reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowa mama u lekarza

Ladyli, made cieszę się jak czytam takie fajne wieści, dziewczyny duuuużo zdrówka, mocnych szyjek i spokoju:-)bez infekcji

reklama
Witam. Czy którejś z was położna zaleciła kontrolowanie ruchów dziecka za pomocą 10 ruchów ? Ja właśnie od dziś zaczynam moja przygodę;-)

Mi kazali od 32 tygodnia bo podobno wcześniej dziecko nadal ma duzo miejsca i nie wszystkie ruchy musza być wyczuwalne :)

Moja kolezanka na rozsypce dzisiaj ma rozkminke z ruchami. Ide dzisiaj do nie o 12 na ploty. Ja nigdy nie bawilam sie w liczenie, ale swoja droga jakbym przez kilka h malej nie czula to bym zaczela sie martwic.

My juz po, wszystko w porzadku. Osiagnelam wreszcie swoja wage sprzed ciazy, przez ostatnie 6 tyg przybralam 3 kg wiec wszystko w porzasiu. To byla szybka kontrola szyjki, ilosci wod no i dostalam wyczekiwane skierowanie na glukoze ;D za dwa dni mam dzwonic po wyniki do endokrynologa - pobrali 3 fiolki, kontrola hormonow tarczycy i ogolna morfologia.

mokito gratki wizyty i no, że przytyłaś do wagi sprzed ciąży, trzymam kciuki za wyniki tarczycy i krzywą cukrową;-)

hej,

ja tak tylko na chwile. wczoraj mialam ciezka wizyte u gina. w trakcie badania pojawily sie skurcze, ale nie takie twardnienie tylko ból jak jasna cholera. jak odposciło lekarz nie mogł znalezc tetna Młodego. ruszał brzuchem na prawo i lewo. z fotela na usg i tez przez jakis czas dupa. pytał tylko z kim przyjechałam i jak za 2 min nie znajdzie to dzwoni po karetke i szpital... to były chyba najdłuzsze 2 min w zyciu.......

kolejny skurcz i znowy brak tetna... w koncu Młody sie uaktywnił.. ułozony jest miednicowo tak jakby sie do mnie tulił, co dodatkowo utrudniało odszukanie serduszka...

dostałam zakaz łazenia i nakaz lezenia, nospe do konca juz bede brała, szyjka twarda wiec poki co bez fenyterolu...

jak juz sie uspokoiło udało sie Grzmotosława zmierzyc i wazy ok 1200g i wg usg powinien sie urodzic 25 stycznia...

jesli cokolwiek by sie działo- szpital..

musze sobie torbe naszykowac, bo tego sie nie spodziewałam...

lece do lekarza,pozniej sie odezwe

dbajcie o siebie i odpoczywajcie.

matko Drago czytam i skóra mi się jeży na karku, leż ile dasz tylko radę przy Durdurelli i tak jak piszesz spakuj rzeczy w razie potrzeby, trzymam ogromnie mocno kciuki za Ciebie i Grzmotosława (1200 gram Szczęścia) żeby wytrzymał w brzuszku u mamy jak najdłużej, a szpital żebyście odwiedzili 25 stycznia;-)

reklama
Do góry