reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ja juz po wizycie, nie wiem czemu zapisalam się na 8 i musialam przed 7 wstać!

Wszystko u nas w porządku, szyjka zamknięta, mały fika bo w czwartek był ułożony główką w dół a dziś do góry. Mam brać magnez na skurcze w łydkach i dretwienie rąk, a przed następną wizytą odwiedzić okulistę bo potrzebne jest zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu naturalnego

reklama
Ja rowniez w srode jak Dorex i Angel :)
Miala byc wizyta w zeszls srode,ale przez chorobsko ledwo co dalam rade zadzwonic, ze mnie nie bedzie :p no i tak o tydzien dluzej wizyty i juz mnie zzera co tam u Ali :p

Jestem dziewczyny ,, no ale jedyna dobra wiadomośc z dzisiejszej wizyty jest taka ze mała jest zdrowa waży 1020g :) posłuchałam serduszka :) no ale na tym koniec dobrych wiadomości , jutro musze zgłosić się do szpitala bo będą mi zakładać krążek na szyjke bo zaczęła się skracać a była i tak nie wielka bo ledwo ponad 2 cm, i zaczyna mi tłumaczyć ze on woli tak niż żeby mi kazał leżec do końca ciąży a takto mówi założymy krążek i będę smigać gdzie chce, mi po policzkach nagle łzy płyną a on taki kochany zaczął mnie pocieszać i w ogóle i mówi ja myślałem ze Pani jest twardzielka nie do zagięcia bo nigdy Pani na nic nie narzeka , zawsze uśmiechnięta a tu jednak nie jest Pani taka twardzielka :) mówie ze nigdy nie byłam w szpitalu i ze się martwię o mała ale zaraz mówi ze nie mam się co martwić bo mała jest zdrowa jak ryba a mi tylko założy krażek i dalej będzie Pani na chodzie. tak wiec troszkę mnie uspokoił bo on jutro ma dyżur w szpitalu, i mam być do czwartku - piątku bo krążek dopiero mi założą w czwartek. tak wiec lece spakować jakąs torbe , nie wiem zabardzo co mam do niej wsadzić jak nigdy nie byłam w szpitalu ale może dam rade.

LADYLI z dwojga złego...dobrze że ta krótka szyjka teraz została zauważona i że jest jeszcze na co założyć krążek... głowa do góry Kochana!! Założą go i tak jak lekarz mówi spokojnie donosisz ciąże. 3mam kciuki żebyś jakoś przetrwała ten czas w szpitalu i pisz nam jak się masz i co się dzieje z Tobą :*

ladyli będzie dobrze:tak: co jak co ale coś na ten temat wiem:tak:... krążek zakładają w minutkę i nic to nie boli wiec w ogóle nie ma się czego bać:tak: wiem że to marne pocieszenie ale u mnie szyjki tylko 1,5 cm zostało ( o rozwarciu nie wspomnę) a mam zamiar dotrwać do min 15 stycznia i kropka i tak codziennie sobie powtarzam i małej oczywiście też.
Pozytywne myślenie to połowa sukcesu i tego się trzymajmy:-)

no dobra to przyznam że też się boję jak diabli przed środą:zawstydzona/y: ale wierzę że bedzie dobrze prawda monia???? myślimy pozytywnie!!!!

reklama
Lady trzy mam kciuki!!

Ja dziś tez mialam wizytę nadprogramową, bo moj kaszel nie mija..no i okazalo się ze mam zapalenie oskrzeli i dostalam amotaks i flagamine. Najgorsze jest to, ze na mnie amotaks nie dziala za bardzo, ale juz dawno nie bralam żadnego antybiotyku i mam nadzieje ze pomoże tym razem.. w każdym razie jak nie zadziala to skieruje mnie do szpitala...masakra jakas...

Do góry