reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamusie 2018

Ja uzywam palmersa od kiedy dowiedzialam ze jestem w ciazy. A jak tak o Was czytam to moj jakos z ksiezyca jest. Powiedzialam wczoraj ze chyba okna sa do mycia a ten dzis od rana ze scierka lata. U nas nie ma problemu ze ochoty na seks komus brak a raczej problem z tym ze sopoki wszystko sie noe wchlonie to po prostu mamy zakaz. Ale flowa do gory. Zawsze jak mam gorsze dni to mysle o tym ze noebawem przyjda lepsze. A co do samppoczucia to juz noe moge doczekac sie piatku i wizyty. Czlowiek by co dzien chcial wiedziec ze wszystko ok. Mam nadzieje ze bedzie dobrze na te dlugich 5 lat czekania to nawet nie chce pozwolic sobie na inne myslenie.

reklama
Mój syn złapał chyba opryszczke :/ nigdy u nas nikt tego nie lapal a ten teraz jak jestem w ciąży :/
Uważaj, żadnego cmokania synka,wycierania się po nim ręcznikiem ogólnie musisz byc ostrożna. Z tego co wiem to opryszczka w ciąży jest niebezpieczna dla kobiet, które ją załapały pierwszym raz w życiu będąc właśnie brzmienna. Organizm nie wytworzył przeciwciał odnośnie tego wstrętnego wirusa.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja uzywam palmersa od kiedy dowiedzialam ze jestem w ciazy. A jak tak o Was czytam to moj jakos z ksiezyca jest. Powiedzialam wczoraj ze chyba okna sa do mycia a ten dzis od rana ze scierka lata. U nas nie ma problemu ze ochoty na seks komus brak a raczej problem z tym ze sopoki wszystko sie noe wchlonie to po prostu mamy zakaz. Ale flowa do gory. Zawsze jak mam gorsze dni to mysle o tym ze noebawem przyjda lepsze. A co do samppoczucia to juz noe moge doczekac sie piatku i wizyty. Czlowiek by co dzien chcial wiedziec ze wszystko ok. Mam nadzieje ze bedzie dobrze na te dlugich 5 lat czekania to nawet nie chce pozwolic sobie na inne myslenie.

To moj tez jest z kaiezyca [emoji173]️ nie ma problemu z tym, ze boje sie, ze bzykanko zaszkodzi maluchom, nie ma poroblemu z tym, ze sa dni kiedy nie mam sil, przejmuje wtedy dowodzenie w domu i jeszcze lata kolo mnie czy czego nie potrzebuje, czy mi jesc sie nie chce, czy soczku bym sie nie napila, a to umyje owocki i mi przyniesie zebym witaminki jadla. No i mowi, ze ja sie martwie o dwojke a on sie martwi o trojke osob :) to moj aniol stroz, przyjaciel i najcudowniejszy dar jak dostalam w zyciu (nie liczac mamci i taty [emoji16]).

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

To moj tez jest z kaiezyca [emoji173]️ nie ma problemu z tym, ze boje sie, ze bzykanko zaszkodzi maluchom, nie ma poroblemu z tym, ze sa dni kiedy nie mam sil, przejmuje wtedy dowodzenie w domu i jeszcze lata kolo mnie czy czego nie potrzebuje, czy mi jesc sie nie chce, czy soczku bym sie nie napila, a to umyje owocki i mi przyniesie zebym witaminki jadla. No i mowi, ze ja sie martwie o dwojke a on sie martwi o trojke osob :) to moj aniol stroz, przyjaciel i najcudowniejszy dar jak dostalam w zyciu (nie liczac mamci i taty [emoji16]).

Hahah to mój typowy Marsjanin! Nie domyśli się niczego i na wszystko ma czas[emoji12] nawet jak musze teraz leżeć to nie popisuje się zbyt szczególnie . Ale w sumie zawsze taki był , urok jedynaka rozpieszczonego przez Mamusie . Ale mam tylko nadzieje ze te nasze dzieciątko da się wychować inaczej [emoji3]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko pozazdrościć [emoji5]

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans

Uważaj, żadnego cmokania synka,wycierania się po nim ręcznikiem ogólnie musisz byc ostrożna. Z tego co wiem to opryszczka w ciąży jest niebezpieczna dla kobiet, które ją załapały pierwszym raz w życiu będąc właśnie brzmienna. Organizm nie wytworzył przeciwciał odnośnie tego wstrętnego wirusa.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, dlatego sie wystraszyłam i od razu poleciałam z nim do lekarza. Dr powiedziała, że jak miałam ospę to duże prawdopodobieństwo że się nie zarażę. Na szczęście to nie opryszczka tylko afty i początki zapalenia jamy ustnej. Dla mnie uff dla młodego przesrane.

Tak czytam i widzę, że prawie wszystkie z nas coś boli, wiec teoria moja jest taka, że wszystko będzie dobrze. Niemożliwe by każda z nas miała mieć problemy. Skoro mowa o mężach to ja też jestem szczęściarą. Ja mowię na niego dinozaur, bo już deficyt takich egzemplarzy.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Witajcie :-) :)
Mdłości dziś były minimalne aż nawet zjadłam coś słodkiego, pierwszy raz od ponad miesiąca.. Potem zjadłam kanapki, poprawiłam arbuzem, namieszalam i teraz cierpię :errr: no cóż nie trzeba było się tak na wszystko rzucać ;)

Mamusie 35+ robicie dodatkowe badania oprócz tego usg w 10-14tyg?

Do góry