reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

LUTOWE DZIECIACZKI :))) i gratulacje dla mamuś!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jeszcze nie wszyscy, ja też czekam:tak: . Chociaż przyznaję, że twój suwaczek jest bardziej zaawansowany:happy:

Chyba lekarze w szpitalu Agusi są jacyś niepoważni...jak takie duze dziecko moze mieć oznaki wcześniactwa, u mnie w rodzinie wszyscy rodzili się co najmniej 2tyg.przed czasem i żadne nie było wcześniakiem:tak::tak:......To co w takim razie z córeczką irtasi?szybko dziewczyny wyszły, a taka malusieńka jest jej córcia:tak::tak:

To wygląda dziwnie, ale oznaki wcześniactwa to nie tylko waga i długość. Prędzej dojrzałość układu oddechowego, nerwowego itd - a to z wagą może nie mieć wiele wspólnego. Poza tym co to znaczy "oznaki"? Ja rozumiem, że to jakiś pojedynczy sygnał, tym bardziej, że już je wypisują ze szpitala. Czasem terminologia medyczna bywa myląca dla laika:eek::tak:

Ol ma rację, ocena dojrzałości noworodka to nie tylko waga i długośc. Mój syn Patryk urodził się w 37 tygodniu z wagą 4570 g i długością 65 cm i też ma w książeczkę wpisane cechy wcześniactwa :tak:

Gratulacje dla Ciebie Susumali!!!

no tak ja wiem ale chodzi mi właśnie o to ile mała ważyłaby jako donoszony noworodek :-) chyba straszliwie dużo

Moja Jennfer jest wczesniakiem tylko ze wzgledu na 36 tydzien ciazy bo wage ma powyzej 2500 gram . Dzieci donoszone a wazace ponizej 2500 gram tez zostaja wczesniakami. Moja mala ma oznaki wczesniacze czyli meszek lekki na twarzy i twarzyczka niby tez wczesniacza i pepek wypuklony tak mi powiedziala polozna.

Chyba jednak dzisiaj nie doczekamy się Agusi9915 bo chcą jeszcze małą w szpitalu zatrzymać :-(

"Nie wychodzę, coś nie tak z małą, wiem tylko napewno że zaraz idzie pod solarium. No i robią jej badania, kłuli ją już 6 razy. Mam już dosyć!"

Pewnie chcą się upewnić, że dzidziuś nie ma tej drugiej groźnej odmiany żółtaczki,a jedynie fizjologiczną? Jak myślicie dziewczyny? Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze... :dry: :-(

reklama
Susumali gratulacje
alez ty masz tempo ekspresowe jeszcze wczoraj w poludnie pisalysmy na forum:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry