reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamusie 2018

reklama
Dziękuję dziewczyny! Tym razem chciałam ciążę prowadzić na NFZ i zastanawiam się czy wytrzymam do 12 tyg z USG;) Może właśnie w przyszłym tygodniu pójdę, żeby sprawdzić czy jest serduszko.
@mysiaka92 za Twoje serduszko trzymam kciuki <3

Z tego co się orientuję to jest przepis że 3 miesiące ale nie że ciąży tylko pracy .W sensie że dostając umowę o pracę musisz 3 miesiące przepracować i wtedy jesteś chroniona. Jeśli pracujesz od kilku lat i zajdziesz w ciążę jesteś chroniona od razu bo masz umowę na stałe i l4 ci się należy. Jeszcze dopytaj ale tak mi się wydaje przynajmniej. U mnie pracodawca wie już odkąd się sama dowiedziałam a to ze względu na to że pracuję na kasie w monopolowym . W gre wchodzi też praca w weekendy w godzinach nocnych ,więc musiałam powiedzieć żeby za wczasu szukali pracownika bo z tym teraz ciężko. Narazie mamy tylko jedno cv złożone.Modle się żeby się szybko ktoś znalazł bo te dostawy i nerwy przy tych ,,klientach " mnie wykończą.Niestety praca z ludzmi nie jest zbyt wdzięczna.

SUper ;) Jak już widać małego człowieczka a nie sam pęcherzyk od razu lżej na duszy ;)

To mamy termin na ten sam dzień. Gratuluje blizniąt ,sama bym chciała. Mój dziedk był blizniakiem więc mogłabym mieć szansę.

Ja ze śląska ale okolice Bielska Białej
Pracuję w kadrach, więc obalam – nie ma czegoś takiego, że trzeba przepracować X. Kobieta w ciąży jest chroniona od 1 dnia ciąży i pracodawca nie ma prawa jej ruszyć, mało tego, jak kobieta w ciąży zostanie zwolniona, bo jeszcze nie wiedziała, że jest w ciąży, a potem się okaże, że w dniu wręczania wypowiedzenia była to pracodawca musi przywrócić ją do pracy i nadal ma zatrudnienie:).

Tak, duża ulga, że w końcu nie jest pusto! :)

reklama
Do góry