reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Pyzunia, też jestem po dwóch cc i również zaczyna mnie kłuć blizna,ale co najdziwniejsze-poprzedniej ciąży nie miałam takiego kłucia jak teraz.
Mama Zuzanki ja też mam wizytę u lekarza na 19 lipca. Wczoraj robiłam wyniki HIV, kiła toksoplazmoza, morfologia- wszystko jest w porządku,nigdy nie miałam tak dobrej morfologii jak teraz. Natomiast w moczu mam obecną krew, eurocyty, nabłonki ,leukocyty i fosforany :(
Miałaś kiedyś problemy z nerkami? Ja właśnie w ciąży dowiedziałam się że mam kamienie w nerce jak dopadła mnie kolka nerkowa...

Myślę, że jak najszybciej do lekarza trzeba się zgłosić. A wcześniej powtorzyłabym badanie moczu. Mnie kiedyś wyszło, że mam żółtaczkę, lekarka już mnie na zakaźny wysyłała i tchnęło mnie, powtorzyłam badanie i jak się okazało to był błąd laboratorium...

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny ;) Wczoraj miałam robione USG. Dzidzia ma 11 tygodni i 41 mm. Serduszko pięknie bije 163/min.Widziałam jak rusza rączkami i nóżkami :) Jestem przeszczęśliwa. !!!!
Moje gratulacje!
To jest niesamowite 4 cm człowieka... Maleńki człowiek w pełnym tego słowa znaczeniu. W pierwszym trymestrze wszystko rozwija się, gdy maleństwo jest wielkości mm, cm... Później już tylko rośnie! Cud!!!!

Ha moje Panie. Wlasbie jestem po wizycie. Wszystko piekbie sie wchlonelo. Progesteron czas zmniejszac i mamy cale 3.34cm. 10tyg i 3dni. Piekny widok i miod na moje uszy. Na cwiczenia mozna wracac. A moje male szczescie rosnie jak na drozdzach tylko spalo przez cale usg;-) ;)
Super, oby tak dalej ☺️

Ha moje Panie. Wlasbie jestem po wizycie. Wszystko piekbie sie wchlonelo. Progesteron czas zmniejszac i mamy cale 3.34cm. 10tyg i 3dni. Piekny widok i miod na moje uszy. Na cwiczenia mozna wracac. A moje male szczescie rosnie jak na drozdzach tylko spalo przez cale usg;-) ;)

Rewelacja [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jak dziewczyny z l4 u was? Bo ja kurde pracuję na produkcji- hałas, huk, ciężary jest na porządku dziennym i nie ma u nas pracy chronionej. Poszłam do pracy mówię do kierownika o i jak a on do mnie proszę iść teraz na urlop i do lekarza po l4. Nie ma pracy dla Pani w tym stanie. Ja zonk i dzwonie do mojego gin i położnej a ona mi mówi e mogę przyjść we wtorek ale ona nie daje mi gwarancji że l4 wypisze.!!! No i jestem teraz w kropce.

Lekarz nie ma obowiązku wystawienia zwolnienia jak ciąża przebiega prawidłowo. Za to pracodawca ma obowiązek przenieść Cie na inne stanowisko a jak nie ma dla Ciebie pracy to zwolnić Cie z obowiązku świadczenia pracy i płacić normalna pensje, taka jak byś dostała za urlop. Nie jest to dla pracodawcy opłacalne rozwiązanie wiec każe iść na L4 :-) ja bym zmieniła lekarza i nakitowala, że się źle czujesz a do tego masz trudne warunki pracy.

reklama
A ja zwiedziłam pół Europy, trochę Afryki a w Zakopanym nigdy nie byłam [emoji30][emoji85] wstyd ;)

no to nic nie straciłaś , zwłaszcza latem. Warto odwiedzić Zakopane i okolice ale na pewno nie latem i nie w ciąży, tylko w jakimś miesiącu mniej obleganych przez turystów i by połazik po górkach. Syf, kiła i mogiła, zwłaszcza na Krupówkach. Wiesz, białe kozaczki, gofry, selfie i tego typu sprawy - niestety :-(

Do góry