reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Cześć. Chciałam się z Wami pozegnac. Nie udzielałam się w tym miesiącu, ponieważ po poronieniu średnio z moim samopoczuciem. Mój niemąż nie chce się teraz dalej starać o kolejne dziecko, wiec pozostaje mi opuścić wątek. 🥺 Życzę Wam samych dobroci. Mam nadzieję, że jeśli kiedyś uda mi się tu wrócić, to żadnej z Was już tu nie będzie, bo będziecie mieć już swoje wymarzone bobasy, albo będziecie chociaż na wątkach mamowych ❤Trzymajcie sie, bede Was czasem podglądać cichaczem ❤
Dbaj o siebie, wracaj do pełni sił, a gdy będziecie gotowi na dalsze starania, kreski będą na Ciebie czekały ❤️

reklama
Dziewczyny to ja mam taką sytuację w czterech kwestiach:

1. Witamina D 40.5 ng/ml - zwiększyłam suplementację z 2000 na 4000

2. Witamina B 545 pg/ml - zwiększyłam suplementację z jednej na dwie tabletki B Complex

3. Prolaktyna lekko podwyższona - dostałam castagnus (niepokalanek)

4. Żelazo 78.9 ug/dl | ferrytyna 12,3 ng/ml - suplementuje zelazo hemowe i lek żelazo siarczanu

Kiedy byście sobie zrobiły ponowne testy? Mam już skierowania na to, żeby sobie to wszystko przetestować ponownie i lekarz mówił, ze po trzech miesiącach, ale nie wiem, czy to nie za długo, żeby tak po prostu brać zwiększone dawki.
Nie wiem jak prolaktyna, ale wit D, żelazo i ferrytyna nie podniosą się szybko, te 3 mies wydają sie rozsądne, raczej 'nie przedawkujesz'

Możecie polecić jakiś krem bb który wytrzyma 10 godz na buzi??
Ja polecam Bourjois. Jak dla mnie lekki, trochę kryjący i nie zjeżdża szybko z buzi. Przynajmniej z mojej 😆
Screenshot_2024-02-27-22-19-36-806_com.android.chrome.jpg

Uff dopiero Was nadrobiłam....miałam zwariowany weekend, testowanie wyszło jak wyszło. Okres przyszedł w poniedziałek jak akurat miałam zaplanowany wyjazd i cały dzień poza domem 🫣🫣

Na dodatek kolejny cykl raczej nie wypali, okres się spóźnił zapewne przez to że brałam duphaston i męza nie będzie raczej w domu w terminie owulki. No cóż. Może w kolejnym cyklu się uda. Jutro idę się relaksować do fryzjera więc mam chwilę dla siebie 🥰

Dziewczyny jeszcze czytałam tu jak pisałyscie o drożności jajowodów. Moja gin ostatnio zasugerowała że może trzeba by było zrobić ale jak zrobiła USG i były dwa pęcherzyki, po jednym na każdym jajniku( byłam stymulowana lametta, 1x1) to nie wróciliśmy do tego. Czy mieliście zlecone badanie ze względu na całkowity brak owulacji?? Czy jak to wyglądało u Was?

No i **** laski szykuje się na to, że raczej w marcu wywalą mnie na zbity pysk 🫡
Także teraz jak zrobię tą biopsję, to potem pewnie przez pracę raczej zaprzestaniemy starania 🫥
Dlatego chciałam tę biopsję przesunąć na jakiś bardziej komfortowy okres 🫣
No cóż, pod górkę jak zawsze. Także marzec wypada przez biopsję, a potem od kwietnia pewnie będę szukać roboty🫠

reklama
Dziewczyny jeszcze czytałam tu jak pisałyscie o drożności jajowodów. Moja gin ostatnio zasugerowała że może trzeba by było zrobić ale jak zrobiła USG i były dwa pęcherzyki, po jednym na każdym jajniku( byłam stymulowana lametta, 1x1) to nie wróciliśmy do tego. Czy mieliście zlecone badanie ze względu na całkowity brak owulacji?? Czy jak to wyglądało u Was?
A co mają pęcherzyki do drożności? 🤔 Pęcherzyki to owulacja a drożność robi się w celu sprawdzenia jajowodów bo jeśli są niedrożne to nie dojdzie do zapłodnienia

Do góry