reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Elunia ja wczoraj rozmawiałam z moim ginkiem i powiedział że paracetamol mogę wziąć maksymalnie 3 razy dziennie po 2 tabletki ... nie więcej. Więc jak mam ból głowy to biorę jedną a jak mnie męczy migrena to łykam dwie ! Wzbraniałam się rękami i nogami przed braniem leków ... ale czasami po prostu trzeba !
I tak samo na przykład można zażywać Buscopan ...o czym nie wiedziałam !

Witaminy mam Femibion Natal 1 i Prenatal Urocare ... a po 12 tygodniu jeszcze nie wiem czy wezmę Femibion classic czy może Prenatal DHEA ???

reklama
Hej, a ja nie biore witamin. Mnie pani doktor powiedziala zebym narazie koszystala ze swiezych owocow i warzyw. Mysle ze pozniej zaczne cos stosowac.

A ja właśnie czekam w poczekalni na wizytę u gin bo miałam w nocy przeboje :( do tego jeszcze jak mnie ważyli to powiedzieli że za dużo utylam bo aż 3 kg. Że mam dietę zmienić ale niby jak jak już zmieniałam nic na to nie poradzę że tyje bo potrafię od przysłowiowej wody :( nie jem słodyczy białego pieczywa nic tlustego. Do tego małe porcję więc z czego mam zrezygnować ? Wg z jedzenia?

Może jem ciut więcej bo rzuciłam palenie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży ale cóż nic nie poradzę wolę nie palić gdyby dzidzia była planowana to przed zajściem bym rzuciła a wyszło inaczej

Vanilijka pierwsze słyszę że 3 kilogramy to dużo ... a co to jakieś normy są ? Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg do 20 tygodnia i jakoś nikogo to nie dziwiło. Niech sprawdzą - wiadomo- czy nic się nie dzieje ... ale bez przesady !
Ja kiedy rzuciłam palenie ( nie będąc w ciąży ) w trzy miesiące przytyłam 23 kg ... zrzucić to cholernie ciężko ale przynajmniej jestem zdrowa ... a wchodząc po schodach zadyszkę mam od kilogramów a nie od chorych płuc . KONIEC KROPKA

Ja bóle głowy przetrzymuję. Wiem, że nie jest łatwo, ale ja jestem przeciwniczką tabletek. Chyba nigdy nie wzięłam tabletki na ból głowy :cool:

Już mam dość jestem po wizycie okazało się że ból jaki miałam w nocy to wynik pęknięcia torbieli na jajniku gin pow ze mam brac nospe i leżeć do następnej wizyty w przyszłym tyg. No chyba że jeśli dostanę plamien to mam przyjść natychmiast :( bo pekniecie moze spowodowac poronienie :( zawsze coś nie tak :(

reklama
Wiem ale chciałam się dowiedzieć optymistycznych informacji typu że mimo pęknięcia było wszystko ok. Zawsze to by mi jakoś pomogło psychicznie

Do góry