reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Jesteśmy po wizycie :sorry2:
Jasiek rośnie książkowo ;-)
przyjął już pozycję do wyjścia :tak:
i doskonale wiedziałam dzień w którym położenie Młodego się zmieniło ;-)

po raz kolejny pokazał nam że dziewczynką to On być nie chce :-D jajka na pierwszym planie były ;-)
oczywiście zbadana byłam na fotelu. Chyba z każdym kolejnym badaniem zaczyna boleć mnie coraz bardziej... póki co szyjka trzyma :tak: już jej nie mierzymy bo na tym etapie to już się może powoli skracać.

Z mniej przyjemnych informacji. Miałam zmierzone wody płodowe. Więc rewelacji z ich ilością - nie ma. Mieszczą się w normie, ale w okolicach dolnej granicy. mam dużo pić. Nadmienię że wypijam butelkę 1,5 litrową wody, oprócz herbaty, kawy, mleka etc...no nic od dziś będę piła jeszcze więcej.
Przy mierzeniu ciśnienia u mnie pielęgniarka wysłuchała, że co której uderzenie serca jakby ucieka.. (arytmia?). W piątek idę zrobić EKG. Z tego co ginka mówiła to się zdarza na tym etapie ciąży pod nazwą arytmia oddechowa...

Kolejna wizyta 7.01 - zrobimy już posiew w kierunku paciorkowca.
A później to już mogę rodzić :-D

więc moje drogie wszystko wskazuje na to że Święta spędzę jeszcze z Rodzicami :biggrin2:

Ostatnia edycja:
Gratki Angelstw! :D no to wypijaj hektolitry wody coby Jasiula miał w czym pływać :D apropos coraz bolesniejszych badań to u mnie też z kazda wizyta cprsz mniej przyjemnie sie robi, ostatnio aż gwiazdy zobaczyłam jak doktor zaczął grzebac :(

Niestety coraz bardziej boleć nas będzie. To ile teraz jasiu waży?
Ja zapomniałam wczoraj dopisać ze u mnie łożysko 2stopnia.
A i pytałam o te dretwienia rąk czy można stosować ocet jabłkowy lub napary z liści mniszka lekarskiego. Niestety moja lekarka nie była pewna, trzeba by się poradzić jakiegoś specjalisty medycyny naturalnej, bo nie wolno stosować nic moczopędnego, a nie wiadomo jak takie napary działają.
Wiec niestety chyba będziemy się męczyć :(

reklama
aisha niestety wagi nie znamy, bo sprzęt przedpotopowy nie ma funkcji oszacowania wagi na podstawie tkanki tłuszczowej...
jedyne co wiem to że wymiary kostne, obwód główki i brzuszka - prawidłowe i w normie ;-)

USG III trymestru (takiego z prawdziwego zdarzenia) nie robię. Mam robione USG na każdej wizycie. Podstawowe parametry zawsze sprawdzone. Jeśli nie ma wskazań do tego USG to za te 250zł wolę kupić coś dla Młodego :tak:

Do góry