reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe II kreski - walentykowe serduszka ❤

Dziewczyny, któraś z was na pewno będzie wiedzieć. Od kilku cykli badam szyjkę i zawsze tak 4 dni przed okresem szyjka zaczynała się obniżać, a jak zaczynałam plamić, to już była na tyle nisko że mogłam ja wyczuc palcami. W tym cyklu pierwszy raz brałam dupka (do wczoraj), dzisiaj zaczęłam już plamić, brzuch trochę pobolewa, a szyjka jest dalej wysoko 🤔🤔 Mogę mieć trochę nadziei czy to raczej jest normalne po dupku???

reklama
Dziewczyny, któraś z was na pewno będzie wiedzieć. Od kilku cykli badam szyjkę i zawsze tak 4 dni przed okresem szyjka zaczynała się obniżać, a jak zaczynałam plamić, to już była na tyle nisko że mogłam ja wyczuc palcami. W tym cyklu pierwszy raz brałam dupka (do wczoraj), dzisiaj zaczęłam już plamić, brzuch trochę pobolewa, a szyjka jest dalej wysoko 🤔🤔 Mogę mieć trochę nadziei czy to raczej jest normalne po dupku???
Moja szyjka też odwala dzikie densy, parę dni temu utrzymywała się nisko i wiedziałam że już @ będzie, a wczoraj się podniosła, dziś też jest wysoko, więc chętnie się dowiem czy któraś też takie ma wahania 🙄

Nie wiem jak po dupku ale u mnie jest wysoko przed @ a tego samego dnia kilka godzin wcześniej albo jak juz się zacznie to się obniża, tez ktoś mi mówił że przy tylozgieciu jest trochę inaczej a ile w tym prawdy to nie wiem 🤷‍♀️

Witam dziewczyny ten cykl u mnie zwariował i w ogóle jakoś dziwnie 😛 cykle mam 31-33 dniowe więc testowanie zaczynałam około 12 dnia bo owu była koło 16-17. W tym cyklu 13 dzień a tu taki pozytyw że masakra ciemny w cholerę. Dzisiaj mam 16 dc i dalej kreska testowa mega ciemna. Z racji iż moje przyległości się zmagały z zatokami to przytulalismy się raz tylko. Poza tym tarczyca mi się rozjechała trochę znowu... Któraś z was miała takie przesunięcia ? Bo jakoś nie chce mi się wierzyć że 5 dni po końcu miesiączki miałam już owu. Chyba pójdę zrobić w przyszłym cyklu panel hormonalny. Miałam iść na monitoring owulacji ale teraz to sobie chyba daruję i jeśli nie zobaczę 2 kresek to zrobię to w następnym cyklu.

Ja właśnie taki mam cykl. Co mnie nie dziwi, bo zawsze jak wchodzą w grę starania to się wszystko przesuwa. Zawsze miałam książkowo owulację w terminie, a teraz przyszła trzy dni wcześniej. I olewalam objawy i testy, aż do dzisiaj jak poszłam na monitoring i się okazało, że faktycznie była 3 dni temu, zamiast dziś. 😁

Moja szyjka też odwala dzikie densy, parę dni temu utrzymywała się nisko i wiedziałam że już @ będzie, a wczoraj się podniosła, dziś też jest wysoko, więc chętnie się dowiem czy któraś też takie ma wahania 🙄

Haha dzikie densy, zapamiętam 😂 ale coś w tym jest, bo moja jest wysoko i tak jakby na lewo skierowana...

Ehh myślałam, że badanie szyjki to jest jakaś pewniejsza metoda niż temperatura

Nie wiem jak po dupku ale u mnie jest wysoko przed @ a tego samego dnia kilka godzin wcześniej albo jak juz się zacznie to się obniża, tez ktoś mi mówił że przy tylozgieciu jest trochę inaczej a ile w tym prawdy to nie wiem 🤷‍♀️
Czyli u Ciebie tak na ostatni moment, może też tak będę mieć tym razem.
Tak też mi się wydaje że przy tyłozgięciu jest inaczej.

reklama
Do góry