reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Ja też dzisiaj na 17:00 mam usg. Stresuję się, bo to pierwsze.

Wczoraj miałam badania. Poszłam z Teściową i jak już do niej do domu doszłam to odpłynęłam. Tak to jest, jak się do 9:00 nie je, do tego te upały.

Mujer fakt upały potrafią nabroić w naszym stanie...uważaj na siebie!!

Za wszystkie dzisiejsze i w najbliższym czasie wizytujące zaciskam kciuki z Groszkiem!!! &&&&&&!!!! ♥
Czekamy na relacje po wizytach zdjęcia Fasolek i wrażenia :tak:

ja dziś byłam na badaniach. Powiedzcie mi jak to jest w waszym przypadku. Ja chodzę do gin na NFZ. Dostałam skierowania na toxo, HBS, VDRL i przeciwciała różyczki...czy płaciłyście za któreś z tych badań? Przecież w ciąży one należą się bezpłatnie jeśli ciężarna jest ubezpieczona a placówka ma podpisaną umowę z NFZ :angry:

elunia r. i Mujer trzymam kciuki za wizyty :)

No właśnie jak jest z tymi badaniami? Ja chodzę do gin prywatnie, czy w takim razie badania będę mogła zrobić w ramach NFZ???

Ja wszystkie badania krwi (oprócz grupy) miałam robione na NFZ. I nie było z tym żadnego problemu. ;-)
Jutro zobaczę moje maleństwo:-D Już nie mogę się doczekać a jednocześnie strasznie się stresuje, czy wszystko będzie ok :zawstydzona/y:

Anikaa wydaje mi się, że lekarz prywatnie nie może wypisać badań na NFZ ponieważ przychodnia musi mieć podpisaną umowę z laboratorium. Możesz spróbować pójść do lekarza na NFZ i poprosić tylko o skierowanie na badania.;-)

reklama
kajuta_89 ale grupy krwi nie robiłaś? Czy płaciłaś za nią?
Z tego co się orientuję grupa krwi również w ciąży należy się bezpłatnie pod warunkiem podpisanej umowy z NFZ przez placówkę w której się leczymy.

valinijka no właśnie mnie dziś chcieli nabić w balona ale się nie dałam :-p i żeby było mało to jeszcze w moim miejscu pracy, ale że troszkę pojęcia mam o tym wszystkim to wyperswadowałam panu z labora (a mojemu "koledze" z pracy) pomysł brania ode mnie jakichkolwiek pieniążków za badania :-D

Ostatnia edycja:
Do góry