reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
angelstw gratulacje udanej wizyty....:-D
a z tym grzebaniem to powiem wam że najgożej było na izbie przyjęć przed porodem... myślałam że tam kogoś kopnę albo pogryzę:angry:

Ja tez usg trzeciego trymestru nie robie, mam usg na każdej wizycie, przepływy sprawdzone wiec nie widze sensu wydawania kasy na kolejne badanie

anglestw gratulacje, będzie wodnik szuwarek, lubi popływać hahaha, najważniejsze, że wszystko ok i że Święta jeszcze zdążysz spędzić tak jak planowałaś, teraz tylko pogoda ma się spisać, bo Jaś na medal:-D

Angelstw cieszę się ze Jasiu się obrócił. Kolejny grzeczny oby moja niunua wziela przyklad z waszych dzieciaczków. Ja mam wizyte 30.12. Bede miala robiony posiew w kierunku paciorkowca dowiem się o ułożenie jak okaze się oki to super jak nie to nie wyjde bez skierowania na cc. Trzymajcie kciuki żeby się grzecznie obrocila.

Witam, Cieszę się z Waszych udanych wizyt.

Na usg 3 trym. i tak podają aktualną wagę i porównanie do statystyk. Jak zapytaliśmy się czy na tej podstawie można przewidzieć ile maluch będzie ważył przy urodzeniu, to jeszcze bylo za wcześnie na to. Powiedział, że jeszcze z miesiąc trzeba poczekać - czyli ok 35 tyg.

Elunia, czysto hipotetyczne pytanie. Co zrobią na IP jeśli przyjedziesz z bólami porodowymi i przy badaniu wyjdzie, że maluch siedzi sobie pośladkowo. Myślisz, że puszczą Ciebie na poród sn, czy przygotują do cesarki? Bo jak rozumiem, to skierowanie jest potrzebne, aby ustalić termin cesarki. Ale teoretycznie nawet przed porodem, w ostatniej chwili, dziecko może jednak zmienić pozycję.

Mój łobuz był grzeczny przez dwa tygodnie, czułam, że siedzi sobie główką w dół i tylko stópką chciał bokiem sobie wyjść A na początku tygodnia mały drań poprzewracał się nie wiem jak i teraz albo katuje moją pachwinę, albo uciska żebra, albo inne wnętrzności. I zupełnie nie wiem jak teraz siedzi, a to już prawie 34 tydzień....

Hejka, Angel gratulacje :)

U Nas tak sobie, z Ala wszystko ok, od ostatniej wizyty nie zmienila pozycji, wiec dalej polozenie glowkowe :)
No a teraz te mniej przyjemne rzeczy, szyjka 31mm, wg lekarza nie rokuje to dobrze, bo sie skraca (a znajac moja przeszlosc ze skracaniem sie szyjki..) mowil,ze.nie ma sensu zakladac pessar, mala uciska glowka szyjke i dlatego tak sie dzieje i nawet pessar nie pomoze :(
Mam sie oszczedzac, zakaz siedzenia, ewentualnie chodzenie lub lezenie :( ale jak ja mam to zrobic przy 13,5mscznej corci?! Jestem zalamana :(
12.01 nasteona wizyta, miala byc 7.01, ale przed wyplata kasy brak, szczegolnie,ze swieta :\ na moje bole podbrzusza i strzelanie chrzastek jedynie nospa, jakby bolalo bardzo, to IP :(
Na nastepnej wizycie paciorkowiec, a teraz mam przeciwciala, mocz, morfo, hiv i cos tam jeszcze..

reklama
elunia może to wyda się dziwne ale myślę że Jaśkowi mogły pomóc ćwiczenia z "dupką w górze" którymi męczyłam go 2 tygodnie po ostatniej wizycie...przyłożyłam się tak że 2 razy dziennie je robiłam, a w wolnej chwili do tego kołysałam biodrami żeby go trochę rozruszać i po dwóch tygodniach pewnego ranka poczułam kopniaka pod żebrem :tak: mam tylko nadzieję że już tak zostanie!
warto spróbować tych ćwiczeń może akurat pomogą...

Do góry