reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć Dziewczyny. Od kilku dni nie mam ochoty na nic, chyba z nerwów. Dziś wizyta u ginekologa, mam nadzieję że wszystko ok...
Będę chyba też musiała odwiedzić dentystę, chociaż panicznie się ich boję. Od wczoraj bolą mnie dziąsła, lekko krwawią.. :(
Polecam pastę do zębów meridol. W pierwszej ciąży miałam ten sam problem i bardzo pomogła mi ta pasta :)

reklama
Witajcie. Nie nadrobię Was ;) Ale już niedługo będę mieć wolne to będę na bieżąco ;)
Mam pytanie, jesteśmy na wczasach w Zakopcu, a mnie dzień przed wyjazdem dopadło przeziębienie. Pije wodę z cytryną i z miodem, ale słabo pomaga. Co mogę wziąć ze środków farmakologicznych na gardło, kaszel i katar. Może jest coś bezpiecznego ;) Help ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@Shemshi ja jeszcze pracuję... też się właśnie zastanawiałam czy już wszyscy na zwolnieniach? Planuję pracować do listopada, zobaczymy jak wyjdzie. Akurat w pracę mam klimę, więc przyjemnie :)

@mavika pewnie że daj, jeśli to dla Ciebie ważne, drugiego imienia się praktycznie nie używa... Ja mam dwa i dla mnie to tylko kłopot, bo nigdy nie pamiętam, gdzie mam jaki podpis, kiedy się wpisuje w dokumenty różne, kiedy nie. Córce daliśmy jedno i drugiemu też tak planuję. Też mam na razie pustkę w kwestii imion, dla córy wybraliśmy 6 lat przed jej urodzeniem, więc nie było kłopotu :D

@Chrząszczyk mi bardzie Antoś, ale faktycznie bardzo popularne

@Dotkass ja jeszcze jestem przed prenatalnym, ale dopiero mam za tydzień.... :(

@Ruby_Charm idź do apteki, doradzą Ci, jest cała seria dla kobiet w ciąży *spam* chyba się nazywa? I na pewno wiele innych :)
zablokowało mi nazwę leku ;) Pren...len (w środku "a")

Ostatnia edycja:
Witajcie. Nie nadrobię Was ;) Ale już niedługo będę mieć wolne to będę na bieżąco ;)
Mam pytanie, jesteśmy na wczasach w Zakopcu, a mnie dzień przed wyjazdem dopadło przeziębienie. Pije wodę z cytryną i z miodem, ale słabo pomaga. Co mogę wziąć ze środków farmakologicznych na gardło, kaszel i katar. Może jest coś bezpiecznego ;) Help ;)

Jest taka seria na przeziębienia itp. dla ciezarnych *spam*. Popytaj w aptece może doradza Ci jeszcze coś innego, a skuteczniejsze i bezpiecznego. Pozdrawiam.

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

Ja leczyłam się Prenalenem, to taka seria dla kobiet w ciąży. Mnie pomaga, ale niektóre dziewczyny pisały, że im nie pomagał. Myślę, że możesz spróbować :) zdrowia i udanego wypoczynku ;)

@Shemshi ja jeszcze pracuję... też się właśnie zastanawiałam czy już wszyscy na zwolnieniach? Planuję pracować do listopada, zobaczymy jak wyjdzie. Akurat w pracę mam klimę, więc przyjemnie :)

@mavika pewnie że daj, jeśli to dla Ciebie ważne, drugiego imienia się praktycznie nie używa... Ja mam dwa i dla mnie to tylko kłopot, bo nigdy nie pamiętam, gdzie mam jaki podpis, kiedy się wpisuje w dokumenty różne, kiedy nie. Córce daliśmy jedno i drugiemu też tak planuję. Też mam na razie pustkę w kwestii imion, dla córy wybraliśmy 6 lat przed jej urodzeniem, więc nie było kłopotu :D

@Chrząszczyk mi bardzie Antoś, ale faktycznie bardzo popularne

@Dotkass ja jeszcze jestem przed prenatalnym, ale dopiero mam za tydzień.... :(
Antos- niby popularne. Pracowałam z dziećmi i powiem Ci szczerze, że nie przewinęło się żadne o imieniu Antos ale za to był Mieszko[emoji4]

Sent from my SM-G900F using Forum BabyBoom mobile app

może i tak jest, niby się mówi, że teraz pełno np. Stasiów, Franków, Len a w grupie mojego dziecka w przedszkolu ani jednego... za to ma kolegę Władzia :) i koleżankę Melę :) jak w najbliższej rodzinie, otoczeniu nie masz Antosia to czemu nie?

Hejka :-) :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Sylviia niefajna sytuacja :( popieram przedmowczynie, dobrze że zdecydowałas się na wyjazd do mamy, myślę że to dobre rozwiązanie. Ty odpoczniesz, spojrzysz na to trochę z boku i przede wszystkim będziesz widzieć co na to mąż.
Trzymam kciuki za dobre decyzje!

Co do imion my z mężem mamy po dwa, drugiego nie używamy wcale. Syn ma jedno i drugie dziecko też dostanie tylko jedno imię. HCo do samych imion to mi zdecydowanie łatwiej wybrać dla dziewczynki wiec pewnie znowu będzie syn :laugh2:poprzednio tez miałam cały arsenał żeńskich imion z męskim problem, długo nie mogliśmy się zdecydować.
Dla dziewczynki chciałabym Michalina ale mąż,kręci nosem (jeszcze ;)), podoba mi się tez Laura choć ostatnio stało się popularne, Łucja, Hania
Dla chłopca Mikołaj, Gabriel, Miłosz, Ignas ale żadne raczej nie przejdzie bo mężowi się nie podoba :hmm: Teraz dodatkowo musi się całej trójce podobać choć to może wyjdzie na plus bo syn popiera moje typy :rofl:

reklama
Do góry