reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny, proszę trzymajcie za mnie kciuki... Bardzo ich potrzebuje...
Wczoraj ok. 23 trafiłam do szpitala z okropnym krwotokiem. Duży krwiak pod łożyskiem, o którego istnieniu nie miałam pojęcia pękł. Lekarz powiedział, że mam 50% szansy na utrzymanie ciąży, a jeśli nadal będę mocno krwawić to będą musieli ją zatrzymać. Istnieje także ryzyko całkowitego odklejenia się łożyska. Na szczęście w nocy było całkiem spokojnie.
Właśnie czekam na usg, po którym ma zapaść decyzja. Boże, tak się boję...
Kochana będzie dobrze! Nerwy nic nie dadzą, uspokój się i myśl o maleństwie. Kciuki zaciśnięte [emoji8]

reklama
Kurde Dziewczyny jak mnie czacha boli od samego rana! Próbowałam przeczekać ale od 5 się męczę... Chyba bez tabletki się da... [emoji53]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Miałam ostatnio to samo mnie pomogło położenie się w ciemnym i cichym pokoju z zimnym kompresem na głowie. Trochę to zajęło ale przeszło bez tabletki

Forrester, trzymajcie się

Dziewczyny my też potrzebujemy waszych kciuków, wczoraj popołudniu pojawił się u mnie brązowy śluz, zwiększyłam luteinę i się oszczędzam ale przy 10 miesięcznym ząbkującym bąblu różnie to bywa. Staram się myśleć pozytywnie np piersi mnie stale mrowią ale mimo wszystko się martwię i nie mogę się dodzwonić do mojej ginki a na sor nie chce jechać bo mnie zostawią na minimum 4 doby w szpitalu a to ba mnie ma jeszcze gorszy wpływ.

Forrester, trzymajcie się

Dziewczyny my też potrzebujemy waszych kciuków, wczoraj popołudniu pojawił się u mnie brązowy śluz, zwiększyłam luteinę i się oszczędzam ale przy 10 miesięcznym ząbkującym bąblu różnie to bywa. Staram się myśleć pozytywnie np piersi mnie stale mrowią ale mimo wszystko się martwię i nie mogę się dodzwonić do mojej ginki a na sor nie chce jechać bo mnie zostawią na minimum 4 doby w szpitalu a to ba mnie ma jeszcze gorszy wpływ.

Trzymam kciuki...uważam jednak, ze jeśli gin będzie kazała Ci się położyć do szpitala, powinnaś to zrobić

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Forrester, @tialana trzymam kciuki! Musi być dobrze
Gosiaczek piękny maluch, gratulacje :)

To wez mi powiedz czemu pare minut temu zadzwonilam do kolezanki z poradni ginekologicznej i powiedziala mi, ze genetyczne jest badaniem dobrowolnym i odplatnym no chyba, ze ma sie skierowanie z NFZ?
Zadzwonilam bo mysle sobie, moze sie cos zmienilo i moze to badanie jest teraz obowiazkowe no ale mowi, ze nie jest.

Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️

Chyba faktycznie kwestia nazewnictwa. Tak jak ktoś pisał w PL to jest pierwsze obowiązkowe badanie usg. Koleżanka pewnie miała na myśli to co my tu nazywamy "prenatalnym" i tu się zgadzam, jest odpłatne bez skierowania.

Melduje się! Oczywiście spałam całe popołudnie...głowa jak mnie bolala, tak dalej bóli. Co do badania- USG bardzo szczegółowe. Niestety moje dziecię nie chciało współpracować z panem doktorem i trochę się męczył i mnie także. Na tyle co udało mu się zobaczyc, to powiedział że jest ok. Oczywiście zaznaczył że pełen wynik za tydzień z biochemia krwi. Wynik do odbioru w poniedziałek. Aaaa i na jego oko to będzie dziewczynka! Pierwsza wnuczka dla naszych rodziców.

Edit- termin się nadal przesuwa, wg USG 25.01.2018. Maleństwo ma całe 8 cm ;-)

świetne wieści :)

Probowalam nadrobic forum ale skapitulowalam przy 250 str.Ja jutro zaczynam 13 tydzień.w środę usg genetyczne.w poprzedniej ciąży tak do 20 tyg.przed każdą wizytą myślałam że serce wyskoczy mi z klatki .moje cisnienie zawsze wychodzi 90/60 to w trakcie wizyty siegalo 160 :(Za to kochalam ten moment przy usg gdy dostrzegalam bicie serca i ruchy raczkami i nozkami i ten spokoj jaki mnie wtedy ogarnial.po 20 tyg zaczęłam czuć ruchy więc było już lepiej , corka byla bardzo ruchliwa w brzuchu więc wystarczyla 1 godz bez kopnięcie i zaczynała się moje schizy ze coś się dzieje .:szok:

@Kasada84 witaj :) z ciśnieniem mam to samo dokładnie, w domu poniżej 100 u lekarza 130 ;) to się nazywa syndrom białego fartucha podobno

Kurde Dziewczyny jak mnie czacha boli od samego rana! Próbowałam przeczekać ale od 5 się męczę... Chyba bez tabletki się da... [emoji53]

dużo wody dobry pomysł, mi czasem też pomaga mała kawa

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

dziewczyny pisałyście o cerze, ja mam paskudną jak nigdy :( nigdy nie miałam problemów a teraz masakra... co ciekawe w ciąży z córką miałam idealną, więc u mnie teoria płci dziecka się nie potwierdza... ;)

Ostatnia edycja:
@Forrester, @tialana oby wszystko się ułożyło i uspokoiło. Odpoczywajcie dziewczyny. Najlepiej nogi w górę i czekać.

Ja też dziś badania robiłam, a jutro wizyta, już mam stresa.

A zdjęcia dzieciaczków przepiękne oby więcej takich.

f2w3skjol4llo8s8.png

U mnie tez cera sie pogorszyla...wypryski i w ogole...z dziewczynkami mialam ladna buzie takze tez nie wiaze tego z płcią dzidzi...

uwo9s65gu1738u3h.png

reklama
Do góry