reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja juz po wizycie, nie wiem czemu zapisalam się na 8 i musialam przed 7 wstać!

Wszystko u nas w porządku, szyjka zamknięta, mały fika bo w czwartek był ułożony główką w dół a dziś do góry. Mam brać magnez na skurcze w łydkach i dretwienie rąk, a przed następną wizytą odwiedzić okulistę bo potrzebne jest zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu naturalnego

reklama
Ja rowniez w srode jak Dorex i Angel :)
Miala byc wizyta w zeszls srode,ale przez chorobsko ledwo co dalam rade zadzwonic, ze mnie nie bedzie :p no i tak o tydzien dluzej wizyty i juz mnie zzera co tam u Ali :p

Jestem dziewczyny ,, no ale jedyna dobra wiadomośc z dzisiejszej wizyty jest taka ze mała jest zdrowa waży 1020g :) posłuchałam serduszka :) no ale na tym koniec dobrych wiadomości , jutro musze zgłosić się do szpitala bo będą mi zakładać krążek na szyjke bo zaczęła się skracać a była i tak nie wielka bo ledwo ponad 2 cm, i zaczyna mi tłumaczyć ze on woli tak niż żeby mi kazał leżec do końca ciąży a takto mówi założymy krążek i będę smigać gdzie chce, mi po policzkach nagle łzy płyną a on taki kochany zaczął mnie pocieszać i w ogóle i mówi ja myślałem ze Pani jest twardzielka nie do zagięcia bo nigdy Pani na nic nie narzeka , zawsze uśmiechnięta a tu jednak nie jest Pani taka twardzielka :) mówie ze nigdy nie byłam w szpitalu i ze się martwię o mała ale zaraz mówi ze nie mam się co martwić bo mała jest zdrowa jak ryba a mi tylko założy krażek i dalej będzie Pani na chodzie. tak wiec troszkę mnie uspokoił bo on jutro ma dyżur w szpitalu, i mam być do czwartku - piątku bo krążek dopiero mi założą w czwartek. tak wiec lece spakować jakąs torbe , nie wiem zabardzo co mam do niej wsadzić jak nigdy nie byłam w szpitalu ale może dam rade.

LADYLI z dwojga złego...dobrze że ta krótka szyjka teraz została zauważona i że jest jeszcze na co założyć krążek... głowa do góry Kochana!! Założą go i tak jak lekarz mówi spokojnie donosisz ciąże. 3mam kciuki żebyś jakoś przetrwała ten czas w szpitalu i pisz nam jak się masz i co się dzieje z Tobą :*

ladyli będzie dobrze:tak: co jak co ale coś na ten temat wiem:tak:... krążek zakładają w minutkę i nic to nie boli wiec w ogóle nie ma się czego bać:tak: wiem że to marne pocieszenie ale u mnie szyjki tylko 1,5 cm zostało ( o rozwarciu nie wspomnę) a mam zamiar dotrwać do min 15 stycznia i kropka i tak codziennie sobie powtarzam i małej oczywiście też.
Pozytywne myślenie to połowa sukcesu i tego się trzymajmy:-)

no dobra to przyznam że też się boję jak diabli przed środą:zawstydzona/y: ale wierzę że bedzie dobrze prawda monia???? myślimy pozytywnie!!!!

reklama
Lady trzy mam kciuki!!

Ja dziś tez mialam wizytę nadprogramową, bo moj kaszel nie mija..no i okazalo się ze mam zapalenie oskrzeli i dostalam amotaks i flagamine. Najgorsze jest to, ze na mnie amotaks nie dziala za bardzo, ale juz dawno nie bralam żadnego antybiotyku i mam nadzieje ze pomoże tym razem.. w każdym razie jak nie zadziala to skieruje mnie do szpitala...masakra jakas...

Do góry