reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Hej, chciałam dać znać, że trochę Was oszukałam.
Na początku lutego podchodziliśmy do drugiej IUI, nie mówiłam nic, bo nie chciałam żadnych rozmów i rozkmin na ten temat.
IUI nieudana. Ale pomyślałam, ze ucziciwie bedzie Wam powiedzieć, bo jednak mase wsparcia od Was dostałam.
IUI była z zastrzykiem, zrobiona niemal w idelanym momencie, więc mozecie się domyślać, jak mnie zmiotła ta porażka, dlatego nie wykluczam, że będzie mnie tu mniej.
Jejku, nawet nie wiesz, jak mi przykro 🥺 bardzo, bardzo tulę 😭😭

reklama
Już podziałane 😃 z rana planuje powtórzyć bo ponoć wtedy najlepsze plemniory, tak mnie ten wzgórek jajonosny zainspirował 🤣
Śmieszna nazwa 😂
Odnośnie śmiesznych nazw, to koleżanka się mnie pyta na co zwracać uwagę przy wyborze suszarki. Mówię, że samo posiadanie jej, obojętnie z jakiej firmy robi robotę, bo ubrania są mięciutkie i długo pachną 🥰
I za chwilę dodaję: „no ale zwracaj też uwagę na czujnik wilgotności” i wtedy ona parsknęła śmiechem 😂

Wstawiam post odnośnie suplementacji- co z czym łączyć, może się komuś przyda 😏

Załączniki

• IMG_0834.png
    IMG_0834.png
    833,5 KB · Wyświetleń: 124
U mnie zaszła kolejna modyfikacja planu - przewidywałam ją już od poniedziałku, więc zdążyłam się już oswoić z tą myślą, a wczorajsze badanie tylko to potwierdziło. Pęcherzyki przestały się rozwijać i wczoraj zostały tylko dwa większe, więc punkcja odpadła nim została zaplanowana. Dzisiaj zrobiłam zastrzyk, a jutro robimy iui.

Jeśli nic się nie wydarzy, kolejny cykl będzie z innymi lekami albo dawkami, bo trudno powiedzieć co spowodowało, że szło dobrze, a po kilku dniach się posypało.

Więc działamy - ale inaczej 🤷‍♀️
Kiedyś myślałam że stymulacje do ivf są pewniejsze i dają lepszy efekt.. w takim razie trzymam kciuki za iui. 🤞❤️ Może kolejna stymulacja nie będzie potrzebna. ☺️

A tak, żeby zrzucić trochę stresu to jakbyście mogły wybrać miesiąc narodzin Waszego dziecka to jaki byście wybrały i dlaczego?
Po tylu latach starań to już nie ważny jest dla mnie miesiąc tylko żeby się udało. Nawet grudzień może być akurat mam urodziny wtedy. ☺️ Z maja mam męża i akurat nasz aniołek się urodził 4 dni przed jego urodzinami. ❤️

reklama
Skończyliśmy właśnie z małżonkiem oglądać serial netflixowy „Jeden dzień”. To jest taka historia, ze płakałam i nad książką, i nad filmem, i teraz oglądając serial. Mąż tez łezkę uronił 🙈

Do góry