reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Jak myślicie czy progesteron 10,33 to nie za mało 9dpo jak coś??
Dwucyfrowy progesteron generalnie jest spoko jak się mierzy 7 i 8 dpo, pozwala na utrzymanie potencjalnej ciąży, nie jest to na pewno jakiś szałowy wynik ale, ok. U mnie 9dpo już ma tendencję spadkową, bo mam fazę lutealną 11 dniową tylko, ja akurat wspomagam się progiem z zewnątrz po owulce.

Wow, u mnie 5 dni na razie, a już jest zmęczenie 😄
Happy Simon Cowell GIF by America's Got Talent

A ja dzisiaj robiłam usg brzucha z oceną okolic nadnerczy ze względu na podwyższony DHEA-S i wyszło przy okazji ze na obu nerkach mam około 1 cm torbiele. Same okolice nadnerczy bez zmian ogniskowych, ale te torbiele trochę mnie martwią. Wizytę u mojej Pani doktor mam dopiero 12.03, czy któraś z Was może miała podobny przypadek? Czy to też może mieć związek z podwyższonym DHEA-S?
Ponawiam pytanie, czy ktoś miał podobny przypadek albo wie coś na temat torbieli na nerkach🙏

Ja też dziś byłam w nowej klinice u nowego gina. Trochę kosmos, nie umiałam obsłużyć kibelka, bo był z deska automatyczna i wbudowanym myciem i suszeniem i to nawet nie w gabinecie gina 😆 lekarzem też byłam zaaferowana, hahaha 🤣
Ale w sumie dalej żaden lekarz nie zlecił mi zrobić AMH (ale zrobię w marcu dla samej siebie). Wyniki narzeczonego wg niego to raczej kiepskie niż ujdzie 🙄, moja macica piękna, owulacja w weekend z prawego, a poza tym zrobić jeszcze krzywa glukozowa i w marcu umawiać się na drożność 😱 czy któraś z Was robiła prywatnie i może powiedzieć ile mniej więcej $$$ liczyć?
A i w sumie nic nie mówił na moje wyniki trombofilie (a do hematologa umowie się dopiero w poniedziałek), jedynie zapisał inne formy supli, ale ja chyba i tak już je brałam.

Generalnie wychodzi, że aktualnie jestem zdrowa. 😶

reklama
Do góry