reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Cześć dziewczyny :)
Jestem nowa tutaj ale chyba bedzie fasolka w lutym ^^
Ostatnia @ 10.05, staraliśmy sie z partnerem ale bez stresu, na zasadzie co bedzie to będzie ;) Nie sądziłam, ze sie uda od razu bo 8.04 skonczylam brać tabletki anty. Mialam lekkie plamienia 2-4.06 i pewnie to była implantacja. 5.06 test pokazal slaba kreseczke 7.06 juz bardziej wyraźną lecz dalej słaba wiec zrobilam bete i wynik pozytywny 37mlU/ml, musze jutro powtórzyć by sprawdzić czy przyrost bedzie i czy wszystko ok. Endokrynolog mam na wtorek 13.05 bo przed staraniami tsh bylo 2,5 wiec trzeba skontrolować i doprowadzić do porządku :) To moje pierwsze maleństwo i boje sie je stracić. Ginekolog dopiero na 12.07 bo takie kolejki są wiec oprocz bety i endo nic wiecej nie moge zrobic jak czekać. Czy beta troche nie za niska niska ?

reklama
wynik pozytywny 37mlU/ml, musze jutro powtórzyć by sprawdzić czy przyrost bedzie i czy wszystko ok.
Czy beta troche nie za niska niska ?

Witaj kochana! :)
Spokojnych 9 miesięcy! To pierwsza beta? Ja tam nigdy jej nie robiłam, więc w sumie nie bardzo wiem ile powinna wynosić, ale chyba nie jej wysokość się liczy, co przyrost. Idź na spokojnie jutro lub w sob na badanie i zobaczysz. Już na bank przy rozwijającej się ciąży powinna urosnąć.

Ostatnia @ 10.05, staraliśmy sie z partnerem ale bez stresu, na zasadzie co bedzie to będzie ;) Nie sądziłam, ze sie uda od razu bo 8.04 skonczylam brać tabletki anty. Mialam lekkie plamienia 2-4.06 i pewnie to była implantacja. 5.06 test pokazal slaba kreseczke 7.06 juz bardziej wyraźną lecz dalej słaba wiec zrobilam bete i wynik pozytywny 37mlU/ml, musze jutro powtórzyć by sprawdzić czy przyrost bedzie i czy wszystko ok. Endokrynolog mam na wtorek 13.05 bo przed staraniami tsh bylo 2,5 wiec trzeba skontrolować i doprowadzić do porządku :) To moje pierwsze maleństwo i boje sie je stracić. Ginekolog dopiero na 12.07 bo takie kolejki są wiec oprocz bety i endo nic wiecej nie moge zrobic jak czekać. Czy beta troche nie za niska niska ?
Hej :) beta jest niska bo to bardzo wczesna ciąża i jest ok. jak zapewne wiesz liczy się przyrost więc po 48 godzinach powinna wzrosnąć i być ponad 100 :) ja pierwszą też miałam niska a potem bardzo urosła czego i Tobie życzę :) i ja też czekam na pierwszego dzieciaczka :)

Ja jak patrzyłam na suwaczkach, to wg nich byłabym dopiero w 3tc więc w sumie może faktycznie za wcześnie na jakieś znaki na teście. Poczekam do dnia spodziewanej @ i jeśli nie przyjdzie, to test powtórzę. Póki co zostaję z Wami :)

Wiecie co jest najlepsze? Ze jedna, jak ja, ma długie, 36 dniowe cykle, inna 28 dniowe i tą ciążę się liczy od 1dc i tak. I tym sposobem wiek dwóch różnych ciąż różni się o 1,5 tygodnia mimo iż zapłodnienie było 2 tyg temu.

Dzień dobry :) może najpierw się przedstawię :) mam na imię Dorota i jestem szczęśliwa mama ponad 7 mio letniego Olka :D czytałam Was marzac o dwóch kreskach na teście :) wczoraj wszystko stało się jasne :)miałam być mama we wrześniu,lecz Naszemu Jasiowi przestało bić serduszko :( ogólnie mam za sobą 3 straty,miałam zrobiony szereg badań z których nic nie wynikło,mimo to wczoraj od razu pojechałam do ginekologa i już jestem na żelaznym zestawie :) kłucie zastrzykami zniose dla fasolki bez problemu :) następna wizyta 21.06 i liczę na [emoji173] będzie mi bardzo miło z Wami zostać :) każdej z osobna gratuluję i życzę nudnej ciąży :D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dodam jeszcze,że ten cykl był stymulowany clo,bez monitoringu :) więc wszystko może się zdarzyć :D

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam :) w ubiegłą sobotę dowiedziałam się, że oczekuję drugiego dziecka. Chwilę zajęło mi oswajanie się z tą myślą, jako że nasz syn w sierpniu skończy dwa lata i nie planowaliśmy jeszcze kolejnej ciąży (słyszę niemal ten chichot losu :-D zawsze uważałam, że wpadka to skrajna nieodpowiedzialność i mnie to nigdy nie będzie dotyczyć - haha).
O pierwsze dziecko staraliśmy się prawie trzy lata, udało się w 32 cyklu. Teraz wystarczył tylko raz... Jeden jedyny, niekontrolowany raz :errr: Odstawiłam pigułki, ponieważ i tak z końcem roku planowaliśmy pomyśleć o rodzeństwie dla Wiktora.
No więc tak...dołączam do Was, termin prawdopodobnie w okolicach 4 lutego, chociaż jestem po cc i skłaniam się ku kolejnej, więc pewnie wyjdzie tak, że potną mnie ciut wcześniej.

Jestem Judyta ;) mam 26 lat ;) jak się czujecie? Macie już jakieś dolegliwości? Czy w ogóle przyjmujecie jeszcze nowych członków, czy jesteście już zgraną i zamkniętą grupą? :p

reklama
Do góry