reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny weszłam w 9 tc i zaczęło się ... mam od wczoraj bol kości ogonowej promieniujący do pośladków i czasami takie mrowienia w podbrzuszu . Przyznam że to jest taki upierdliwy ból bo ani siedzieć ani chodzić . Czy u któreś cos takiego się pojawiło ? Nie wiem czy dzwonić z tym do lekarza :/

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Przez ostatni tydzień też tak miałam... Nie byłam u lekarza i samo przeszło. W tamtej ciąży umierałam z bólu i dlatego teraz jakoś wszystkie dolegliwości wydają mi się nieznaczne... Myślę, że to wszystko przez powiększającą się mscicę i, że gosiunia ma rację, ale jeśli niepokoisz się to skontaktuj się z lekarzem, ja nim nie jestem i naszych dolegliwości nie ma co porównywać, ja jestem w drugiej ciąży i jakieś tam odniesienie mam, próg bólowy pewnie też większy bo pierwsza ciąża była u mnie totalną masakrą...

reklama
Dziewczyny zadam pytanko z innej dziedziny. Co z hybryda w ciąży bo zdania są podzielone . Jakie macie doświadczenia ?

f2w3skjol4llo8s8.png
Oglądałam ostatnio wywiad z Panią ginekolog, która powiedziała, że w hybrydzie chodzi o to, żeby się jej zanadto nie nawdychać podczas robienia,szczególnie w pierwszym tymestrze te substancje mogą być szkodliwe. Czyli trzeba poprostu dobrze wywietrzyć pomieszczenie, zostawić okno otwarte i nie panikować-jej słowa :D sama mam, ale mi robi siostra w domu więc nie jest jak w salonie kosmetycznym miszmasz masz zapachowy :p

Trzymam kciuki za nasze wizyty dziewczyny!!ja tez mam dzisiaj, mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze.

Od wczoraj dopadl mnie bol z lewej strony pod żebrami taka jakby kolka i dalej mnie boli dosc mocno zwlaszcza jak siadam lub wstaje:( nie wiem co to moze byc??

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie też od wczoraj boli po lewej stronie pod żebrami i niżej ale bardziej z tyłu, jak plecy... Boję się tylko, żeby to nie była kolka nerkowa. Miałam. Dziękuję. Jeśli dziś dostanę wyniki to śmigam do lekarza pi zwolnienie to będę wiedzieć co to może być...

A ja uwielbiam pomidora z majonezem. Pomidorek na kawałki i do tego łyżeczka majonezu :D Też lubię majo ;) Z jajkami np ;D
DZIEWCZYNY, czy kobieta w ciąży może jeść jajka na miękko? Dodam, że jajka są od teściowej z prywatnego chodu ;)
Też się zastanawiałam ostatnio nad hybrydami. Ja ogólnie robię sobie sama, ostatnio tylko ciężko mi było ściągnąć, bo ściągałam acetonem, strasznie mnie zapach drażnił. Myślałam, że umrę :(

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny można smialo nosić hybrydy :) te związki chemiczne nie przenikają do krwiobiegu także bez obaw :) jeśli chodzi o jajka na miękko to również można :) jajko przecież jest poddawane obróbce termicznej :) zatem bądźmy piękne i najedzone :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz po wizycie...ogolnie bylam pierwszy raz na nfz i w sumie nic sie nie dowiedziałam... wizyta szybko bez wyjasniania usg tez tylko na sekunde widzialam. W kazdym badz razie pozostane juz przy wizytach prywatnych u mojego lekarza..jakos wtedy pewniej sie czuje..i wiem co i jak a tu Pani dr w sumie nic na te moje bole nie powiedziala...:(

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Powodzenia na wizytach :)

Jak Wasza Waga?

U mnie dzisiaj 7tc+6 i +1kg [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry