dziewczynek z sali obok urodzonych w terminie :)

Miłego dnia dziewczyny!
Moj sie urodzil 2 tyg przed terminem, ale wczesniej dostal sterydy na rozwoj pluc i jak lezalam w spitalu to juz ok 37tc mowili ze moze smialo wychodzic.

Cześć dziewczyny :-) nareszcie piątek :-) te co są na zwolnieniu ( bo co do reszty to nie mam watpliwosci) tez tak macie, że odliczacie do weekendu? Ja bardzo lubię nasze rodzinne weekendy nawet jak nic konkretnego nie robimy i z mężem w domu raźniej :-)

Jutro mam wizytę i zaczęłam schizowac, strasznie się martwię i wkrecam sobie różne rzeczy. Np. Dzisiaj się zwazyłam i waga stoi, moze w sumie kilogram przytyłam w ciąży, i najpierw się ucieszyła a potem przyszła myśl "Czego się głupia cieszysz a jak jutro się okaże, że to zly znak?" no i teraz czuje taki wewnętrzny niepokój :-(

Napisane na E6883 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w sumie nie mam roznicy czy weekend czy nie, bo jak weekend to maz jedzie od rana na budowe a w tygodniu po pracy. Tez lubie te nieliczne dni kiedy jest w domu.
Co do tycia ja na razie 1kg na plusie. Moja gin mowi, ze tycie sie zacznie po 16 tygodniu.

Mój w ogóle nie rozumie hormonów w ciąży, mówi że zawsze taka byłam [emoji23]

Ja po prostu mam dość leżenia, czuję się dobrze i mogłabym dużo zrobić, a tu dupa, a on ma teraz wolne i łazi po domu, coś tam posprząta, coś ogarnie a mi się nóż w kieszeni otwiera jak widzę, jak to robi, najchętniej bym wstała i sama to zrobiła.. [emoji12] ostatnio dumny był z siebie bo pomalował dwie ściany w kuchni, ok fajnie, ale przy okazji upaćkał sufit i podłogę [emoji57]
Ja tez wole zrobic sama bo przy poprawianiu po moim jest wiecej roboty niz gdybym robila to od zera.

Podaj przepis na pasztet kobieto[emoji4]ale z instruktaż co i jak. Dzieki

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Juz sie robi. Wrzucam na przepisowy watek :)

Cześć Dziewczyny.

Od paru dni podczytywałam Was z ukrycia i zastanawiałam się czy utworzyć konto, zalogować się i się ujawnić ;-) Jestem dość zachowawczą osobą i na drugi dzień po każdym USG znów zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno wszystko ok. Stąd nawet obawa przed pisaniem na forum przyszłych mam.

Ok, ale w skrócie o mnie: mam na imię Agnieszka, 31 lat, pierwsza ciąża, termin na 24.02.2018, a więc teraz chyba 13tyd.+6

Robiłam już USG 11-14tydz. plus test PAPP-A. W USG wszystko ok, wczoraj miałam odebrać pappę i mi się ciśnienie podniosło, bo panie nie mogły znaleźć mojego wyniku.. Pani doktor przekazała wszystkie wyniki poza moim, więc ja już oczywiście wizja że coś jest nie tak i musi dłużej nad nim posiedzieć albo skonsultować. Historia ogólnie trochę dłuższa, ale finał taki że udało się dzisiaj rano odebrać wyniki i jest ok ;-)

No dobrze, nie rozpisuję się tylko jeszcze raz ze Wszystkimi witam :-)
Życzę Wszystkim spokojnych miesięcy ciąży i mało nerwów :-)
Witaj, zapraszamy! Chyba każda z nas gdzieś tam w środku jest ostrożna... Spokojnej ciąży :)

Obudziłam się dziś z okropnym bólem głowy i mdłościami :( Czuje się fatalnie. Od 9 mecze się z bólem głowy i chyba w końcu wezmę tabletkę przeciwbólowa :/

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry