reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Elunia, ja nieraz nie mogłam się dopatrzyć co jest na obrazie usg ;-) jakby 6-latka wszystko zobaczyła, to byłby naturalny talent i przyszłość w medycynie wróżyłabym jej bez dwóch zdań :-)
Uparty jest ten Twój drugi dzieciaczek. Ale jak rozumiem, nie zmuszą Ciebie do porodu sn?

reklama
Katska dal mi do zrozumienia ze jezeli nie chce podjac się porodu sn to zrobis mi cc bo jezeli jestem tak nastawiona to i tak nie bede wspolpracowac i nic z tego nie wyjdzie wiec cc.

Monia wyluzowalam co ma byc to będzie. Poza nim tzn moim lekarzem nikt nie podejmie sie sn a jak trafię na niego to tez bede o cc prosic. Nikt nie jest wstanie zmusic kobiety do takiego porodu....

Elunia najwazniejszy jest spokoj. Wiesz ja sie tez stresowalm ale sprobowalam tych pozycji co ktoras z dziewczyn wrzucila. Dwa dni i ewidentnie potem czulam calkiem inne ruchy jak sie obudzilam rano. A tylko po 20 min z doopka w gorze lezalam.

Witajcie mamusie:)
ewka gratki wizyty;-)
cichac dobrze, ze jesteś pod fachową opieką, trzymam kciuki;-)
elunia gratulacje wizyty i siły w walce o swoje prawa (cc);-)
made tulam i trzymam mocno kciuki aż kostki zbielały;-)

My po wizycie
piszę dopiero teraz, bo miałam ekipę 2 dni i mam już dosyć remontów, montaży i ogólnie ....
Alicja waży 2450, szyjka skróciła się do 2 cm i rozwiera się, dostałam nakaz bezwzględnego leżenia, mam wytrzymać do 37 tygodnia, więc ten 36 KW to raczej nie jest donoszona ciąża, nie dostałam skierowania na GBS, a po tych nowinach, co usłyszałam zapomniałam zapytać, ale 13. 01 mam wizytę może wówczas, ale dziś byłam na ostatnim spotkaniu szkoły rodzenia i pytałam położną i podobno jeśli któraś nie ma wykonanego badania traktują to jako wynik pozytywny i podają antybiotyk, więc co będzie to już będzie i tak już mi jest ciężko....

aisha, ani84 nie martwcie się nie stawiającymi się brzuszkami widocznie nie będziecie tego odczuwać, jedna dolegliwość mniej, akcji porodowej raczej nie prześpimy hahaha, bo się po prostu nie da, zresztą niech się wypowiedzą doświadczone mamy:-)

Ostatnia edycja:
Made wszystko będzie dobrze. Jeśli nawet w ciągu kilku najbliższych dni urodzi się dzidziuś to napewno sobie spokojnie poradzi.

Patrycja ty również się nie martw i spokojnie leż i bierz nospe.

Elunia gratuluję udanej wizyty.

reklama
Już jestem ulokowana w sali po lekach i kroplowkach :) ktg prawidłowe, mala waży 2600, wiec mimo moich zkych wynikow rosnie prawidlowo :) dostane sterydy na plucka, jesli leczenie nie pomoze to zrobia mi cc :( strasznie nie chce tu byc, tesknie za P i domem. Poplakal sie odstawiajac mnie do szpitala :(

Elunia, przynajmniej masz pewność, ze do sn w przypadku braku obrotu nie zmusza Cie di sn :) takze gratki wizyty!

Kasia, gratki dużej Ali! Oduzo lez i odpoczywaj, dotrwacie do 37! Trzymam kciuki!

Do góry