Cześć dziewczyny, ja dziś z bólem pleców, taki ból pleców towarzyszył mi miesiąc przed porodem, a nie 5
do tego rwa kulszowa mnie łupie niemiłosiernie
mam wrażenie, że jeśli szybko nie przyjdą mi siły drugiego trymestru to zwariuję
dziś dzień na rzęsach, syn wstał o 4:30 na chwilę, dziwne bo noce przesypia, a ja nie spałam do 7,nie mogłam sobie znaleźć miejsca na łóżku i odpowiedniej pozycji, koszmar... Przepraszam, że tak marudzę, już sama ze sobą nie mogę wytrzymać
Ja odstawilam teraz moja ukochana herbatę z pokrzywy na rzecz meliski. Dobrze ni to zrobi
Ja dostałam Philips Lumea. Użyłam może z 5 razy, efekty zaczynały być wi bdoczne i bach ciąża. I owłosienie wróciło.
A co do tego testosteronu to mam nadzieję że nie będę musiała odsprzedać moich ślicznych upolowanych ciuszków :O
Czyli zaakceptowałaś i nastawiona jesteś na dziewczynkę
bo z tego co pamiętam to wolałaś chłopca
Cześć dziewczyny ja też jeszcze z łóżka ale wkoncu trzeba będzie wstać na sniadanie
nie wiem jak u was z nocami ale moje coraz gorsze ciężko się ułożyć plecy bolą mam muszę kupić tą poduszkę ciążowa oby pomogła
Powodzenia na wizycie oby same pozytywne wieści
Miłego dnia mamusie
Wlasnie uświadomiłam sobie, że chyba nie obejdę się bez tej poduszki, gdyby jeszcze była to kwestia 2-3 tygodni, ale przed nami jeszcze kawał czasu do porodu...
Witajcie Dziewczynki
Ja już posprzątałem połowę domu bo zawsze to robię na raty
Drugie pranie w pralce i teraz trzeba się wziąść za siebie bo narazie wyglądam jak baba jaga
Dzisiaj na obiad domowe hamburgery - mniam, uwielbiam.
@Dotkass wózek rewelacja, a za takie pieniążki to w ogóle grzech było by nie kupić
Ja mam gondole jeszcze po Zuzance w stanie rewelacyjnym i tak myślę że przy niej zostanę a na lato kupię jakąś super spacerowke.
Powiedzcie mi dziewczyny czy myślicie że częste są pomyłki co do płci w 12tygodniu? Kurczę moja Zuza tak się już nastawiła na siostrę że zaczęłam się bać czy tej naszej Zosi nic nie wyrośnie. Wizytę u swojego lekarza mam 7 września i może on wtedy potwierdzi. Z Zuzanka o płci dowiedziałam się w 16tyg i lekarz był tego pewny na 100%.
Pozdrawiam Was goraco
Sama zastanawiałam się nad tym... Z płcią określoną w 12tc może być różnie, bo pomyłki zdarzają się tak samo jak dobre przewidywania. Ja przekopałam cały internet i tak na dwa razy biorę mojego chłopca. Już na forum mamy dziewczynkę, która była chłopcem
idę na wizytę w przyszłym tygodniu i mam nadzieję na jakieś konkrety
AGruszi
Ewelia
mruczka24
Witajcie na naszym pokładzie
Już leżę i pachnę
po drodze jeszcze wciągnęłam hot doga bo tak za mną chodził
pytałam czy możemy płeć podejrzeć ale powiedział że bliżej 20 tygodnia
I jak to jest, że jeden lekarz w 12tc jest pewien płci, a drugi czeka na pewność do 20tc i wcześniej nie chce spekulować?!
Oj fajnie ze wizyty ok. Tylko szkoda że dalej Leżenie Martula. Ale co zrobić lepiej już w domu jak w szpitalu. Leż i Odpoczywaj.
A ja się pochwałę, że dziś zakupiłam 13 kg pomidorów i wszystkie obdarlam ze skóry i przetarlam, ugotowalam, a jutro do słoików./butelek i jestem z siebie dumna. Bo ostatnio len się wdal we mnie
Szalona! Zazdroszczę, jak widzę ile mam do roboty to szlak mnie trafia, że nie jestem w stanie działać
Uff ale tu dzisiaj naprodukowane
My wczoraj po wizycie uspokojeni. Wszystko wporzadeczku.
Potwierdzona płeć, jest synek, siusiak jak talala
Mały "stał" na głowie, nogi fikaly, więc niektóre parametry ciężko było zmierzyć.
Na pogorszoną morfologie wzbogacić posiłki o jedzonko bogate w żelazo.
Witajcie nowe mamusie
U mnie jeszcze tydzień i L4, a w związku z tym że mamy urwanie głowy w pracy to tymbardziej doczekać się nie mogę
Gratuluję synusia
Hej
Odzywam się nieśmiało ponieważ mam 22 lata i mam wrażenie, ze jestem wśród wszystkich takim dzieciakiem... ciąże z moim narzeczonym poniekąd planowaliśmy, to wyszło raczej na zasadzie "jak będzie to będzie". Właściwie rok czasu nam zajęło "robienie" dzidziusia
. Myśleliśmy już ze nie możemy mieć dzieci...
Dopiero odebrałam wyniki badań genetycznych i nie potrafię ich zrozumieć, bardzo się zestresowałam bo wszystko mam jakby powyżej średniej, na przykład NT 2,0 gdzie średnia to 1,4 niby (długość dzidziusia to 59mm) ogólnie ryzyko niskie ale jakoś ten opis mnie nie przekonuje... troszkę zaczęłam panikować, chciałam zapytać jak u Was wyglada przeziernosc karkowa?
Nie ukrywam ze to mój pierwszy raz kiedy aż tak się otwieram na forum ale poniekąd szukam wsparcia, mam wrażenie ze znajomi mnie wyśmieją ze będę miała dziecko, gdy dla nich w głowie wielkie kariery. A ja w tym wszystkim czuje się zagubiona bo cieszę się ogromnie i nie mogę się doczekać aż maluszek będzie już z nami i będę mogła go tulić i całować
Nasz termin to 12 luty, swoją droga mam niesamowita rozbieżność co do pierwszego dnia ostatniej miesiączki (22 kwietnia) musiała mi się ładnie owulacja przesunąć
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Witaj! Śmiało pisz, pytaj, i nie krępuj się! Co do wyników nie pomogę no sama choć w drugiej ciąży jestem to idę do lekarza i on wszystkie wyniki interpretuje i jak mówi, że jest ok to nie wnikam stąd w te j kwestii nie pomogę. Fajnie, że będziesz młodą mamą, ja dziś stwierdziłam, że w moim wieku powinnam dzieci do szkoły posyłać, a nie rodzić... Ja OM miałam 23 kwietnia i termin mam na koniec stycznia! Spokojnych kolejnych miesięcy
Mam podobne obawy
Mam nadzieję, że na szkole rodzenia dostanę jakiś instruktarz, jak przewijać, przebierać itp. Może w szpitalu położne też pomogą. Pytałam mojej mamy i powiedziała, że w sumie to żaden problem i szybko to się ogarnia, tylko trzeba pamiętać, że nóżki łapiemy i podnosimy razem do góry, żeby bioderka były zawsze równolegle do podłogi. I to najważniejsze. A reszta jakoś idzie. A ja to jeszcze na tetrowych pieluchach chowana byłam, my z pampersami itp to w ogóle mamy lekko podobnież
Łoooo matko, a mnie uczyli, że broń Boże podnosić noworodka za nóżki, łapać za stópki i odchylać od siebie, aż pieluszkę będzie można wsunąć po pupę
Dziewczyny nadrobiłam i mam nadzieję, że odpisałam wszystko co chciałam. Moje chłopaki śpią, a ja nie zasnę jeszcze... Wam życzę dobrej nocy i do jutra