reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

Dziewczyny co ja wczoraj przeszłam...Na usg dopochwowym pusty pechęrzyk 20 mm...Przeryczałam cały wieczó noc i ranek nawet mój synek się martwił czemu mama taka smutna. Rano podjechałam do prywatnej pracowni usg tam przez brzuch usg i Pan mi włącza tętno maluszka, mierzy go i mówi, że idealna wielkość na ok 7 tygodni, termin ok 13.02 :szok:Do tej pory nie do końca do mnie dociera cała się trzęsę nikomu nie życzę takiej sytuacji :realmad: Ale najważniejsze, że moje maleństwo ma się dobrze :tak:
:szok: to jakaś masakra... Współczuję niepotrzebnych stresów...

reklama
Coś mi walelo w kręgosłup :/ boli okropnie i jeszcze ciągnie w pachwinach...

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny co ja wczoraj przeszłam...Na usg dopochwowym pusty pechęrzyk 20 mm...Przeryczałam cały wieczó noc i ranek nawet mój synek się martwił czemu mama taka smutna. Rano podjechałam do prywatnej pracowni usg tam przez brzuch usg i Pan mi włącza tętno maluszka, mierzy go i mówi, że idealna wielkość na ok 7 tygodni, termin ok 13.02 :szok:Do tej pory nie do końca do mnie dociera cała się trzęsę nikomu nie życzę takiej sytuacji :realmad: Ale najważniejsze, że moje maleństwo ma się dobrze :tak:
Masakra! Moja koleżanka miała podobną sytuację z tym, że już była umówiona w szpitalu na usunięcie, ale inny lekarz ją wziął i przebadał i wszystko było w porządku. Wczoraj urodziła piękną córeczkę Agatkę ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

@marudkaJa też mam problem z napojami w ciąży. Ogólnie przed ciążą też mało pije. Głównie jedna kawa, trzy kubki czerwonej herbaty. I tyle. No i czasem wódka żurawinowa z kolą. Ale z tych napojów raczej żaden nie nadaje się na okres w ciąży :rofl::rofl2::rofl:. A lekarka mi za każdym razem powtarza pić(wodę oczywiście) pić i jeszcze raz pić!
Znam to, mam dokładnie tak samo z piciem. Kawa, kawa i jeszcze raz kawa, poranek bez mocnej kawy jest beznadziejny. Piję tylko jedną kawę dziennie i to małą. Próbuję ratować się i piję inkę, ale cóż to nie to samo... W cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam ochotę na % choć raczej jestem z tych nie pijących, ale wiadomo, że raz na jakiś czas trzeba :p no i w poniedziałek miałam zrobić test, a na weekendzie napić się no i nie zdążyłam, a jak już zobaczyłam 2 kreski to nie potrafiłam, choć w tamtej ciąży o wiele później kapnęłam się, że jestem w ciąży i wakacjowałam na maxa:D no i tak... Odpadła poranna kawa z fajką i cykl moich dwójkę w toalecie wziął w łeb. Po kawie i face codziennie rano, a teraz masakra jakaś... :o

Masakra! Moja koleżanka miała podobną sytuację z tym, że już była umówiona w szpitalu na usunięcie, ale inny lekarz ją wziął i przebadał i wszystko było w porządku. Wczoraj urodziła piękną córeczkę Agatkę ;)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Ciarki mnie przechodzą jak czytam takie historie :confused2:

@Ogien121212 i zero slodyczy :p bo to jedzonko dla bakterii.

@coldold ja mam tak zawsze [emoji23] jakis czas temu kupilismy szafe z ikei i wzielismy zla szerokosc. Tak sie w domu poryczalam, ze chlop nei wiedzial co sie dzieje. Musial mnie uspokajac, ze nastepnego dnia pojedziemy i wymienimy i ze bedzie okej. [emoji85] i nie bylam wtedy w ciazy [emoji28]

@marudka lo matko wspolczuje [emoji33] co czlowiek musi przechodzi z winy glupiego sprzetu. Ale super, ze udalo Ci sie nastepnego dnia zrobic kolejne badanie bo bys sie nerwowo wykonczyla.

@gosiunia:) ta wodka zurawinowa to wiesz...zurawina podobno zdrowa na uklad moczowy [emoji6]

@AlexF hahaha biedna ta Twoja dwojka [emoji23] moze sie odbrazi i znow zacznie codziennie rano przychodzic. Pogadaj z nia szczerze, ze teraz nie mozesz kawy i fajki, moze zrozumie [emoji28]

Czwartek i piatek zdychalam z bolu glowy i mdlosci a dzisiaj jak nowo narodzona [emoji7][emoji1377] juz sie balam, ze wraz z osmym tygodniem powitaly mnie mdlosci ale mdlilo mnie pd bolu glowy. Oł jeah oby tak dalej [emoji1377][emoji7]

A no i sluchajcie. Mam taka apke ciazowa po angielsku "Ovia" i tam codziennie pojawiaja mi sie ciekawoski zwiazane z ciazy i tym co sie u dzidziusia aktualnie rozwija. No i pojawil sie wiekszy artykul i kliknelam bo chcialam caly przeczytac. No i czytam i czytam i pojawia mi sie "his brain", "his body" itp. i tak sie oburzylam, ze czemu o mojej corce pisza per "his" ze nie dokonczylam czytac artykulu i go wylaczylam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hehe soków nie pijam, ogólnie mało piję i kilka, kilkanaście dni temu postanowiłam pić więcej wody bo byłam słaba, zmęczona i myślałam, że to może z odwodnienia. Z trudem doszłam do litry wody dziennie... Jakież byli moje zdziwienie, gdy wczoraj ujrzałam na wynikach za niski ciężar właściwy moczu, co może świadczyć np o nadmietnym dopajaniu.... Istne szaleństwo :D

A co do chudnięcia i tycia to nie mam łatwo, ja mało jem i nieregularnie i to jest mój ból :( teraz pilnuję się bardzo i staram się jeść śniadania i wogole dbać o to, żeby jeść...
No to rzeczywiście kiepsko. Postaraj się z tymi śniadaniami, w końcu wyrobisz sobie taki nawyk, to na prawdę dużo daje. Z piciem też mam problem, ale jak się pilnuje to jest ok.

Ale lipa. Mi na USG też mówi że widzi pęcherzyk ale zarodka nie i ja już wpadłam w panikę. Po chwili znalazła ale myślałam że minęła wieczność. Szkoda, że u ciebie jednak zrezygnowała z szukania, bo może wystarczyłoby jakby się bardziej postarała. Szkoda,że miałaś przez to niepotrzebny stres.

reklama
Paraplu,
Oczywiście ona sama nie odbrazi się, ale pogonię dziada po porodzie kawą i fajką i wtedy dopiero mi ulży:-D

Ostatnia edycja:
Do góry