reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Ja uzywam palmersa od kiedy dowiedzialam ze jestem w ciazy. A jak tak o Was czytam to moj jakos z ksiezyca jest. Powiedzialam wczoraj ze chyba okna sa do mycia a ten dzis od rana ze scierka lata. U nas nie ma problemu ze ochoty na seks komus brak a raczej problem z tym ze sopoki wszystko sie noe wchlonie to po prostu mamy zakaz. Ale flowa do gory. Zawsze jak mam gorsze dni to mysle o tym ze noebawem przyjda lepsze. A co do samppoczucia to juz noe moge doczekac sie piatku i wizyty. Czlowiek by co dzien chcial wiedziec ze wszystko ok. Mam nadzieje ze bedzie dobrze na te dlugich 5 lat czekania to nawet nie chce pozwolic sobie na inne myslenie.

reklama
Mój syn złapał chyba opryszczke :/ nigdy u nas nikt tego nie lapal a ten teraz jak jestem w ciąży :/
Uważaj, żadnego cmokania synka,wycierania się po nim ręcznikiem ogólnie musisz byc ostrożna. Z tego co wiem to opryszczka w ciąży jest niebezpieczna dla kobiet, które ją załapały pierwszym raz w życiu będąc właśnie brzmienna. Organizm nie wytworzył przeciwciał odnośnie tego wstrętnego wirusa.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uzywam palmersa od kiedy dowiedzialam ze jestem w ciazy. A jak tak o Was czytam to moj jakos z ksiezyca jest. Powiedzialam wczoraj ze chyba okna sa do mycia a ten dzis od rana ze scierka lata. U nas nie ma problemu ze ochoty na seks komus brak a raczej problem z tym ze sopoki wszystko sie noe wchlonie to po prostu mamy zakaz. Ale flowa do gory. Zawsze jak mam gorsze dni to mysle o tym ze noebawem przyjda lepsze. A co do samppoczucia to juz noe moge doczekac sie piatku i wizyty. Czlowiek by co dzien chcial wiedziec ze wszystko ok. Mam nadzieje ze bedzie dobrze na te dlugich 5 lat czekania to nawet nie chce pozwolic sobie na inne myslenie.

To moj tez jest z kaiezyca [emoji173]️ nie ma problemu z tym, ze boje sie, ze bzykanko zaszkodzi maluchom, nie ma poroblemu z tym, ze sa dni kiedy nie mam sil, przejmuje wtedy dowodzenie w domu i jeszcze lata kolo mnie czy czego nie potrzebuje, czy mi jesc sie nie chce, czy soczku bym sie nie napila, a to umyje owocki i mi przyniesie zebym witaminki jadla. No i mowi, ze ja sie martwie o dwojke a on sie martwi o trojke osob :) to moj aniol stroz, przyjaciel i najcudowniejszy dar jak dostalam w zyciu (nie liczac mamci i taty [emoji16]).

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

To moj tez jest z kaiezyca [emoji173]️ nie ma problemu z tym, ze boje sie, ze bzykanko zaszkodzi maluchom, nie ma poroblemu z tym, ze sa dni kiedy nie mam sil, przejmuje wtedy dowodzenie w domu i jeszcze lata kolo mnie czy czego nie potrzebuje, czy mi jesc sie nie chce, czy soczku bym sie nie napila, a to umyje owocki i mi przyniesie zebym witaminki jadla. No i mowi, ze ja sie martwie o dwojke a on sie martwi o trojke osob :) to moj aniol stroz, przyjaciel i najcudowniejszy dar jak dostalam w zyciu (nie liczac mamci i taty [emoji16]).

Hahah to mój typowy Marsjanin! Nie domyśli się niczego i na wszystko ma czas[emoji12] nawet jak musze teraz leżeć to nie popisuje się zbyt szczególnie . Ale w sumie zawsze taki był , urok jedynaka rozpieszczonego przez Mamusie . Ale mam tylko nadzieje ze te nasze dzieciątko da się wychować inaczej [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko pozazdrościć [emoji5]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Uważaj, żadnego cmokania synka,wycierania się po nim ręcznikiem ogólnie musisz byc ostrożna. Z tego co wiem to opryszczka w ciąży jest niebezpieczna dla kobiet, które ją załapały pierwszym raz w życiu będąc właśnie brzmienna. Organizm nie wytworzył przeciwciał odnośnie tego wstrętnego wirusa.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, dlatego sie wystraszyłam i od razu poleciałam z nim do lekarza. Dr powiedziała, że jak miałam ospę to duże prawdopodobieństwo że się nie zarażę. Na szczęście to nie opryszczka tylko afty i początki zapalenia jamy ustnej. Dla mnie uff dla młodego przesrane.

Tak czytam i widzę, że prawie wszystkie z nas coś boli, wiec teoria moja jest taka, że wszystko będzie dobrze. Niemożliwe by każda z nas miała mieć problemy. Skoro mowa o mężach to ja też jestem szczęściarą. Ja mowię na niego dinozaur, bo już deficyt takich egzemplarzy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie :-) :)
Mdłości dziś były minimalne aż nawet zjadłam coś słodkiego, pierwszy raz od ponad miesiąca.. Potem zjadłam kanapki, poprawiłam arbuzem, namieszalam i teraz cierpię :errr: no cóż nie trzeba było się tak na wszystko rzucać ;)

Mamusie 35+ robicie dodatkowe badania oprócz tego usg w 10-14tyg?

Do góry