reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Paraplu ja to martwię się o Ciebie, Twoja historia z e zdrowiem jest mi bliska. Może pogadaj z lekarzem na ten temat. Bo ja mam czasami skoki ciśnienia i to zwykle na tle nerwicowym i teraz lekarz powiedział, że jeśli skoczy mi ciśnienie to nie z powodu ciąży bo jeszcze za niska i dostałam od niego uspokajacze bezpieczne dla dziecka. Nie brałam ich jeszcze, ale sama świadomość, że mam w razie W te leki bardzo mi pomaga! Popytaj swojego lekarza ja w pierwszej ciąży zahaczyłam o depresję dlatego wiem jak ważne jest działanie w takich sytuacjach, żeby nie doprowadzić się do o wiele cięższego stanu, a jak sama pisałaś jesteś w grupie podwyższonego ryzyka. Oczywiście to tylko moje takie tam gadanie, ale proszę przemyśl :)

reklama
Paraplu ja to martwię się o Ciebie, Twoja historia z e zdrowiem jest mi bliska. Może pogadaj z lekarzem na ten temat. Bo ja mam czasami skoki ciśnienia i to zwykle na tle nerwicowym i teraz lekarz powiedział, że jeśli skoczy mi ciśnienie to nie z powodu ciąży bo jeszcze za niska i dostałam od niego uspokajacze bezpieczne dla dziecka. Nie brałam ich jeszcze, ale sama świadomość, że mam w razie W te leki bardzo mi pomaga! Popytaj swojego lekarza ja w pierwszej ciąży zahaczyłam o depresję dlatego wiem jak ważne jest działanie w takich sytuacjach, żeby nie doprowadzić się do o wiele cięższego stanu, a jak sama pisałaś jesteś w grupie podwyższonego ryzyka. Oczywiście to tylko moje takie tam gadanie, ale proszę przemyśl :)

Ja Pyska caly czas jestem pod opieka psychiatry i trzech terapeutow. Moj stan jest na biezaco monitorowany by w razie potrzeby od razu zareagowac. Widuja mnie 1-2 razy w tygodniu i poki co na chwile obecna zostalismy tylko przy terapii. Jak bedzie na serio zle to bedziemy wtedy myslec o lekach ale wolalabym uniknac bo teraz to jest tylko strach o to by minac ten 10tc ktory mi sie zle kojarzy. Mysle, ze bedzie duzo lepiej po czwartku jesli dostane dobre wiadomosci.

A zobaczcie co znalazlam dla @Pyzunia86 [emoji23]

1500380035-aaaaaa.jpeg

1500380043-aaaaaa.jpeg

1500380051-aaaaaa.jpeg

1500380057-aaaaaa.jpeg

Dwa serca pod sercem [emoji173]️[emoji173]️

Przepraszam, znów nie doczytam [emoji20] w pracy zostało mi dwa dni i muszę zrobić co ważniejsze, by nie zostawać komuś...tak wiec działam...a tu co chwila mi wyskakuje info o nowym poście [emoji12]- ech Wy lobuzice

@Paraplu smuć nam do woli, kto Cię teraz lepiej zrozumie jak druga kobieta w ciąży?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja mam detektor jeszcze z pierwszej ciąży. Wykrywa tetno niby miedzy 10 a 13 tyg. W pierwszej ciąży tetno wyłapałam kolo 14-15 tyg, przez moja nadwage. Sporo razy mnie uspokoił, ale napędził też trochę strachu. "najlepsze" jest to, że koło 20tyg wysluchalismy nierowne bicie serca (arytmie), po 3 dniach gin prowadzacy stwierdzil to samo. Generalnie okazalo sie, że jest to czesty okres przejsciowy, zwiazany z intensywnym rozwojem serduszka i 2 tyg pozniej było juz ok. Ale wyobrazcie sobie naszą panikę jak nagle uslyszelismy, że co ktoregos pukniecia serduszka brakuje! W tej ciąży mąż dal zakaz uzywania detektora, ale wyjelam juz 2 dni temu. Oczywiscie nic nie uslyszalam.

Do góry