reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Anika, gratuluję :))) Ja mam w swojej książeczce ciążowej przyklejone te badanie krwi. I jak pisawy wyżej, trzeba mieć do porodu, więc lekarz powinien zlecić. Ja wszystko robię na fundusz.

My już po połówkowym:) no więc lekarz powiedział że na 100% będzie dziewczyna! :-) ma 14cm i waży 260g;-) mąż mi się prawie popłakał na usg:-) ogólnie wszystko w porządku;-) ajj jestem taka podekscytowana:-):-):-)

suuuuper :-) moj Grzmotosław bedzie miał wiele wspaniałych forumowych kolezanek :-)

Każde rh- kobiety i rh+ mężczyny to konflilt serologiczny. Poronienia również się liczą jako ciąże. Do porodu musi być grupa krwi na papierku, tak jak to diewczyny pisały :) D jest również honorowym i do lekarza zanosiłam jego książeczkę dawcy krwi, by lekarz miał pewność co do Naszych grup krwi i pamiętam, że jak wpisywał moją grupę, to podbił pieczątką wpis, a dopiero gdy przyniosłam D książeczkę to podbił jego grupę w karcie ciąży.
Jest to niezwykle ważne, by znać swoje grupy krwi, a kobieta "konfliktowa" musi badać przeciwciała :)

czesto jest zalecane zrobienie badan an grupe krwi przed zajsciem w ciąże - oczywiscie jesli ktos planuje. ja tak robilam przed pierwsza ciążą i badalismy grupy krwi. konflikt syrologiczny to wazna sprawa, nie wiem dlaczego lekarze to bagatelizuja.....

jesli chodzi o hemoglobine to jakos udaje mi sie jeszcze w normie pozostac bo mam 12,7.. z Olka mialam klopoty i cały czas zelazo jadalm i to chyba był ascofer... po porodzie dostałam juz cos na recepte, bo wtedy mi polecial na leb na szyje...

teraz sie okazuje, ze jem sporo rzeczy bogatych w zelazo.. Produkty bogate w żelazo - Żelazo w diecie

wazne tez jest przyswajanie - z córka non stop wymiotowałam, wiec nie byllo co sie przyjmowac, teraz jest inaczej i moze to tego zasługa...

Skads to znam ;-) moze napisz jakiego typu imiona Ci sie podobaja na odp watku, zawsze mozna razem poglowkowac. A poza tym jeszcze duuuzo czasu :-)

reklama
Mokito no właśnie jeżeli chodzi o imiona dla chłopczyka będzie ciężko bo tak w sumie chyba nic mi się nie podoba. Cos trzeba wybrać, najlepiej polskie ale tez nie zbyt oklepane. Bo nie dam dziecku jakiegoś wymyślonego imienia żeby później wszystkie dzieci go wysmiewaly

Do góry