reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

Mi powiedziała hematolog, że 150 nie potrzebna i mam brać dalej 75. Ale ja już mam taki metlik w głowie że ojej 🫠🫠 Mam nadzieję, że za 2-3 dni wynikam dwie kreski... Mój gin z Luxmedu byłby zachwycony 😄😄
Mi ginekolog powiedział, że 75 lubi być za mało i zwykle przy trombofili dają 150 i najważniejsze codziennie wieczorem o 20 🤷

reklama
Immunologia to element, który zmienia się w czasie - mogło być np. tak, że wraz z kolejną ciążą zwiększyła się liczba przeciwciał odpowiedzialnych za odrzucanie zarodka i dlatego występują ciąże biochemiczne/wczesne poronienia.

Lekarz nie przypisał Ci progesteronu po owulacji?
Nie, bo podobno odchodzi się już od teorii istotności wsparcia progesteronem, bo beta HCG ma się wszystkim zająć i prowokować produkcję progesteronu, który w prawidłowej ciąży będzie idealny 🤷. Nie pytaj....mam pasztet z mózgu 🤷
Dla mnie to wszystko jest jakimś kosmosem.... 2 lata żadnej ciąży, nagle z księżyca ciąża i poronienie, po kilku miesiącach znów WOW ciąża idealna, tu nagle pyk ciąża, 3 cykl po biochemicznej cyk...biochem 🤷. Mój organizm sobie robi jaja 🤦.

Mi ginekolog powiedział, że 75 lubi być za mało i zwykle przy trombofili dają 150 i najważniejsze codziennie wieczorem o 20 🤷
Mi w ogóle nikt nie mówił słowa o tym, że o konkretnej porze trzeba brać acard czy heparynę. Ja biorę Acard o 22 bo tak mi najwygodniej, czy to może mieć duże znaczenie?

Nie, bo podobno odchodzi się już od teorii istotności wsparcia progesteronem, bo beta HCG ma się wszystkim zająć i prowokować produkcję progesteronu, który w prawidłowej ciąży będzie idealny 🤷. Nie pytaj....mam pasztet z mózgu 🤷
Dla mnie to wszystko jest jakimś kosmosem.... 2 lata żadnej ciąży, nagle z księżyca ciąża i poronienie, po kilku miesiącach znów WOW ciąża idealna, tu nagle pyk ciąża, 3 cykl po biochemicznej cyk...biochem 🤷. Mój organizm sobie robi jaja 🤦.
Przepraszam, ale co to za pieprzenie? A niedomaga lutealna już też niby zniknęła? Przecież niewydolność ciałka żółtego, skutkująca niedoborem progesteronu, to jeden z powodów nawracających poronień i niepłodności.

I jasne - rozumiem, że w ostatnich latach dupek jest przypisywany za często i traktowany jak cukierki, no ale nie w sytuacji, gdy mamy do czynienia z kolejnymi ciążami biochemicznymi, które występują bez innego uzasadnienia.

reklama
Do góry