reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Moi dziadkowie , rodzice zero okularów mimo wieku, brat ma lekki bo 1,75 ale lekarze mówili ze dlatego ze jest wcześniakiem 7mc i lezał w inkubatorze trochę a pewnie inkubatory 33 lata temu były gorsze niż teraz , a ja to też czytanie przy lampce nocnej, komputer , lubiłam blisko siedzieć przy tv ale miałam minus 1 a w wieku dojrzewania nagle mi się pogorszył i okulistka stwierdziła ze to przez te hormony bo ja nagle urosłam grubo , cycki nagle wielkie się zrobiły , i mówiła ze przez wiek dojrzewania a ile w tym prawdy to nie wiem, ale z mała jak się urodzi będzie trzeba jechać na kontrole czy po mnie nie ma wady bo mój m sokoli wzrok

U mnie okulary, wady nie napiszę, bo aż strach plus astygmatyzm, ja nosiłam soczewki, ale zdecydowanie wygodniejsze są dla mnie okulary i na cc na pewno soczewki bym zdjęła, jeśli nie daj Boże coś się wydarzy to lepiej ich nie mieć żeby i z wzrokiem się nie pogorszyło, a przynajmniej powiedzcie o tym fakcie komuś zaufanemu, nie wiem choćby chodziło o zaslabniecie ;-)

Ja właśnie boje się iść w soczewkach, mam teraz -1,75 i astygmatyzm ale widzę tak niewyraźnie że nie wyobrazam sobie bez okularów. Już zapowiedzialam mężowi że jak małego będę miała pierwszy raz zobaczyć to mam mieć okulary na nosie :D

Najsmieszniejsze jest to że nosiłam juz ponad -4 (dobrze widziałam w nich) i nie wiem jak Wy ale u mnie szkła zwykle były znacznie droższe niż okulary, tym bardziej że brałam zwykle takie cieńsze aż w końcu poszlam prywatnie do okulisty który zrobił 1000 badań na dobrym sprzęcie i teraz nosze -1,75 i widzę równie dobrze jak wczesniej :) pierwsze 2-3 dni były dziwne ale to jednak duża różnica ale za okulary zamiast 900 zapłaciłam 300 zł :D

Anii.to rzeczywiscie dziwnie z tym badaniem ale dobrze ze sie w koncu ktos zorientowal i dobre szkla.dobral. Mi za kazdym razem.chca cylindry dokladac ale te najmniejsze wiec rezygnuje i mam zwykle.

Vanilijka po cc tez mozna miec pokarm tyle ze moze byc ciezej z rozhustaniem laktacji na poczatku. Ale laktator a najlepiej czeste przykladanie dziecka do piersi sa najlepsza recepta na pokarm. Mozna sie oczywiście wspomagac herbatkami na laktacje - mi osobiscie pomagaly (nie wiem na ile to byla autosugestia) wazne ze po początkowych problemach karmilam prawie rok. A problemy moga sie pojawić zarowno po sn (u mnie) jak i po cc.

Jezu jak ja się źle czuje. Pół nocy nie spałam tak mnie podbrzusze bolało i miałam skurcze. Niestety nad ranem przeszło:( zbieram się na wizytę.

aisha moje noce od 2-3 tygodni to jest istna pomyłka...matka natura wie jak nas przygotować do nocnego wstawania do dzieciaków ;-)
czekamy na wieści powizytowe! :tak:

mnie od kilku dni ćmi brzuch dołem, nie mocno ale coś jakby chciało a nie mogło :-p takie delikatny ból małpowaty czasem aż schodzi do ud.

Mam te same objawy, też lekko boli podbrzusze po czym przechodzi i jest ok.
Co do oczu to ja nigdy nie miałam problemów ze wzrokiem...czasu. W zeszłym roku wyszła mi gradówka i od tego czasu ciągle się coś dzieje:/ A nie dawno znowu to dziadostwo wyszło mi na oku i to na dodatek aż dwie:/widzę, ale trochę mi się obraz rozjeżdża przy czytaniu czy ogladaniu tv. Jutro ide do okulisty, zobaczymy co powie.
Po jutrze wizyta u gina.

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty! Samych dobrych wieści :)

reklama
O tak matka natura doskonale nas przystosowuje do zycia po porodzie. Moje noce to tez istny koszmar. Mi rowniez w nocy spina sie okropnie brzuch tak ze ledwo wstaje do wc ale rano juz przechodzi.
A nasz Michas niezle nas wczoraj nastraszyl. Od 15 do 17 wylezalam sie pod ktg poniewaz mial bardzo przyspieszone tetno 160-180 lekarka wziela mnie wkoncu na usg i wyszlo szydlo z wora ze mlody nie ma co robic to bawi sie pepowina i ja sciska, nawet bylo widac na usg. Pozatym zostal pomierzony i wychodzi ze wazy jakies 3000g :)

Do góry