reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Ja właśnie też jestem, byłam u niego na 1 wizycie i niedługo mam konsultacje tel wyników. Terapia rzeczywiście wątpliwa nawet w klinice mi o tym mówili i że podobno przepisuje leki które zażywają osoby przy chemioterapii. Najbardziej mnie przerażają szczepienia z krwi partnera ale mnie chyba ominą przynajmniej mam taką nadzieję. Ja to się tyle naczytałam o nim i że dziewczyny wychodziły z ciężkich przypadków więc on mi daje wielką nadzieje i bez jego pomocy nawet nie chce podchodzić do in vitro, tym bardziej że nie mam najważniejszych kirów implantacyjnych.. Przy takich kosztach jakie ponieśliśmy przez tyle lat wolę już zapłacić (póki jeszcze jakoś mnie stać) ile trzeba ale mieć pewność że zrobiłam co mogłam 😟
Taaaak. Chyba Paśnik i Malinowski odważnie stosują tą metodę 🙂 to jest szczepionka przygotowana z limfocytów o ile dobrze pamiętam 🙂

reklama
Pamiętaj, że w życiu nic nie jest pewne... Myślałam, że jak smyk się urodzi to odetchnę...to będę miała poczucie, że już nic mu nie grozi.... I wtedy do mnie dotarło jak kruche jest życie, ile znam historii, jak bardzo nie wiem czy jutro nadal będę na tym świecie. Dlatego żyj dzisiaj, idź po marzenia. Jesteś mamą 5 aniołków i już zawsze nią będziesz, pora na ziemskiego malucha 😘

Ja słyszałam, że profesor Andrzej Malinowski w Łodzi nie ma sobie równych 🙂 immunolog.
Kiedyś właśnie o nim pisałam, na grupie fb dziewczyny pisały że jest bardzo dobry ale troche za dużo niepotrzebnych badań zleca, że niektórym na starcie zleca badania za 7-8 tys 🙉

Teraz zainwestowaliśmy kasę w nasz kącik. Dosyć już wydaliśmy na diagnostyke.
Na grupie Malinowskiego też jestem i z tego co czytałam, to potrafił czasem odesłać pacjentki z kwitkiem😬
Czasem...jak wie, że to nie jego działka 🙂 profesor to stan umysłu 😂 ale jak nam się nie uda niedługo to pewnie będę do niego uderzać

Pytanie z innej beczki. @Aksamitka28 , apropo Twojego posta.

Czy któraś z Was bądź mąż/ktoś z rodziny ma własną firmę? Jak sobie radzicie? Naprawdę w Polsce jest tak ciężko założyć i utrzymać coś swojego?

Ciągle mi chodzi po głowie, żeby otworzyć firmę... Ale zewsząd straszą jakie to trudne. A ja mam już serdecznie dosyć pracy na 15 zmian, gdzie traktują mnie jak śmiecia i jedyne co z tego mam to depresję, bo nawet nie mogę dobrze zarobić z moim brakiem doświadczenia. Marzy mi się praca na swoich zasadach.

Byłam jakiś czas temu u koleżanki. Ona ma własny salon kosmetyczny.

Borze, jak jej tego pozazdrościłam... Samego faktu, że to jest tylko jej... Urządza jak ma ochotę, wszystkim kieruje, wszystko jest tak jak ona chce, a nie tak jak ktoś jej każe...
U nas fizjoterapia dzieci i niemowląt. Niewątpliwie największą przewagę ma brak kosztów 😂 trochę sprzętu, który wiadomo musi być ładny, czysty i bez skaz ale nie ma tutaj ryzyka. Nie pracujesz to nie zarbiasz ale też nie tracisz 🤷. Narazie mamy niski ZUS ale firma bardzo szybko się rozkręca....w sumie w tej chwili mąż ogarnia swoją i dużą część mojej wypłaty z poprzedniej pracy 😂 a to jeszcze nie jest w pełni rozwinięta firma. Wiadomo, że ludzie muszą nas poznać, zaufać, zweryfikować wiedzę i skuteczność terapii 🙂. Najtrudniej chyba jest w handlu....bo tutaj można zostać z towarem ale też ludzie dają radę 🙂 mąż kuzynki wszedł w niszę i w wieku 32-33 lat został milionerem 🤷 niesamowicie pracowity i ambitny chłopak, cały czas się rozwija i modyfikuje firmę. Także da się 🙂

Też nie mam kirów odpowiednich do implantacji. A ten lek już biorę, który stosowany jest przy chemioterapii, to właśnie Accofil.

Długo czekałaś na wizytę?
Tak tak właśnie Accofil, zapewne go dostane bo nawet w klinice mi powiedzieli. Na wizytę czekałam dwa dni, napisałam komentarz pod postem na grupie że przejmę wizytę na styczeń i dzięki Bogu od razu odezwała się do mnie jakaś dziewczyna. Po wizycie już tam bezpośrednio umówiłam się na konsultacje tel- najszybszy wtedy termin był na kwiecień ale teraz w weekend zamieniłam się z kolejną dziewczyną i mam w następnym tygodniu już :) Najszybciej idzie się do niego dostać właśnie przez tą grupę

Kiedyś właśnie o nim pisałam, na grupie fb dziewczyny pisały że jest bardzo dobry ale troche za dużo niepotrzebnych badań zleca, że niektórym na starcie zleca badania za 7-8 tys 🙉
Oooo tyle mi powiedział mój lekarz, że 7 tys. Trzeba szykować 🤔. Mówicie, że Paśnik rozsądniejszy ?

Moja siostra rodzi za kilka dnia, a wczoraj dowiedziałam się, że moja druga siostra również jest w ciąży. To było totalne zaskoczenie, bo nawet nie wiedzieliśmy, że się starają. Powiedziała mi, że w sumie stwierdzili, żeby zacząć wcześniej, bo może nie uda się tak łatwo, no i okazało się, że właściwie zaszli od razu. Powiem wam, że ta wiadomość trochę nas z mężem wczoraj dobiła. Oczywiście cieszę się bardzo, kolejny bobas w tak bliskiej rodzinie. Ale nie da się odgonić myśli, że nam się nie udaje i dlaczego? 🤷

A co do pracy, to u mnie w firmie też nie jest kolorowo. Od zaszłego roku, dużo osób się zwolniło, nikt nowy nie chce przyjść. Spadła na nas masa obowiązków i przez ostanie miesiące mam wrażenie, że żyję w permanentnym stresie. Z drugiej strony, boję się szukać czegoś nowego, bo co jeśli uda się zajść w ciąże i zostanę na lodzie 😩 to jest dla mnie strasznie wykańczające.

Liczę na cud i mam nadzieję, że za kilka dni wysikam te dwie kreski bo serio nie wiem co dalej 😞

A ja dalej nie dostałam małpy, na testowanie byłam zapisana 11 lutego, tydzień temu jakoś powtarzałam test aby wykrakać małpę i piszę Wam znowu by ją wykrakać. Cos nie tak z tym cyklem ile można czekać. 37 dzień. A z lepszych wieści- 13.07 biorę ślub. Z racji za działa mi to na odpuszczenie w staraniach i tak o tym nie myślę bo dużo rzeczy muszę ogarnąć to mam nadzieję że pójdę z jakimś brzuszkiem do ślubu 😅😅
Super, gratulacje, oby było jak sobie wymarzysz! Ale bym się przeszła na wesele 💃💃💃 Jak narazie u mnie się nie zapowiada żadne..

Oooo tyle mi powiedział mój lekarz, że 7 tys. Trzeba szykować 🤔. Mówicie, że Paśnik rozsądniejszy ?
Z tego co czytam na grupie a czytam od początku stycznia to wydaje mi się że tak 🙃 Zapłaciłam 450 za wizyte + chyba jakieś 1800 za badania ale wiadomo że to jakie zleca zależy od konkretnego przypadku

Ostatnia edycja:
reklama
U nas fizjoterapia dzieci i niemowląt. Niewątpliwie największą przewagę ma brak kosztów 😂 trochę sprzętu, który wiadomo musi być ładny, czysty i bez skaz ale nie ma tutaj ryzyka. Nie pracujesz to nie zarbiasz ale też nie tracisz 🤷. Narazie mamy niski ZUS ale firma bardzo szybko się rozkręca....w sumie w tej chwili mąż ogarnia swoją i dużą część mojej wypłaty z poprzedniej pracy 😂 a to jeszcze nie jest w pełni rozwinięta firma. Wiadomo, że ludzie muszą nas poznać, zaufać, zweryfikować wiedzę i skuteczność terapii 🙂. Najtrudniej chyba jest w handlu....bo tutaj można zostać z towarem ale też ludzie dają radę 🙂 mąż kuzynki wszedł w niszę i w wieku 32-33 lat został milionerem 🤷 niesamowicie pracowity i ambitny chłopak, cały czas się rozwija i modyfikuje firmę. Także da się 🙂
Super. Podnosisz na duchu :)

U mnie problem jest taki, że nie wiem co chciałabym do końca robić.

Lubię piec torty, ale piekę tylko takie najprostsze, dla rodziny - nie mam czasu na kursy więc tutaj raczej nie poszaleję. Pomyślałam też o sklepie dla cukierników, właśnie z takimi rzeczami do tortów itd. Ale mieszkam w Warszawie, tutaj takich jest na pęczki to po pierwsze, a po drugie kupa kasy na początek jest potrzebna. Uwielbiam też poligrafię - pracowałam prawie 2 lata w takiej firmie i mega mi się podobało. No ale grafik ze mnie żaden i na sprzęt na początek też trzeba dużo włożyć.

Także sobie tak kwitnę z moimi marzeniami i milionem pomysłów na sekundę co mogłabym robić 🤣🤣

P.S. Dalej nie dostałam tego j****go okresu... Nadal same plamienia i to też bez szału. Testy negatywne. Jutro mam wizytę to może się czegoś dowiem 😒😒

Do góry