to jakaś masakra... Współczuję niepotrzebnych stresów...Dziewczyny co ja wczoraj przeszłam...Na usg dopochwowym pusty pechęrzyk 20 mm...Przeryczałam cały wieczó noc i ranek nawet mój synek się martwił czemu mama taka smutna. Rano podjechałam do prywatnej pracowni usg tam przez brzuch usg i Pan mi włącza tętno maluszka, mierzy go i mówi, że idealna wielkość na ok 7 tygodni, termin ok 13.02 Do tej pory nie do końca do mnie dociera cała się trzęsę nikomu nie życzę takiej sytuacji Ale najważniejsze, że moje maleństwo ma się dobrze
reklama
DorciaMamaOlka
Fanka BB :)
Coś mi walelo w kręgosłup :/ boli okropnie i jeszcze ciągnie w pachwinach...
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ruby_Charm
Masakra! Moja koleżanka miała podobną sytuację z tym, że już była umówiona w szpitalu na usunięcie, ale inny lekarz ją wziął i przebadał i wszystko było w porządku. Wczoraj urodziła piękną córeczkę AgatkęDziewczyny co ja wczoraj przeszłam...Na usg dopochwowym pusty pechęrzyk 20 mm...Przeryczałam cały wieczó noc i ranek nawet mój synek się martwił czemu mama taka smutna. Rano podjechałam do prywatnej pracowni usg tam przez brzuch usg i Pan mi włącza tętno maluszka, mierzy go i mówi, że idealna wielkość na ok 7 tygodni, termin ok 13.02 Do tej pory nie do końca do mnie dociera cała się trzęsę nikomu nie życzę takiej sytuacji Ale najważniejsze, że moje maleństwo ma się dobrze
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Znam to, mam dokładnie tak samo z piciem. Kawa, kawa i jeszcze raz kawa, poranek bez mocnej kawy jest beznadziejny. Piję tylko jedną kawę dziennie i to małą. Próbuję ratować się i piję inkę, ale cóż to nie to samo... W cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam ochotę na % choć raczej jestem z tych nie pijących, ale wiadomo, że raz na jakiś czas trzeba no i w poniedziałek miałam zrobić test, a na weekendzie napić się no i nie zdążyłam, a jak już zobaczyłam 2 kreski to nie potrafiłam, choć w tamtej ciąży o wiele później kapnęłam się, że jestem w ciąży i wakacjowałam na maxa no i tak... Odpadła poranna kawa z fajką i cykl moich dwójkę w toalecie wziął w łeb. Po kawie i face codziennie rano, a teraz masakra jakaś...@marudkaJa też mam problem z napojami w ciąży. Ogólnie przed ciążą też mało pije. Głównie jedna kawa, trzy kubki czerwonej herbaty. I tyle. No i czasem wódka żurawinowa z kolą. Ale z tych napojów raczej żaden nie nadaje się na okres w ciąży . A lekarka mi za każdym razem powtarza pić(wodę oczywiście) pić i jeszcze raz pić!
Ciarki mnie przechodzą jak czytam takie historieMasakra! Moja koleżanka miała podobną sytuację z tym, że już była umówiona w szpitalu na usunięcie, ale inny lekarz ją wziął i przebadał i wszystko było w porządku. Wczoraj urodziła piękną córeczkę Agatkę
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Paraplu
@Ogien121212 i zero slodyczy bo to jedzonko dla bakterii.
@coldold ja mam tak zawsze [emoji23] jakis czas temu kupilismy szafe z ikei i wzielismy zla szerokosc. Tak sie w domu poryczalam, ze chlop nei wiedzial co sie dzieje. Musial mnie uspokajac, ze nastepnego dnia pojedziemy i wymienimy i ze bedzie okej. [emoji85] i nie bylam wtedy w ciazy [emoji28]
@marudka lo matko wspolczuje [emoji33] co czlowiek musi przechodzi z winy glupiego sprzetu. Ale super, ze udalo Ci sie nastepnego dnia zrobic kolejne badanie bo bys sie nerwowo wykonczyla.
@gosiunia:) ta wodka zurawinowa to wiesz...zurawina podobno zdrowa na uklad moczowy [emoji6]
@AlexF hahaha biedna ta Twoja dwojka [emoji23] moze sie odbrazi i znow zacznie codziennie rano przychodzic. Pogadaj z nia szczerze, ze teraz nie mozesz kawy i fajki, moze zrozumie [emoji28]
Czwartek i piatek zdychalam z bolu glowy i mdlosci a dzisiaj jak nowo narodzona [emoji7][emoji1377] juz sie balam, ze wraz z osmym tygodniem powitaly mnie mdlosci ale mdlilo mnie pd bolu glowy. Oł jeah oby tak dalej [emoji1377][emoji7]
A no i sluchajcie. Mam taka apke ciazowa po angielsku "Ovia" i tam codziennie pojawiaja mi sie ciekawoski zwiazane z ciazy i tym co sie u dzidziusia aktualnie rozwija. No i pojawil sie wiekszy artykul i kliknelam bo chcialam caly przeczytac. No i czytam i czytam i pojawia mi sie "his brain", "his body" itp. i tak sie oburzylam, ze czemu o mojej corce pisza per "his" ze nie dokonczylam czytac artykulu i go wylaczylam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@coldold ja mam tak zawsze [emoji23] jakis czas temu kupilismy szafe z ikei i wzielismy zla szerokosc. Tak sie w domu poryczalam, ze chlop nei wiedzial co sie dzieje. Musial mnie uspokajac, ze nastepnego dnia pojedziemy i wymienimy i ze bedzie okej. [emoji85] i nie bylam wtedy w ciazy [emoji28]
@marudka lo matko wspolczuje [emoji33] co czlowiek musi przechodzi z winy glupiego sprzetu. Ale super, ze udalo Ci sie nastepnego dnia zrobic kolejne badanie bo bys sie nerwowo wykonczyla.
@gosiunia:) ta wodka zurawinowa to wiesz...zurawina podobno zdrowa na uklad moczowy [emoji6]
@AlexF hahaha biedna ta Twoja dwojka [emoji23] moze sie odbrazi i znow zacznie codziennie rano przychodzic. Pogadaj z nia szczerze, ze teraz nie mozesz kawy i fajki, moze zrozumie [emoji28]
Czwartek i piatek zdychalam z bolu glowy i mdlosci a dzisiaj jak nowo narodzona [emoji7][emoji1377] juz sie balam, ze wraz z osmym tygodniem powitaly mnie mdlosci ale mdlilo mnie pd bolu glowy. Oł jeah oby tak dalej [emoji1377][emoji7]
A no i sluchajcie. Mam taka apke ciazowa po angielsku "Ovia" i tam codziennie pojawiaja mi sie ciekawoski zwiazane z ciazy i tym co sie u dzidziusia aktualnie rozwija. No i pojawil sie wiekszy artykul i kliknelam bo chcialam caly przeczytac. No i czytam i czytam i pojawia mi sie "his brain", "his body" itp. i tak sie oburzylam, ze czemu o mojej corce pisza per "his" ze nie dokonczylam czytac artykulu i go wylaczylam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Shemshi
No to rzeczywiście kiepsko. Postaraj się z tymi śniadaniami, w końcu wyrobisz sobie taki nawyk, to na prawdę dużo daje. Z piciem też mam problem, ale jak się pilnuje to jest ok.Hehe soków nie pijam, ogólnie mało piję i kilka, kilkanaście dni temu postanowiłam pić więcej wody bo byłam słaba, zmęczona i myślałam, że to może z odwodnienia. Z trudem doszłam do litry wody dziennie... Jakież byli moje zdziwienie, gdy wczoraj ujrzałam na wynikach za niski ciężar właściwy moczu, co może świadczyć np o nadmietnym dopajaniu.... Istne szaleństwo
A co do chudnięcia i tycia to nie mam łatwo, ja mało jem i nieregularnie i to jest mój ból teraz pilnuję się bardzo i staram się jeść śniadania i wogole dbać o to, żeby jeść...
Shemshi
Ale lipa. Mi na USG też mówi że widzi pęcherzyk ale zarodka nie i ja już wpadłam w panikę. Po chwili znalazła ale myślałam że minęła wieczność. Szkoda, że u ciebie jednak zrezygnowała z szukania, bo może wystarczyłoby jakby się bardziej postarała. Szkoda,że miałaś przez to niepotrzebny stres.Dziewczyny co ja wczoraj przeszłam...Na usg dopochwowym pusty pechęrzyk 20 mm...Przeryczałam cały wieczó noc i ranek nawet mój synek się martwił czemu mama taka smutna. Rano podjechałam do prywatnej pracowni usg tam przez brzuch usg i Pan mi włącza tętno maluszka, mierzy go i mówi, że idealna wielkość na ok 7 tygodni, termin ok 13.02 Do tej pory nie do końca do mnie dociera cała się trzęsę nikomu nie życzę takiej sytuacji Ale najważniejsze, że moje maleństwo ma się dobrze
gosiunia:)
reklama