reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Ladyli, made cieszę się jak czytam takie fajne wieści, dziewczyny duuuużo zdrówka, mocnych szyjek i spokoju:-)bez infekcji

reklama
Witam. Czy którejś z was położna zaleciła kontrolowanie ruchów dziecka za pomocą 10 ruchów ? Ja właśnie od dziś zaczynam moja przygodę;-)

Mi kazali od 32 tygodnia bo podobno wcześniej dziecko nadal ma duzo miejsca i nie wszystkie ruchy musza być wyczuwalne :)

Moja kolezanka na rozsypce dzisiaj ma rozkminke z ruchami. Ide dzisiaj do nie o 12 na ploty. Ja nigdy nie bawilam sie w liczenie, ale swoja droga jakbym przez kilka h malej nie czula to bym zaczela sie martwic.

My juz po, wszystko w porzadku. Osiagnelam wreszcie swoja wage sprzed ciazy, przez ostatnie 6 tyg przybralam 3 kg wiec wszystko w porzasiu. To byla szybka kontrola szyjki, ilosci wod no i dostalam wyczekiwane skierowanie na glukoze ;D za dwa dni mam dzwonic po wyniki do endokrynologa - pobrali 3 fiolki, kontrola hormonow tarczycy i ogolna morfologia.

mokito gratki wizyty i no, że przytyłaś do wagi sprzed ciąży, trzymam kciuki za wyniki tarczycy i krzywą cukrową;-)

hej,

ja tak tylko na chwile. wczoraj mialam ciezka wizyte u gina. w trakcie badania pojawily sie skurcze, ale nie takie twardnienie tylko ból jak jasna cholera. jak odposciło lekarz nie mogł znalezc tetna Młodego. ruszał brzuchem na prawo i lewo. z fotela na usg i tez przez jakis czas dupa. pytał tylko z kim przyjechałam i jak za 2 min nie znajdzie to dzwoni po karetke i szpital... to były chyba najdłuzsze 2 min w zyciu.......

kolejny skurcz i znowy brak tetna... w koncu Młody sie uaktywnił.. ułozony jest miednicowo tak jakby sie do mnie tulił, co dodatkowo utrudniało odszukanie serduszka...

dostałam zakaz łazenia i nakaz lezenia, nospe do konca juz bede brała, szyjka twarda wiec poki co bez fenyterolu...

jak juz sie uspokoiło udało sie Grzmotosława zmierzyc i wazy ok 1200g i wg usg powinien sie urodzic 25 stycznia...

jesli cokolwiek by sie działo- szpital..

musze sobie torbe naszykowac, bo tego sie nie spodziewałam...

lece do lekarza,pozniej sie odezwe

dbajcie o siebie i odpoczywajcie.

matko Drago czytam i skóra mi się jeży na karku, leż ile dasz tylko radę przy Durdurelli i tak jak piszesz spakuj rzeczy w razie potrzeby, trzymam ogromnie mocno kciuki za Ciebie i Grzmotosława (1200 gram Szczęścia) żeby wytrzymał w brzuszku u mamy jak najdłużej, a szpital żebyście odwiedzili 25 stycznia;-)

reklama
Do góry