reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Olenka najważniejsze że Dzidzia się 3ma!! Ty bądź dzielna i myśl pozytywnie!

Ja dziś sikam co 10 minut...no szok...nawet w nocy wstawałam 2 razy:baffled: czuję taki ucisk na pęcherz że 3 krople wylecą i to jest wszystko...

reklama
Co do sikania to rowniez mam to samo a słyszałam ze jak brzuszek bardziej urośnie chce się cały czas wiec trzeba się przyzwyczajać;D

dzisiaj mam właśnie takie wrażenie jakby mi się chciało non stop :-p dopiero co byłam i już mi się znów chce :-D ale co tam - dla Groszulowatego wszystko!! ;-)

Ja tak samo biegam do łazienki co chwile:-) ledwo się czegoś napije to odrazu czuje że pęcherz mam pełny:-) ale tak jak angelstw mówisz...dla Groszkowatych wszystko!!!! :-)

Dziewczyny, mam pytanie. Pamiętacie może jak mieliście na skierowaniu od lekarza napisane te testy na hiv. Przeciwciała czy metoda western blot?

Chyba się nerwicy nabawię.

Mujer skierowania nie mam ale zrobiłam fotkę wyniku, może on ci coś powie bo ja nie mam pojęcia o co pytasz..
. 2014-07-27 13.01.27.jpg

Załączniki

• 2014-07-27 13.01.27.jpg
    2014-07-27 13.01.27.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 53
Chodzi mi o to co na skierowaniu było. Bo ja najpierw miałam test na hiv-potwierdzenie western blot. A teraz mam hiv-przeciwciała. Sprawdzałam w necie i najpierw robi się na przeciwciała, jak wyjdzie pozytywny, to robi się potwierdzenie western bot.

Znalazłam to w internecie.

Wcelu weryfikacji dodatnich testów przesiewowych stosuje się technikę Western Blot. WESTERN BLOT - to najważniejszy test - test potwierdzenia. Tylko wynik tego testu pozwala na 100% potwierdzenie, że dana osoba jest zakażona wirusem HIV! Jego działanie polega na wyszukiwaniu we krwi przeciwciał tylko i wyłącznie anty HIV. Test ten jest zbyt drogi, by wykonywać go powszechnie. Dlatego wykonuje się go każdej osobie, której inne testy wykazały przeciwciała.

Myślicie, że jest taka możliwość, że ginekolog się pomylił w skierowaniu i dlatego muszą powtórzyć, bo póki nie ma pozytywnego zwykłego testu, to nie robią potwierdzenia?

reklama
Dziewczyny jestem po usg prenatalnym. Wszystko gra nawet male przypuszczenie co do płci....ale jak potwierdzi sie to wam powiem ;) serduszko czterokomorowe, powloki brzuszne zamkniete, zoladek przepona wszystko na miejscu. Kosc nosowa jest przeziernosc 1,4 w normie. Badan krwii nie robilam na wady. Nie chce. Tetno dzidzi 155. Pomierzyl tez doktor przeplyw zylny i tetnice w macicy . Wszystko dobrze. Kolejne takie usg w 21 tyg. Ciazy. Zastanawiam sie nad 3d zeby miec fotki pamiatkowe. A mam tex zgode na wyjazd w gory zakopane nadchodze ;) cora cieszy sie na wyjazd ja tez bardzo:)

Do góry