reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Mam takie pytanie.
Staramy się aktywnie dopiero 2 cykl. W sierpniu odstawiłam evre i od tego czasu miałam aż do grudnia tylko dwa razy miesiączkę wiec brałam luteinę dwa cykle. Ona zablokowała mi owulacje (najpewniej). Wiec tak naprawdę teraz luty miałam dopiero 1 cykl z owulacja terminową, fajnie się przez luteinę wyregulowal, ale wyszło mi AMH 14 🙈 i teraz lekarz jeśli się nie udało to od marca dał mi receptę na clo i miovelle nac. CLO aż 2x dziennie.
Mówi ze Ok mam teraz śliczna owulacje, pcos i inne choroby wykluczone ale byłam długo chuda i takie AMH nie wzięło sie z nikad i mam już iść w leki bo mam cykle bez owu często najwidoczniej.
Ja sie boje już leczyc mam wrażenie ze to wcale nie pół roku bezowoocnych starań tylko regulacja po antykoncepcji która tyle może zająć, No ale w wynikiem AMH ciężko sie kłócić. Proszę czy mogłybyście podzielić sie czy byłyście w takiej sytuacji albo co byście zrobiły?
Jeśli teraz nie wyszło, mam ochotę jeszcze popróbować bez leków z dwa cykle, monitorując tylko tą owulacje. Czuje sie mega w kropce :/ bo z drugiej strony po co czekać, mówi ze clo działa i większość jego par zachodzi w ciąże do 4 miesięcy.
Stymulację owulacji powinno się robić po zrobionej drożności i badaniach nasienia. Jeśli jakiś lekarz proponuje pchać w Ciebie leki bez sprawdzenia czy w ogóle masz drożne jajowody, to uciekałabym od niego czym prędzej. Pamiętaj że stymulacja ma wpływ na organizm i może negatywnie wpływać na AMH. Nie powinno się robić więcej niż 6 cykli stymulowanych ciągiem. Zrobienie pełnego monitoringu przez dwa/trzy cykle jest dobrym pomysłem, bo może wcale nie trzeba będzie wspomagać się hormonami w celu wywołania owulacji. A gdzie robiłaś to badanie AMH? Czy to miejsce ma laboratorium na miejscu czy próbka była przewożona gdzieś?

Ja dziś powtarzałam biocenozę rano. Mam nadzieję że antybiotyk wybił co miał wybić i będzie czysto. Czekam na wyniki jak na szpilkach bo od nich zależy czy piątkowa histeroskopia się odbędzie. Mam nadzieje ze nareszcie los się uśmiechnie, bo akurat w piątek mamy z mężem rocznicę związku. Tak bardzo chciałabym spędzić ten dzień w szpitalu (o bobie jak to brzmi :D).

Tak kombinuje z tymi badaniami, że umówiłam sobie badania krwi w 3 różnych miejscach (coś na medicover, coś na nfz, coś prywatnie), i wzięłam w piątek specjalnie urlop na to, tylko że... mam dwie ręce. 😆 Czy któraś z Was miała pobieraną krew dwa razy z tej samej ręki/dzień po dniu? 😆😅🤦‍♀️
Ja 3 razy z jednej ręki. Jedno ukłucie w jednej na krzywej cukrowej i insulinoqej, na drugiej dwa razy plus u endo. Ostatni raz już bolał:/

reklama
Ja dziś powtarzałam biocenozę rano. Mam nadzieję że antybiotyk wybił co miał wybić i będzie czysto. Czekam na wyniki jak na szpilkach bo od nich zależy czy piątkowa histeroskopia się odbędzie. Mam nadzieje ze nareszcie los się uśmiechnie, bo akurat w piątek mamy z mężem rocznicę związku. Tak bardzo chciałabym spędzić ten dzień w szpitalu (o bobie jak to brzmi :D).
Trzymam kciuki 🤞🏻 tez dzisiaj biocenoze robiłam :)

Do góry