reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe kreski 💕 Niech Walentynkowa moc nam przyniesie kresek stos 🎀

reklama
Dzięki 💜 Badałam homocysteinę i było ok w normie. Zamówie sobie puerie, w niej jest metylowana forma, wcześniej brałam mama dha premium plus tam też był metylowany kwas foliowy, zwykły brałam tylko miesiąc z b compleksem w takiej mieszance, wrócę do metylowanej formy.
Pueria ma z tego co kojarzę 2 formy w sobie metylową plus nie -w postaci kwasu pteroilomonoglutaminowego. Z preparatów zawierających tylko formę metylową ja znalazłam healthlabs, alines i formeds. Stosowałam już alines ( nie zawiera jodu) i formeds prenacaps 1 ( z jodem)

Pueria ma z tego co kojarzę 2 formy w sobie metylową plus nie -w postaci kwasu pteroilomonoglutaminowego. Z preparatów zawierających tylko formę metylową ja znalazłam healthlabs, alines i formeds. Stosowałam już alines ( nie zawiera jodu) i formeds prenacaps 1 ( z jodem)
Puerie wszyscy zachwalają. To nie wiem czy brać czy szukać tylko tej metylowanej wersji, nie wiem jak radzisz?

Zbliża mi się po malu owulacja. 12 dc a zero objawów . Tzn mam nadzieję że się zbliza😀
to idziemy prawie łeb w łeb, u mnie 11 dc :) a wizytę mi dzisiaj odwołali, już chyba sobie daruje sprawdzanie z której strony owulacja będzie, jakoś ta pogoda szaro bura i deszczowa sprawia, że die wszystkiego odechciewa 🫣 byle do marca

Dziewczyny, czy pakiet standard i premium różni się czymś jeszcze niż czasem wyników i konsultacją z genetykiem? Przymierzam się do badania na trombofilię.
Zobacz załącznik 1610735

Albo znacie stronę zdrowegeny.pl? Tam też mają pakiet, wygląda, że badają podobną ilość mutacji, a cena jak ten standardowy stąd.
A ja stwierdziłam, że też sobie zrobię te badania. Zamówiłam z tej strony ten pakiet standardowy. Podejrzewam, że raczej nic niepokojącego nie wyjdzie więc mogę konsultację z genetykiem na ten moment odpuścić

reklama
Puerie wszyscy zachwalają. To nie wiem czy brać czy szukać tylko tej metylowanej wersji, nie wiem jak radzisz?
To już od ciebie zależy, ja stwierdziłam że jak znalazłam bez mieszanki to wolę już je brać. Też trafiłam na kilka artykułów gdzie odradzano branie nawet połączonych form. I teraz chyba już na nich zostanę nie będę kombinować, bo jak za jakiś czas się uda i miałoby sie coś później skomplikować to znająć mnie bym się tylko głowiła jaki wpływ miała zmiana na formę mieszaną. Więc ja to robię dla spokojnej swojej głowy. 🤣

Do góry