reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja robiłam dwa razy i zawsze miałam totalną biel. 🤔 Ale jestem z tych, co nie robią testu 10dpo, tylko wolą się łudzić do 14, że się udało i czekają na okres. Na pewno jest tego zaleta - oszczędzam na testach. 😅
Jezu, w życiu bym nie wytrzymała do 14dpo z testem ciążowym 😆😆

Ale pytam o testy owulacyjne 😄😄

reklama
Witam dziewczyny w 6dc. Okres nareszcie chyli się ku końcowi więc zaczęłam tournee z owulakami jako że zazwyczaj wcześnie mam owulację.

I tak mi przyszło na myśl pytanie - czy kiedykolwiek zdarzyło Wam się mieć całkiem negatywny test owulacyjny? W sensie biel bieli, bez drugiej kreski? Robiłam już naprawdę w różnych dniach cyklu te testy (nawet by się pewnie kiedyś podczas okresu zdarzyło) i zawsze, ale to zawsze mam dwie kreski. Czy totalna biel jest w ogóle możliwa? 🤔
Ja zawsze mam 2 kreski, różna intensywność, ale zawsze wyraźnie widoczne.

Tak kombinuje z tymi badaniami, że umówiłam sobie badania krwi w 3 różnych miejscach (coś na medicover, coś na nfz, coś prywatnie), i wzięłam w piątek specjalnie urlop na to, tylko że... mam dwie ręce. 😆 Czy któraś z Was miała pobieraną krew dwa razy z tej samej ręki/dzień po dniu? 😆😅🤦‍♀️

Tak kombinuje z tymi badaniami, że umówiłam sobie badania krwi w 3 różnych miejscach (coś na medicover, coś na nfz, coś prywatnie), i wzięłam w piątek specjalnie urlop na to, tylko że... mam dwie ręce. 😆 Czy któraś z Was miała pobieraną krew dwa razy z tej samej ręki/dzień po dniu? 😆😅🤦‍♀️
Nie masz problemu z żyłami? W sensie żeby się wkłuc? Jak nie to bym się nie martwiła :)

Tak, w zgięciu łokciowym jest kilka miejsc do pobrania krwi, nie koniecznie z też samej żyły. Plus czasami pobierają z dłoni lub tuż nad nadgarstkiem. Panie w punkcie poradzą sobie.

reklama
Do góry