reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Elunia ja wczoraj rozmawiałam z moim ginkiem i powiedział że paracetamol mogę wziąć maksymalnie 3 razy dziennie po 2 tabletki ... nie więcej. Więc jak mam ból głowy to biorę jedną a jak mnie męczy migrena to łykam dwie ! Wzbraniałam się rękami i nogami przed braniem leków ... ale czasami po prostu trzeba !
I tak samo na przykład można zażywać Buscopan ...o czym nie wiedziałam !

Witaminy mam Femibion Natal 1 i Prenatal Urocare ... a po 12 tygodniu jeszcze nie wiem czy wezmę Femibion classic czy może Prenatal DHEA ???

reklama
Hej, a ja nie biore witamin. Mnie pani doktor powiedziala zebym narazie koszystala ze swiezych owocow i warzyw. Mysle ze pozniej zaczne cos stosowac.

A ja właśnie czekam w poczekalni na wizytę u gin bo miałam w nocy przeboje :( do tego jeszcze jak mnie ważyli to powiedzieli że za dużo utylam bo aż 3 kg. Że mam dietę zmienić ale niby jak jak już zmieniałam nic na to nie poradzę że tyje bo potrafię od przysłowiowej wody :( nie jem słodyczy białego pieczywa nic tlustego. Do tego małe porcję więc z czego mam zrezygnować ? Wg z jedzenia?

Może jem ciut więcej bo rzuciłam palenie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży ale cóż nic nie poradzę wolę nie palić gdyby dzidzia była planowana to przed zajściem bym rzuciła a wyszło inaczej

Vanilijka pierwsze słyszę że 3 kilogramy to dużo ... a co to jakieś normy są ? Ja w pierwszej ciąży przytyłam 12 kg do 20 tygodnia i jakoś nikogo to nie dziwiło. Niech sprawdzą - wiadomo- czy nic się nie dzieje ... ale bez przesady !
Ja kiedy rzuciłam palenie ( nie będąc w ciąży ) w trzy miesiące przytyłam 23 kg ... zrzucić to cholernie ciężko ale przynajmniej jestem zdrowa ... a wchodząc po schodach zadyszkę mam od kilogramów a nie od chorych płuc . KONIEC KROPKA

Ja bóle głowy przetrzymuję. Wiem, że nie jest łatwo, ale ja jestem przeciwniczką tabletek. Chyba nigdy nie wzięłam tabletki na ból głowy :cool:

Już mam dość jestem po wizycie okazało się że ból jaki miałam w nocy to wynik pęknięcia torbieli na jajniku gin pow ze mam brac nospe i leżeć do następnej wizyty w przyszłym tyg. No chyba że jeśli dostanę plamien to mam przyjść natychmiast :( bo pekniecie moze spowodowac poronienie :( zawsze coś nie tak :(

reklama
Wiem ale chciałam się dowiedzieć optymistycznych informacji typu że mimo pęknięcia było wszystko ok. Zawsze to by mi jakoś pomogło psychicznie

Do góry