reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Zor nie czuje jeszcze totalnie nic, chociaż położna wczoraj powiedziała, że już niedługo powinnam zacząć czuć ze względu na moją szczupłą sylwetkę, no mam nadzieje, że tak faktycznie będzie :-p moja dobra koleżanka, która obecnie jest w 20 tygodniu, czuje dzidzie już od 3 tygodni - Mała strasznie szaleje :D

nie mogę się już doczekać :) zawsze to spokojniej, jeśli będziemy czuć :)

ja mam za to takie delikatne smyranie wraz z lekkim bulgotaniem szczególnie z lewej strony wieczorami i tak się zastanawiam czy to już to :) tylko za jakiś czas będzie wyraźniejsze?

reklama
Zor właśnie te bulgotki i smyranie to są początki ;-) od tego się często zaczyna. Mi 2 dni temu tak bulgotało jakby mi się woda w brzuchu gotowała :-D ja do tego czuję jeszcze pływającą rybkę :sorry2: będzie wyraźniejsze i na pewno da nam nieco inne odczucia z czasem, za chwilę dojdą kopniaki, przekręcanie się Maluszków, wypinanie dupci, wicie, kręcenie a na końcu kopniaki w żebra :-p

Ja właśnie wróciłam z badań, TSH, morfologia i mocz. Mam nadzieję że w moich siuśkach już nie będzie żadnego świństwa:tak:

Ja też nie mogę się doczekać aż coś poczuję:) ostatnio na usg moje dziecko miało podkulone nóżki i nagle je tak szybko wyprostowało:-) aż ciężko uwierzyć że to się dzieje w środku jak tego nie czuć:-)

Zor dokladnie te bulgotki to dzidzius :-D
Ja teraz juz czuje wyrazne obcieranie i uderzanie brzuszka.
Maluszki szybciej reaguja na slodkie czy zimne rzeczy i topokazuja szalenstwami w brzuszku hehe
Jak sie zacznie czkawka u maluszkow to dopiero brzuszek podskakuje ;-)

Angelstw gratki badan :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty bo jak kojarzę to ma być więcej niż jedna :-)
Ja jeszcze nic nie czuję albo nie umiem tego poznać, albo jestem za gruba i dziecko ma za dużo miejsca :-D

Czy robiłyście może już badanie HBsAg? Bo ostatnio jak byłam prywatnie to lekarka zapisała mi żeby zrobić, moja gin mi jeszcze tego nie zleciła i jak czytałam w zaleceniach to dopiero po 30 którymś tygodniu się to robi. Możecie sprawdzić u siebie?

reklama
Do góry