reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Mi powiedziała hematolog, że 150 nie potrzebna i mam brać dalej 75. Ale ja już mam taki metlik w głowie że ojej 🫠🫠 Mam nadzieję, że za 2-3 dni wynikam dwie kreski... Mój gin z Luxmedu byłby zachwycony 😄😄
Mi ginekolog powiedział, że 75 lubi być za mało i zwykle przy trombofili dają 150 i najważniejsze codziennie wieczorem o 20 🤷

reklama
Immunologia to element, który zmienia się w czasie - mogło być np. tak, że wraz z kolejną ciążą zwiększyła się liczba przeciwciał odpowiedzialnych za odrzucanie zarodka i dlatego występują ciąże biochemiczne/wczesne poronienia.

Lekarz nie przypisał Ci progesteronu po owulacji?
Nie, bo podobno odchodzi się już od teorii istotności wsparcia progesteronem, bo beta HCG ma się wszystkim zająć i prowokować produkcję progesteronu, który w prawidłowej ciąży będzie idealny 🤷. Nie pytaj....mam pasztet z mózgu 🤷
Dla mnie to wszystko jest jakimś kosmosem.... 2 lata żadnej ciąży, nagle z księżyca ciąża i poronienie, po kilku miesiącach znów WOW ciąża idealna, tu nagle pyk ciąża, 3 cykl po biochemicznej cyk...biochem 🤷. Mój organizm sobie robi jaja 🤦.

Mi ginekolog powiedział, że 75 lubi być za mało i zwykle przy trombofili dają 150 i najważniejsze codziennie wieczorem o 20 🤷
Mi w ogóle nikt nie mówił słowa o tym, że o konkretnej porze trzeba brać acard czy heparynę. Ja biorę Acard o 22 bo tak mi najwygodniej, czy to może mieć duże znaczenie?

Nie, bo podobno odchodzi się już od teorii istotności wsparcia progesteronem, bo beta HCG ma się wszystkim zająć i prowokować produkcję progesteronu, który w prawidłowej ciąży będzie idealny 🤷. Nie pytaj....mam pasztet z mózgu 🤷
Dla mnie to wszystko jest jakimś kosmosem.... 2 lata żadnej ciąży, nagle z księżyca ciąża i poronienie, po kilku miesiącach znów WOW ciąża idealna, tu nagle pyk ciąża, 3 cykl po biochemicznej cyk...biochem 🤷. Mój organizm sobie robi jaja 🤦.
Przepraszam, ale co to za pieprzenie? A niedomaga lutealna już też niby zniknęła? Przecież niewydolność ciałka żółtego, skutkująca niedoborem progesteronu, to jeden z powodów nawracających poronień i niepłodności.

I jasne - rozumiem, że w ostatnich latach dupek jest przypisywany za często i traktowany jak cukierki, no ale nie w sytuacji, gdy mamy do czynienia z kolejnymi ciążami biochemicznymi, które występują bez innego uzasadnienia.

reklama
Do góry