reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Moja siostra rodzi za kilka dnia, a wczoraj dowiedziałam się, że moja druga siostra również jest w ciąży. To było totalne zaskoczenie, bo nawet nie wiedzieliśmy, że się starają. Powiedziała mi, że w sumie stwierdzili, żeby zacząć wcześniej, bo może nie uda się tak łatwo, no i okazało się, że właściwie zaszli od razu. Powiem wam, że ta wiadomość trochę nas z mężem wczoraj dobiła. Oczywiście cieszę się bardzo, kolejny bobas w tak bliskiej rodzinie. Ale nie da się odgonić myśli, że nam się nie udaje i dlaczego? 🤷

A co do pracy, to u mnie w firmie też nie jest kolorowo. Od zaszłego roku, dużo osób się zwolniło, nikt nowy nie chce przyjść. Spadła na nas masa obowiązków i przez ostanie miesiące mam wrażenie, że żyję w permanentnym stresie. Z drugiej strony, boję się szukać czegoś nowego, bo co jeśli uda się zajść w ciąże i zostanę na lodzie 😩 to jest dla mnie strasznie wykańczające.

Liczę na cud i mam nadzieję, że za kilka dni wysikam te dwie kreski bo serio nie wiem co dalej 😞
Mam tak samo jak ty w kwestii pracy 🥴🥺

reklama
Pytanie z innej beczki. @Aksamitka28 , apropo Twojego posta.

Czy któraś z Was bądź mąż/ktoś z rodziny ma własną firmę? Jak sobie radzicie? Naprawdę w Polsce jest tak ciężko założyć i utrzymać coś swojego?

Ciągle mi chodzi po głowie, żeby otworzyć firmę... Ale zewsząd straszą jakie to trudne. A ja mam już serdecznie dosyć pracy na 15 zmian, gdzie traktują mnie jak śmiecia i jedyne co z tego mam to depresję, bo nawet nie mogę dobrze zarobić z moim brakiem doświadczenia. Marzy mi się praca na swoich zasadach.

Byłam jakiś czas temu u koleżanki. Ona ma własny salon kosmetyczny.

Borze, jak jej tego pozazdrościłam... Samego faktu, że to jest tylko jej... Urządza jak ma ochotę, wszystkim kieruje, wszystko jest tak jak ona chce, a nie tak jak ktoś jej każe...
Jeszcze zależy jaki biznes, ja mam wkoło siebie sporo osób które mają własne firmy (handel) i 3/4 z nich niestety żałuje.. Co z tego że firmy przynoszą spore zyski jak trzeba mieć ciągle łeb na karku, praca przeważnie 24 na dobe, niekończące się stresy i ciężko o jakikolwiek dzień wolny a ludzi do pracy jak kot napłakał..

Ostatnia edycja:
Kupiłam 2 testy paskowe i zbieram mocz. Ja pracyje sama tzn prowadzę sklep. Szef rzadko zagląda i ciężko z wolnym czasem nawet jak mały zachoruje. On często na wyjazdach i rzadko w mieście. Ma jescze duża hurtownie na innej ulicy i w Warszawie. Ale mam jeszcze o rolę dobrze ze mąż idzie na wieczór i w nocy wraca więc jak mały chory to on z nim zostaje. Ogólnie szef nie jest zły skąpy jak każdy. Ale mam ten luz że jestem sama i nikt nie patrzy na ręce. Wolne dłuższe wcześniej załatwiam. Czasem i z dnia na dzien się uda, czasem przekłada swoje plany by mnie zastąpić jak nagle zadzwonię. 😉

Kupiłam 2 testy paskowe i zbieram mocz. Ja pracyje sama tzn prowadzę sklep. Szef rzadko zagląda i ciężko z wolnym czasem nawet jak mały zachoruje. On często na wyjazdach i rzadko w mieście. Ma jescze duża hurtownie na innej ulicy i w Warszawie. Ale mam jeszcze o rolę dobrze ze mąż idzie na wieczór i w nocy wraca więc jak mały chory to on z nim zostaje. Ogólnie szef nie jest zły skąpy jak każdy. Ale mam ten luz że jestem sama i nikt nie patrzy na ręce. Wolne dłuższe wcześniej załatwiam. Czasem i z dnia na dzien się uda, czasem przekłada swoje plany by mnie zastąpić jak nagle zadzwonię. 😉
Czekamy na rezultaty 🫶

A tak w ogóle to się pochwale że dziś przez sen ściągałam sobie spodnie od piżamy 🤣 Ocknęłam się jak już miałam je przy kostkach, nie wiem w jakim celu, chyba po to żeby się zsikać.. do łóżka.. 🤣🤣🙈🙈 Znowu biorę melatoninę, zawsze po niej mam chore sny ale dziś przeszłam samą siebie..
Ja miałam miałam w niedzielę w nocy WTF. Byłam tak w pół śnie i zastanawiałam się co ja robię z gołą dupą, w kusej koszuli z obcym chłopem jak ja mam męża 🙈 trwało to z 10min, ale nie było to przyjemnie. Musiało mi się śnić coś mega głupiego.

Ostatnia edycja:
Ja miałam miałam w niedzielę w nocy WTF. Byłam tak w pół śnie i zastanawiałam się co ja robię z gołą dupą, w kusej koszuli z obcym chłopem jak ja mam męża 🙈 trwało to z 10min, ale wgl nie było to przyjemnie. Musiało mi się śnić coś mega głupiego.
Hit, aż się woda oplułam czytając 😂😂😂

Który pierwszy??

Załączniki

• 20240220_105532.jpg
    20240220_105532.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry