reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Dziewczyny, co myślicie? Chyba jeszcze troszkę brakuje do pozytywu? Nie lubię takich nagłych wystrzałów, bo nigdy nie wiem co to znaczy 😆😆

Załączniki

• Screenshot_20240205_110153_Premom.jpg
    Screenshot_20240205_110153_Premom.jpg
    116,4 KB · Wyświetleń: 99
Nie stresuj się na zapas 🙈 problemy z oddawaniem moczu mogą już być spowodowane błędami naszych rodziców z czasów odpieluchowania, więc nie nastawiaj się z góry. Jak mówisz że masz z tym problem od lat to na chłopski rozum gdyby to ta bakteria tyle czasu hulała to pewnie miałabyś też inne objawy?
Dokładnie @fckathy podpisuję się pod tym postem obiema rękoma. Nie zamartwiaj się na zapas🙂

mam nadzieję.

Ja po prostu już mam chyba traumę, bo od września serio mam co chwilę jakąś nową diagnozę, w tym dwie diagnozy stanów przednowotworowych i wszystkim trzeba logistycznie zarządzić i wypriorytetyzować, które ***** jest ważniejsze do załatwienia.

A jak to jest jak są zrosty na obu jajowodach? To wtedy albo się przetkają podczas HSG albo IVF?
To faktycznie jak się słyszy tyle rzeczy to ciężko potem nie nastawiać się negatywnie.
Jak się okażą niedrożne to zawsze jeszcze pozostaje laparoskopia, może zrosty da się usunąć i udrożnić. Jeśli nie to wtedy już ivf

a właśnie, miałam również robione usg nerek, i jeszcze dużo jakichś innych drobnych rzeczy w międzyczasie posiewy itd.

Rozwiązanie było takie - dostałam namiar na „szkołę nauki sikania”, do której jeszcze nie poszłam, bo stwierdziłam, ze tak bardzo mi to nie przeszkadza, a mamy średnio z kasą teraz. Ta szkoła polega na tym, że uczą odpowiednio rozluźniać mięśnie w trakcie oddawania moczu. Na zdjęciu w jaki sposób wyglada flow moczu u zdrowych a jak u mnie.

Jeżu ale się zestresowałam, jestem przerażona :( od września nowy miesiąc nowa choroba. Jedną sprawę uda się załatwić, to pojawia się kolejna. Już mam tego dość. Jestem załamana.
Rozumiem odciągnięcie tematu w czasie, jesli to nie jest aż tak duży problem🙂 tymbardziej nie panikowałabym, gdyby bakteria była od dawna, na pewno dawałaby multum innych objawów już długo długo wcześniej. Trzeba liczyć, że antybiotyk pomoże, zrobisz ponowny wymaz i wszystko będziesz wiedzieć. Trzymam kciuki żeby się udało wyleczyć🙂

A tak a propos to nie wiem, czy pamiętacie jak opowiadałam, ze nie spałam cała noc, bo dostałam jakiejś reakcji alergicznej. Zrobiłam sobie szereg badań, poszłam do trzech alergologów i wszyscy jednogłośnie stwierdzili, ze to pokrzywka niealergiczna, która wynika ze stresu i dostałam Zyrtec na receptę do brania przez 3 miesiące i zalecenie spokojnego stylu życia, wysypianie się, dbania o ciało i umysł. I rzeczywiście mi przeszła ta alergia.

A teraz mnie całą zasypało znowu. Jadę tramwajem i wszystko mnie swędzi 😳😳 chyba mieli racje

reklama
Do góry