reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Chyba tu nie pisałam a może którejś się przyda :) miałam bardzo liczne bakterie w moczu i wreszcie udało mi sie ich pozbyć :) co prawda na ostatnim badaniu wyszły nieliczne ale na oddanym w tym samym czasie posiewie mam już napisane że bakterii nie ma.
Piłam sok z żurawiny (sam czysty sok, bez dodatku cukru! i innych substancji) mój miał tylko vit C ale już widziałam w aptece takie bez niej i następny kupie bez.
Polecam, antybiotyk (monural) pomógł mi tylko trochę je wyeliminować a dwa tygodnie picia soku dały super rezultat.
Uprzedzam że sok jest bez cukru i np. moi bliscy stwierdzili że smakuje strasznie :) ale ja pije bo gorsze bakterie niż smak :D

Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i poznania płci:) my nadal czekamy:)

Dziś odbieram wyniki tarczycy i posiewu moczu, troche mam stresa przez ten mocz, ale zobaczymy:)
No i odczuwam lekki ból podbrzusza, nie wiem czy to normalne, a wizyta dopiero za 2 tyg, pewnie znowu za parę dni wpadne w panikę i jeśli da rade to umówie się wcześniej na wizytę.

Martyna uważaj na amotaks. Ostatnio czytałam że ten antybiotyk często uczula. Mnie też uczulil po tygodniu brania. Mała kuzynke też:eek:. Wysypki i swiad na całym ciele. Jak nigdy nie bralas to obserwuj czy coś się nie dzieje po kilku dniach.

Brałam Amotaks zaraz na początku ciąży przy zapaleniu dróg moczowych i na szczęście mnie nie uczulił :) Ale będę bacznie obserwować czy nie pojawi się jakaś wysypka czy świąd. Dzięki za informację!

Anikaaa odezwij się jak będziesz mieć posiew .
Ja swoje bakterie ( a miałam liczne ) wypędziłam urosept'em i żuravit'em. Obeszło się bez antybiotyku bo nie miałam leukocytów w moczu.
Mam cichą nadzieję że problemy z pęcherzem nie wrócą już - choć przy mojej kamicy wszystko możliwe !!!
Ból podbrzusza może być związany z zapaleniem układu moczowego !

Odebrałam wyniki...wynik badania-jałowy. Wyczytałam, że jak jałowy to mocz jest czysty i nie ma powodów do niepokoju. Więc kamień z serca bo tak się tym martwiłam:)

Dziewczyny gratulacje wizyt i potwierdzonych płci, ja już poniedziałku się nie mogę doczekać :D

Anika super! ale dbaj o pęcherz bo takie dolegliwości lubią w ciąży nawracać :(

reklama
Anikaaa super że wynik moczu prawidłowy. Ja mocz robię w poniedziałek. W środę kolejna wizyta.
Mam wrażenie że kolejne tygodnie ciąży dosłownie uciekają mi przez palce ;-) dopiero byłam na wizycie a za chwilę znów idziemy.
A chodzę do gina co 3 tygodnie.

kciuki za wszystkie wizytujące w najbliższym czasie :tak:

Do góry