reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

jestem
mała waży 600g i rośnie jak na drożdżach... niestety szyjka zaczyna mi się skracać z 36 mm na 29mm.... dostałam luteinę i mam się oszczędzać i dużo wypoczywać ale leżeć placiem nie muszę...
taaaaa tylko jak to zrobić przy małym dziecku..........
za tydzień mam kontrolę i jak się nie zmiejszy to będziemy tylko obserwować a jak tak to do szpitala i chyba będą mi szew zakłądać....
na razie się nie martwię bo tak samo miałam w pierwszej ciąży chociaz trochę później bo skrócenie nastąpiło w
29 tc a teraz na początku 25 tc no ale zobaczymy.......jestem dobrej myśli pierwszą córę urodziłąm w 40 tc to teraz też tak będzie i kropka:tak:

Odpoczywaj i uwazaj na siebie i maluszka. Napewno wszystko bedzie dobrze i najwazniejsze ze wczesnie zostalo to zauwazone czyli na spokojnie bo jestes pod kontrola lekarza wizyty tez pewnie masz miec czesciej. Trzymam kciuki

reklama
Anikaaaa ja dzisiaj bylam na glukozie i szczerze mowiac gorzej sobie to wszystko wyobrazalam :-) kupujac glukoze w aptece myslalam ze to bedzie bardziej geste i glutowate ale bylo ok smakuje jak rozpuszczona duza ilosc cukru w wodzie :-) polecam wziac pol cytryny i jak jest za slodko to sobie wcisnac i pic dalej :-) szczerze troche sie naczytalam na forach o tym badaniu i jeszcze pielegniarka w zabiegowym mowila ze nie moge chodzic tylko mam siedziec bo "od nadmiaru glukozy miesnie odmawiaja posluszenstwa"... Jak to sie mowi strach ma wielkie oczy ;-)
Vanilijka ciesze sie ze znalazlas dobra polozna wazne zeby mialy swietne podejscie do naszych maluszkow ;-)

Anikaaaa idziesz na czczo, jeśli bierzesz jakieś leki to też ich w tym dniu rano nie bierzesz tylko po pobraniu (ja np. biorę na tarczycę, wiec wzięłam później) wchodzisz do laboratorium podajesz skierowanie, idziesz na pobranie krwi, pobierają Ci i od razu dostajesz glukozę do wypicia w zabiegowym, taki miodzik, ulepek, mi nie pozwolono wcisnąć cytryny, ale pij szybko najlepiej duszkiem, potem wychodzisz na poczekalnie i siedzisz z tyłkiem na miejscu te 2 godz. po czym wzywają Cie i kolejny raz pobierają próbkę krwi i idziesz do domu (mnie w trakcie pielęgniarki pytały jak się czuję, czy nie chcę się położyć na kozetkę?), ale nie było mi ani słabo, ani nic złego się nie działo tylko głodna byłam jak pies, dzień wcześniej zjedz sobie późną kolację może Cię to uratuje i to tyle:tak:

mi lekarz kazał tą glukozę powtórzyć za jakieś 2 tygodnie.... mam nadzieję że moja akcja się nie powtórzy.... oczywiście sama tam więcej nie idę...no i grunt to się pozytywnie nastawić co nie omieszkam zrobić:tak:;-)

U mnie akurat sprawdzały krew przed glukoza, a pobranie było po godzinie i po dwoch.

Dorex wiem że to słabe pocieszenie ale w czasie jak ja byłam to z 6 osób piło i nikt nie miał żadnych dolegliwości wiec moze i Tobie sie teraz uda ;)

Tak sie zastanawiam, bo ja skorzystałam z tego co któraś z dziewczyn radziła żeby dzień wczesniej nie jeść smażonego, fast foodów, nie jadłam też słodyczy, czy np. to co jadłaś dzień przed nie miało wpływu na to co sie wydarzyło?

Jaś zostaje zdecydowanie Jasiem :-D wyoglądałyśmy mu przed chwilą jajka :-D Młody rośnie idealnie 22 skończone tygodnie wyszły na USG więc jest dobrze. Szyjka twarda, uformowana i zamknięta więc też trzyma :-)
Ale...skoro Dzidź jest ułożony poprzecznie to dlaczego czuję jakby mi chciał rękę włożyć w szyjkę? :-D czasem aż podskoczę tak mi tam gdzieś zagmera :-D
za tydzień idę pić glukozę - ostatecznie. Nie wiem czemu ale Doktorka mówiła że do 24 tygodnia powinno się zrobić to badanie - co lekarz to chyba inne informacje ;-)

Gratulacje :) ja też dziś byłam na wizycie i dostałam skierowanie na glukozę ale doktor kazał mi zrobić za dwa tygodnie, żeby było PO 24 tyg.. :confused2:

anii84 pytałaś o szkołę rodzenia w iczmp.. cóż dwa tygodnie temu była moja mama ale było akurat zamknięte, więc porobiła tyko zdjęcia, że ciężarne, które rodzą w lutym chodzą na zajęcia w grudniu i zapisują się od 1 grudnia.. ale nie było godzin podanych.. więc dziś, po lekarzu zeszłam, żeby się zorientować.. i co się okazało? Wszystkie napisy pozdzierane i ani żywego ducha.. pani w rejestracji powiedziała, że coś słyszała, że szkoła rodzenia się zamknęła i raczej już nie wróci :no: więc.. chyba muszę się za czymś rozejrzeć :/

aaaa i ktg u mnie się robi od 28 tyg ale znów dziś doktor kazał na chwilkę przyłożyć i posłuchać :)

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj byłam na glukozie i powiem Wam, że nie taki diabeł straszny ;-) Może dlatego, że uwielbiam wszystko co słodkie, więc wypicie nie sprawiło mi najmniejszego problemu :-) Cukrzycy na szczęście też nie mam :-D

Ja dzis odebralam morfologiebi mocz i ogolnie krwinki czerw.poszly mi w dol ale przy ciazy takie uroki pokaze ginowi we wtorek bo wizytujemy moze żelazo przepisze czy cus....glukoze robie za 2 tyg.

reklama
ja tez odebrałam wyniki morfologię, mocz, toxo, różyczkę i cytomegalię-tu mam jakieś niejasności, ale w przyszłym tygodniu mam wizytę to podpytam gina sama nic nie srawdzam u dr gooogle, cukrzycy również brak;-)
mam pytanie, czy któraś z Was ma problemy z kręgosłupem? jeśli tak, co zalecają w Waszym przypadku lekarze sn, czy cc?

Do góry